ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ino Mei: Πώς δημιουργήθηκε το luxury resort brand που λατρεύουν οι Ελληνίδες

Η σχεδιάστρια Ινώ Μέη έδωσε το όνομά της στην premium resortwear ετικέτα Ino Mei που ταυτίστηκε με το ελληνικό καλοκαίρι.

Ino Mei

Για πολλά χρόνια, οι Αθηναίοι, στο άκουσμα του ονόματος Ινώ Μεή, έφερναν στο νου του την εικόνας της ψηλόλιγνης φιγούρας με τα μακριά, στιλπνά μαύρα μαλλιά και το πηγαίο χαμόγελο. Την είχαν δει σίγουρα πίσω από τα decks να εναλλάσσει Metallica με Άννα Βίσση στα πλέον θρυλικά πάρτι "Metαλλα” που διοργάνωναν μαζί με τον Ηλία Φραγκούλη, άλλοι την ήξεραν ως φωτογράφο και όλοι την είχαν συνδέσει με την τέχνη του tattoo, μιας και είναι η ιδρύτρια του HeartbeatInk, του πρώτου και μοναδικού διαδικτυακού περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα.

Το brand Ino Mei ταυτίστηκε με το ελληνικό καλοκαίρι και τη διαχρονικότητα

Το 2015, η πολυπράγμων Ινώ Μέη, λάνσαρε την πρώτη της συλλογή με ρούχα, HeartbeatInk Apparel, εκπληρώνοντας έτσι ένα ακόμη όνειρό της, εκείνο του σχεδίου μόδας. Η πρώτη συλλογή που αποτελούνταν από κολάν και μαγιό - με υφάσματα με μοναδικά μοτίβα που παράγονται με ηθικό τρόπο στην Αθήνα, κάτι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα - ήταν μία ακόμη εξέλιξη κάτω από την ομπρέλα του καλλιτεχνικού project HeartbeatInk.

Πολύ γρήγορα, μετά και από το άνοιγμα του πρώτου της showroom και art space το 2016, το brand μεγάλωσε και, αν και παραμένει πιστό στον πυρήνα της κουλτούρας του tattoo, αυτονομήθηκε και οδήγησε στη δημιουργία μιας luxury resortwear ετικέτας που πλέον λατρεύουν όλες οι Ελληνίδες.

Από το 2020, λοιπόν, στο άκουσμα του ονόματος Ινώ Μέη, οι Ελληνίδες φέρνουν στο μυαλό τους τα κιμονό με την εξαιρετική ύφανση, τα μαγιό με την τέλεια εφαρμογή και τα κυριολεκτικά μοναδικά grecian patterns του luxury swim & resort brand Ino Mei.

Γνωρίστε το brand Ino Mei και την δημιουργό τους

Ποια είναι η σχέση σου με τη μόδα;

Αγαπώ τη μόδα από μικρό παιδί. Σχεδίασα τις πρώτες μου κολεξιόν στο δημοτικό και τις οραματιζόμουν φορεμένες. Η επαφή μου - επαγγελματικά - με την σχεδίαση και την παραγωγή, ξεκίνησε το 2015, μέσω του άλλου μου brand και καλλιτεχνικού project HeartbeatInk, όταν θέλησα να αποτυπώσω μοτίβα μου, σε ρούχα. Το HeartbeatInk ξεκίνησε σαν διαδικτυακό tattoo magazine και πυλώνας της προβολής του ποιοτικού tattoo και ένα κομμάτι του εξελίχθηκε σε apparel. Εκφράζει την πιο εναλλακτική και ροκ πλευρά μου.

Το 2017 ξεκίνησα την swim & resort wear συλλογή, η οποία εκφράζει την πιο elegant και σικ πλευρά μου, σε συνδυασμό με την λατρεία μου για το καλοκαίρι και τη θάλασσα. Με τα μαγιό μου, έχω εξερευνήσει πολλούς βυθούς στις Κυκλάδες και όχι μόνο. Παρ’ όλο που το ύφος είναι resort, είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και έχουν φτιαχτεί και για να κολυμπιούνται. Όπως και τα ρούχα που σχεδιάζω, έχουν φτιαχτεί για να φοριούνται. Αυτή είναι η πεποίθησή μου.

