ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

«Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο»: Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

Οι πιο διάσημες δίδυμες στον κόσμο ξεκίνησαν τη διαδρομή τους στον κόσμο του θεάματος ήδη από έξι μηνών, όταν η μητέρα τους, σε μια παρόρμηση της στιγμής, έστειλε μια φωτογραφία τους σε πρακτορείο κάστινγκ. Όμως η ζωή των αδελφών Όλσεν, όπως έχει συμβεί και με άλλα παιδιά-θαύματα, ήταν κάθε άλλο παρά στρωμένη με ροδοπέταλα.

Από πολύ μικρές ήταν δύσκολες στη συνεργασία, με αποτέλεσμα ακόμα και να βγουν από το καστ μιας ταινίας – για να ξαναπροσληφθούν αργότερα, για άγνωστους λόγους. "Νιώθαμε σαν μαϊμούδες στο νούμερο" έχει πει η Μέρι-Κέιτ Όλσεν σε συνέντευξή της, προσθέτοντας: "Κοιτάω παλιές φωτογραφίες μου και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Σίγουρα η δημοσιότητα υπήρξε μια μεγάλη δοκιμασία για τα κορίτσια. Η Άσλεϊ Όσλεν θυμάται ότι ήταν ακόμα δεκαέξι ετών όταν μια δημοσιογράφος τη ρώτησε αν είχαν χάσει την παρθενιά τους. Η Μέρι-Κέιτ κατά την ενηλικίωσή της παρουσίασε ανορεξία και έχασε πάρα πολλά κιλά, μέχρι που η οικογένειά της την έστειλε σε κλινική αντιμετώπισης διατροφικών διαταραχών.

Η Μέρι-Κέιτ παρουσίασε ανορεξία και έχασε πάρα πολλά κιλά, μέχρι που η οικογένειά της την έστειλε σε κλινική αντιμετώπισης διατροφικών διαταραχών.

Ξεκίνησαν σπουδές στο πανεπιστήμιο, αλλά τις εγκατέλειψαν επειδή δεν ένιωθαν ασφαλείς ανάμεσα στους συμμαθητές τους, που φημολογείτο ότι πουλούσαν τις προσωπικές πληροφορίες τους σε ταμπλόιντ. Η ιστορία της Μέρι-Κέιτ παρουσίαζε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις κουτσομπολίστικες στήλες, που την ήθελαν να σχετίζεται με τον Χιθ Λέτζερ την περίοδο πριν από τον θάνατό του.

Από το 2011 οι αδελφές Όλσεν αποσύρθηκαν σταδιακά από τη δημοσιότητα, κάνοντας επιλεκτικά εμφανίσεις σε λαμπερά events. Είχαν, άλλωστε, τη διαχείριση των brands τους, που τις καταξίωσαν στον κόσμο της μόδας. Μέχρι που το 2015 ένα γεγονός κηλίδωσε και την επαγγελματική φήμη τους: μια ομάδα μαθητευόμενων έκανε αγωγή στην εταιρεία τους. Η επικεφαλής τους, μια νεαρή σχεδιάστρια, κατηγόρησε τις εργοδότριές της ότι αναγκαζόταν να εργάζεται, χωρίς να αμείβεται, για 50 ώρες την εβδομάδα και πως βρέθηκε σε σημείο να νοσηλευτεί με αφυδάτωση, αφού είχε μεταφέρει μόνη της ένα φορτίο ρούχων κάτω από σχεδόν 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιπέτειες των αδελφών Όλσεν δεν έχουν τελειώσει, ωστόσο, καθώς πρόσφατα ανακοινώθηκε ο χωρισμός της Μέρι-Κέιτ από τον Ολιβιέ Σαρκοζί, τραπεζίτη και ετεροθαλή αδερφό του Νικολά Σαρκοζί, με τον σύζυγό της να της βάζει προθεσμία για να αδειάσει το διαμέρισμά του από τα πράγματά της μέσα στην καραντίνα. Σήμερα η Μέρι-Κέιτ ζει με την αδερφή της και μια παρέα φίλων.

Η δύσκολη ζωή των αδελφών Όλσεν:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: EPA/JUSTIN LANE

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

Περισσότερα από

News

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".

17 Μαϊ 2023

Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της Ειρήνης Παππά το 1948 σε ηλικία 22 ετών. Μία σπάνια φωτογραφία

Η μοναδική ομορφιά και το εκπληκτικό ταλέντο της Ειρήνης Παππάς αποτυπώθηκε για πρώτη φορά στην ταινία της Φίνος Φιλμ "Χαμένοι Άγγελοι".