ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

Πίσω από τη λαμπερή εικόνα της Σοφία Βεργκάρα κρύβεται μια ζωή γεμάτη τραγωδίες, από εθισμούς και δολοφονίες στην οικογένειά της μέχρι την προσωπική μάχη της 48χρονης σήμερα σταρ του "Modern Family" ενάντια στον καρκίνο του θυρεοειδή. Η χαμογελαστή Κολομβιανή ηθοποιός έχει, τελικά, περισσότερη δύναμη από όση θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

Κόρη ενός αγρότη και μιας νοικοκυράς, η Βεργκάρα μεγάλωσε σε μια οικογένεια με πέντε αδέρφια, στην πόλη Μπαρανκίγια της Κολομβίας. Στα 17 της, ανακαλύφθηκε από έναν φωτογράφο στην παραλία της πατρίδας της, ο οποίος μεσολάβησε ώστε να παίξει σε μια διαφήμιση της Pepsi. Το σποτ σημείωσε τεράστια επιτυχία σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική.

Ανακαλύφθηκε από έναν φωτογράφο στην παραλία της πατρίδας της, ο οποίος μεσολάβησε ώστε να παίξει σε μια διαφήμιση της Pepsi. Το σποτ σημείωσε τεράστια επιτυχία

Άρχισε να ασχολείται με το μόντελινγκ ενώ συνέχισε τις σπουδές της Οδοντιατρικής, στο Πανεπιστήμιο της Κολομβίας. Στο μεταξύ, παντρεύτηκε τον παιδικό της έρωτα, Χοσέ Γκονσάλες, με τον οποίο στα 19 χρόνια της έγινε μητέρα στον γιο της, Μανόλο.

"Δεν ήθελα να γίνω ηθοποιός", θα έλεγε, παραδόξως, σε μια συνέντευξή της το 2008. "Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή. Αλλά δεν παραπονιέμαι. Είμαι χαρούμενη με ό,τι έχω πετύχει".

Μετά τον χωρισμό της από τον Γκονσάλες, μετακόμισε στο Μαϊάμι με το παιδί της, όπου της δόθηκε η ευκαιρία όχι μόνο να κυνηγήσει περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες αλλά και να δραπετεύσει από τη βία των συμμοριών που κυριαρχούσε στην πατρίδα της. Ωστόσο ο αδερφός της, Ραφαέλ, δεν είχε την ίδια τύχη με εκείνη.

Σε ηλικία 28 ετών, ο Ραφαέλ δολοφονήθηκε στην Μπογκοτά, την πρωτεύουσα της Κολομβίας, σε μια αποτυχημένη απόπειρα απαγωγής του. Η εύπορη οικογένεια από την οποία κατάγονταν η Σοφία και τα αδέρφια της είχε βρεθεί στο στόχαστρο εγκληματιών.

Σε ηλικία 28 ετών, ο Ραφαέλ δολοφονήθηκε στην Μπογκοτά, σε μια αποτυχημένη απόπειρα απαγωγής του. Η εύπορη οικογένεια από την οποία κατάγονταν η Σοφία και τα αδέρφια της είχε βρεθεί στο στόχαστρο εγκληματιών.

"Ο αδερφός μου κυκλοφορούσε πάντα με σωματοφύλακες. Τη μοναδική μέρα που βγήκε έξω μόνος, τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν. Ήμουν απελπισμένη" θυμάται η Βεργκάρα.

Μετά τον θάνατο του Ραφαέλ η Βεργκάρα προσκάλεσε τη μητέρα, την αδερφή της και τον μικρότερο αδερφό της, Χούλιο, να ζήσουν μαζί της στο Μαϊάμι. Σύντομα όμως η ηθοποιός και μοντέλο θα γινόταν μάρτυρας του εθισμού του Χούλιο στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, που είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί 30 φορές μέσα σε μία δεκαετία, με κατηγορίες όπως βίαιες επιθέσεις, κλοπές, κατοχή κοκαΐνης και μαριχουάνας. Το αποτέλεσμα, τελικά, ήταν να απελαθεί στην Κολομβία. Όμως η χειρότερη τιμωρία για τη Σοφία ήταν να τον βλέπει "να πεθαίνει λίγο λίγο κάθε μέρα για δέκα χρόνια" όπως θα έλεγε σε μια συνέντευξή της. "Με τόσα άσχημα πράγματα που συμβαίνουν, γίνεσαι σκληρόπετσος. Ακόμα και όταν μου συμβαίνουν φοβερά πράγματα, συνεχίζω".

Και σαν να μην έφταναν οι οικογενειακές τραγωδίες της, το 2000 διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδή, μόλις σε ηλικία 28 ετών. "Δεν είχα πάρει ποτέ ναρκωτικά ούτε κάπνιζα. Δεν έτρωγα καν κόκκινο κρέας. Ένιωθα απόλυτα υγιής και ξαφνικά μου είπαν ότι είχα καρκίνο. Τρομοκρατήθηκα. Αμέσως σκέφτηκα το παιδί μου" θα έλεγε, χρόνια αργότερα, σε μια συνέντευξη. Η επέμβαση και οι ακτινοβολίες της έσωσαν τη ζωή, αλλά καθώς χρειάστηκε να αφαιρεθεί ο θυρεοειδής της, έκτοτε παίρνει φαρμακευτική αγωγή κατά του υποθυρεοειδισμού.

Η επέμβαση και οι ακτινοβολίες της έσωσαν τη ζωή, αλλά καθώς χρειάστηκε να αφαιρεθεί ο θυρεοειδής της, έκτοτε παίρνει φαρμακευτική αγωγή κατά του υποθυρεοειδισμού.

Η πιο πρόσφατη πράξη του δράματος παίχτηκε το 2017 όταν βρέθηκε στα δικαστήρια με τον πρώην της, Νικ Λόεμπ, επειδή εκείνος διεκδικούσε δύο έμβρυα που είχαν καταψύξει μαζί, για να προχωρήσουν οι κυήσεις με παρένθετη μητέρα και να τα μεγαλώσει ως μονογονέας. Η Βεργκάρα ισχυρίστηκε ότι το μόνο που ήθελε στην πραγματικότητα ο Λόεμπ – ο οποίος τελικά έχασε τη δικαστική μάχη – ήταν να διεκδικήσει δημοσιότητα, μετά τον γάμο της με τον Τζο Μανγκανιέλο. Ας ελπίσουμε αυτή η δραματική πράξη να είναι και η τελευταία για την πολύπαθη ηθοποιό.

Δείτε ένα βίντεο για τη ζωή της Σοφία Βεργκάρα:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: EPA/NINA PROMMER

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

17 Μαϊ 2023

Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της Ειρήνης Παππά το 1948 σε ηλικία 22 ετών. Μία σπάνια φωτογραφία

Η μοναδική ομορφιά και το εκπληκτικό ταλέντο της Ειρήνης Παππάς αποτυπώθηκε για πρώτη φορά στην ταινία της Φίνος Φιλμ "Χαμένοι Άγγελοι".