Πότε και πώς ιδρύθηκε το brand Ino Mei;

Λατρεύω το ελληνικό καλοκαίρι και επιθυμούσα να το εκφράσω πάνω σε υψηλής αισθητικής και ποιότητας μαγιό. Αρχικά, το 2017, το brand λεγόταν "HeartbeatInk Gold Label”, αποτελώντας την premium συνέχεια του "HeartbeatInk”. Ως καλλιτέχνης και δημιουργός, αντιλαμβάνομαι και τα δύο brand μου ως "ζωντανά". Εξελίσσονται και μεγαλώνουν μέσα από κάθε συλλογή. Έτσι, στην πορεία, η χρυσή ετικέτα πήρε το δικό της, ακόμα, πιο premium και luxury δρόμο, με αποτέλεσμα να πάρει το όνομά μου, "Ino Mei”, το 2020 και να διαχωριστεί πλήρως.

Η πρώτη μου συλλογή αποτελούνταν από μπικίνι και ολόσωμα μαγιό, ένα κιμονό και ένα φόρεμα. Η φετινή συλλογή έχει πάνω από εβδομήντα διαφορετικούς κωδικούς και καλύπτει όλα τα look των διακοπών, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Από την παραλία ή την πισίνα, μέχρι την έξοδο για φαγητό και ποτό, καθώς και τις ακόμα πιο εξειδικευμένες εμφανίσεις, όπως κάποιο μυστήριο.

Ino Mei

Αν θα έπρεπε να περιγράψεις το DNA του Ino Mei με τρεις λέξεις ποιες θα ήταν αυτές;

Μοναδικότητα. Ομορφιά. Διαχρονικότητα.

Μπορείς να μας περιγράψεις τη διαδικασία του πώς οραματίστηκες τη νέα συλλογή και εν τέλει τη δημιούργησες;

Έχω μεγάλη αδυναμία στα λιτά γεωμετρικά grecian μοτίβα που αποτελούν πλέον το signature μου, μαζί με το pattern μου με το κοχύλι. Στη συλλογή μου για το 2023, το ελληνικό στοιχείο, συνυπάρχει αρμονικά με το εξωτικό και το τροπικάνα και τους ονειρικούς κυματισμούς. Η χρωματική παλέτα είναι έντονη: γκρέιπφρουτ πορτοκαλί, aquamarine, σμαραγδί και ιριδίζον γοργονέ. Όπως όλες μου οι συλλογές, έτσι και φέτος, επέλεξα να είναι made in Athens, 100% ethical και κατά ένα σημαντικό ποσοστό sustainable.

Ποιες είναι οι προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ένας νέος σχεδιαστής στην Ελλάδα και ποια είναι τα προνόμια που απολαμβάνει;

Το αναγκαίο budjet και το στήσιμο της εταιρίας. Οι πραγματικοί δημιουργοί είναι καλλιτέχνες και τις περισσότερες φορές αυτό δεν συμβαδίζει με το επιχειρείν και το marketing. Επίσης, θα χρειαστεί να μπορεί να διαχειρίζεται και να αντιμετωπίζει τα ποικίλα και πολύπλευρα προβλήματα που προκύπτουν στην παραγωγή, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εκτοξευτεί όλα τα κόστη. Η αναγνώριση της δουλειάς του δημιουργού και η εναγκαλισμός της από το κοινό, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Ino Mei

Τι είναι για σένα το προσωπικό στιλ;

Αυτό που βγαίνει φυσικά και ανεπιτήδευτα. Που "αγκαλιάζει" την προσωπικότητα μου. Πάντα συνδύαζα και φορούσα ό,τι μου άρεσε. Δεν ακολουθούσα ποτέ τις τάσεις. Θεωρώ ότι το τι φοράμε, αντικατοπτρίζει το πως επιλέγουμε να παρουσιάσουμε τον εαυτό μας, καθώς και το πως μπορεί να αισθανόμαστε.

