ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

«1968 στη Μεγάλη Βρετανία»: Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Φθινόπωρο του 1968. Ο σχεδιαστής Γιάννης Τσεκλένης παρουσίαζε τη νέα του κολεξιόν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Παρούσα ολόκληρη η κρεμ ντε λα κρεμ της καλής κοινωνίας των Αθηνών, πολιτικοί και διπλωμάτες, επιχειρηματίες και σταρ του σινεμά.

Ανάμεσα τους και η Έλλη Λαμπέτη παρέα με το νέο αστέρι του ελληνικού κινηματογράφου Κώστα Καρρά να απολαμβάνουν την επίδειξη καθισμένοι δίπλα-δίπλα.

Ένα σπάνιο στιγμιότυπο από εκείνη την ημέρα έφερε στην επιφάνεια μία δημοσίευση στο ίνσταγκραμ του δημοσιογράφου Άρη Λουπάση, ο οποίος γράφει στη λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία.


"Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον ηθοποιό Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας του Γιάννη Τσεκλένη τον Οκτώβριο του 1968 στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία", απολαμβάνοντας τις ξεχωριστές δημιουργίες του μεγάλου Έλληνα σχεδιαστή στα πρώτα χρόνια της καθιέρωσής του στην ελληνική και διεθνή αγορά" εξηγεί στην ανάρτησή του.

Την συγκεκριμένη περίοδο συνεργάζονται θεατρικά καθώς αναλαμβάνει τα κοστούμια του νέου θεατρικού της έργου με τίτλο "Σαράντα καράτια" των Μπαριγιέ και Γκρεντύ που ανεβάζει στο θέατρο "Κεντρικόν" με συμπρωταγωνιστή τον αξέχαστο Κώστα Καρρά και την υπέροχη Βέρα Κρούσκα στην πρώτη θεατρική της εμφάνιση.


Όπως αναφέρει αργότερα ο δημιουργός μια υπέροχη συνεργασία, με την Έλλη να σαρώνει κυριολεκτικά τη σκηνή αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις δημιουργίες του.


Τα "Σαράντα καράτια" θα αποτελέσουν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της περιόδου 1968-69 την οποία θα παρακολουθήσουν περισσότερο από 100.000 θεατές, προσφέροντας άλλη μια δυνατή ερμηνεία στην αξεπέραστη θεατρική της διαδρομή.


Η παράσταση προγραμματίζεται να συνεχιστεί τον Μάιο του '69 στην Θεσσαλονίκη, λόγω όμως κάποιου προβλήματος υγείας της θα αναβληθεί για τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς και θα συνεχιστεί με την ίδια επιτυχία και την επόμενη θεατρική περίοδο με αντικατάσταση του Καρρά από τον Λευτέρη Βουρνά.


Η συνεργασία της με τον Κώστα Καρρά θα ξεκινήσει τέσσερα χρόνια νωρίτερα όταν εκείνος στα πρώτα θεατρικά του βήματα θα βρεθεί στο πλαίσιο της συνολικά σε έξι σημαντικές παραστάσεις και μαγεμένος από την προσωπικότητά της θα δηλώσει πως ό,τι κρατάει από την θεατρική του πορεία είναι η συνεργασία του με την Έλλη.


Ένα μοναδικό πλάσμα που κατάφερε να μαγέψει όχι μόνο το κοινό μέσα από τις ανυπέρβλητες ερμηνείες της αλλά και όλους τους ανθρώπους που συνεργάστηκε και να "στοιχειώσει" με την παρουσία της την μετέπειτα καλλιτεχνική τους πορεία".

Δείτε τη φωτογραφία:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία:

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".

17 Μαϊ 2023

Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της Ειρήνης Παππά το 1948 σε ηλικία 22 ετών. Μία σπάνια φωτογραφία

Η μοναδική ομορφιά και το εκπληκτικό ταλέντο της Ειρήνης Παππάς αποτυπώθηκε για πρώτη φορά στην ταινία της Φίνος Φιλμ "Χαμένοι Άγγελοι".