ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της Ειρήνης Παππά το 1948 σε ηλικία 22 ετών. Μία σπάνια φωτογραφία

Η μοναδική ομορφιά και το εκπληκτικό ταλέντο της Ειρήνης Παππάς αποτυπώθηκε για πρώτη φορά στην ταινία της Φίνος Φιλμ "Χαμένοι Άγγελοι".

Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της Ειρήνης Παππά το 1948 σε ηλικία 22 ετών. Μία σπάνια φωτογραφία

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης, έχει αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού Ειρήνης Παππά.

Η Ειρήνη Παππά στην πρώτη κινηματογραφική της εμφάνιση το 1948 σε ηλικία 22 ετών στην ταινία της Φίνος Φίλμ "Χαμένοι Άγγελοι" όπου αποτυπώνεται μοναδικά η εκπληκτική της ομορφιά. Γεννημένη στο Χιλιομόδι Κορινθίας με γονείς δασκάλους, θα εκφράσει από την παιδική της ηλικία την μεγάλη αγάπη για τα βιβλία και την μελέτη των μεγάλων Αρχαίων Ελλήνων. Σε ηλικία δώδεκα ετών θα εγκατασταθεί με την οικογένεια στο Κολωνάκι όπου θα ζήσει τα εφηβικά της χρόνια, με τους μονολόγους μιας νεαρής ηθοποιού που μένει δίπλα στο σπίτι της να είναι η αφορμή για να εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για το θέατρο.

Εισάγεται στην δραματική σχολή του Εθνικού με δασκάλους σημαντικά ονόματα της εποχής και το 1947 ένα χρόνο πριν την αποφοίτησή της, θα παντρευτεί τον σκηνοθέτη Άλκη Παππά με τον οποίο θα χωρίσει τέσσερα χρόνια αργότερα και θα κρατήσει το επώνυμο του σε όλη την πορεία της ζωής της. Το 1948 ο θαυμασμός στο πρόσωπο της από τον Θεατράνθρωπο-φαινόμενο Αλέκο Σακελλάριο ο οποίος την προσφωνεί "Καρυάτιδα", θα την οδηγήσει στα γραφεία του Φίνου με τον ίδιο να αναφέρει: "Εσύ κορίτσι μου κατέβηκες από την Ακρόπολη και κουβαλάς την διαχρονική ομορφιά της Ελλάδας μαζί σου". Ο πρώτος της ρόλος στην μεγάλη οθόνη συνοδεύεται από μεγάλη επιτυχία με την ταινία να βγαίνει πρώτη σε εισπράξεις και την ίδια χρονιά ο Σακελλάριος της προτείνει τον πρώτο της θεατρικό ρόλο στην θρυλική Επιθεώρηση "Άνθρωποι Άνθρωποι" στο θέατρο "Μετροπόλιταν".

Εκεί δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως Μακρής, Φωτόπουλος, Ηλιόπουλος, μια ηθοποιός κλασικής παιδείας που δεν θα διστάσει να κάνει το ξεκίνημα της στο μουσικό θέατρο καθώς θεωρεί τους ανθρώπους της Επιθεώρησης γνήσιους και αυθεντικούς και όχι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά "ψέυτικους". Το 1951 η συμμετοχή της στην ταινία "Νεκρή Πολιτεία" η οποία θα προβληθεί και στο Φεστιβάλ Καννών την επόμενη χρονιά, θα είναι η αρχή μιας σπουδαίας καριέρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό με διεθνείς διακρίσεις και βραβεία και συνεργασίες σε Ευρώπη και Αμερική με τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου κιν/φου. Η σπάνια αρχαιοελληνική της ομορφιά παραμένει μοναδική και αξεπέραστη.

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".