Υπάρχει κάτι ή κάποιος που να μην έχει σχέση με τον τομέα της μόδας, αλλά να αποτελεί από τις μεγαλύτερες επιρροές σου;

Πιστεύω πως έχω ένα κράμα επιρροών, που κινούνται σε μεγάλο φάσμα: τέχνη, μουσική, φωτογραφία και αρχιτεκτονική. Επίσης, εμπνέομαι πολύ από τη φύση. Είναι η αγαπημένη μου παλέτα.

Ino Mei

Ποιον διάσημο σχεδιαστή (είτε εν ζωή, είτε όχι) θα προσκαλούσες σε δείπνο και πού θα τον πήγαινες στην πόλη σου;

Θα προσκαλούσα την αείμνηστη, υπερταλαντούχα Σοφία Κοκοσαλάκη, για κοκτέιλ και finger food στο Tiki bar, όπου συχνάζω.

Ino Mei

Θα μπορούσες να ξεχωρίσεις ένα look ενός ειδώλου της ποπ κουλτούρας με μαγιό που θεωρείς ότι είναι το καλύτερο όλων των εποχών;

Η Ursula Andress, ως Honey Ryder, το 1962 στην ταινία Dr. No. Το λευκό της μπικίνι με φόντο τα εξωτικά νερά της Τζαμάικα, παραμένει οριακά αξεπέραστο και σίγουρα αξέχαστο.

Βιωσιμότητα, υπερκατανάλωση, γρήγορα trends. Δημιουργία, νέα ταλέντα, τεχνολογία στην υπηρεσία του ενδύματος. Τελικά, το μέλλον της παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας είναι αισιόδοξο ή απαισιόδοξο;

Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση. Η υπερκατανάλωση και τα γρήγορα trends είναι εντελώς εκτός της ιδιοσυγκρασίας μου. Θεωρώ ότι πάντα θα υπάρχει χώρος για νέα ταλέντα και πρέπει να υπάρχει. Η βιωσιμότητα είναι αναγκαία. Η δημιουργία είναι αέναη. Είμαι φύσει αισιόδοξη.

Ino Mei

Πού μπορούμε να βρούμε τα Ino Mei;

Στο κατάστημά μας στο Κουκάκι, στην Τούσα Μπότσαρη 20, στο inomei.com και σε επιλεγμένες μπουτίκ στην Ελλάδα, Instagram: www.instagram.com/inomei

Φωτογραφίες καμπάνιας: Ινώ Μέη

Read Next

26 Απρ 2024

Agapis Jewellery: Η Αγάπη Σμπώκου σχεδιάζει κοσμήματα που ακολουθούν τον φυσικό ρυθμό της Φύσης

Τα Agapis Jewellery μέσα από μία πορεία 12 χρόνων έχουν γίνει συνώνυμο της καλαισθησίας. Τώρα αποκτούν το πρώτο τους κατάστημα.

16 Απρ 2024

Ancient Greek Sandals x Castañer: Η capsule συλλογή- ωδή στην μεσογειακή κληρονομιά

Μια συνεργασία που απογειώνει τον διαχρονικό σχεδιασμό συνδυάζοντας την ελληνική και ισπανική χειροτεχνία.

Περισσότερα από

Made in Greece

15 Απρ 2024

A piece of me: Η Αλίνα Καζαντζή βάζει ένα κομμάτι του εαυτού της σε κάθε της δημιουργία

Η σχεδιάστρια πίσω από το brand A piece of me με έδρα τη Λάρισα θεωρεί τις στοίβες με τα περιοδικά μόδας στο σπίτι της την πιο πολύτιμη περιουσία της.

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!