ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μπριζίτ Μπαρντό : "Η αυτοκτονία ήταν η διαφυγή μου"

Έκανε 4 απόπειρες αυτοκτομίας. Δεν αυτοκτόνησε όμως -ευτυχώς για εμάς- και σήμερα κλείνει τα 87.

Μπριζίτ Μπαρντό. Ένα όνομα συνώνυμο με την ομορφιά, τη σεξουαλικότητα, τη θηλυκότητα, τη γυναικεία απελευθέρωση, τη γαλλική φινέτσα.

Η καλλονή ηθοποιός, τραγουδίστρια και ακτιβίστρια που έγινε το απόλυτο σύμβολο του σεξ τη δεκαετία του ’50 και μούσα των μεγαλύτερων καλλιτεχνών της εποχής. Έφερε επανάσταση στη γυναικεία χειραφέτηση και τα συντηρητικά ήθη της εποχής, με την αντισυμβατική προσωπικότητά της. Πώς έφτασε η "Μπεμπέ" του σινεμά (παρατσούκλι που σχηματίστηκε από τα αρχικά BB του ονόματός της) να γίνει μία από τις διασημότερες γυναίκες του κόσμου;

Η Μπριζίτ Αν Μαρί Μπαρντό γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου του 1934 στο Παρίσι. Ο πατέρας της Λουί Μπαρντό ήταν μηχανικός και δούλευε στην οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής βιομηχανικών αερίων. Η μητέρα της Μαρί Μισέλ ασχολούνταν με το χορό και τη ποίηση, και ήταν αυτή που την παρότρυνε να ασχοληθεί με τη μουσική και το χορό.

Η σκοτεινή πλευρά μιας λαμπερής σταρ

Στο βιβλίο της "Initiales B.B", η ίδια παραδέχεται ότι η ζωή της είχε και πολλές σκοτεινές πλευρές..

Η Μπαρντό παραδέχεται στο βιβλίο της ότι έκανε απόπειρα αυτοκτονίας όταν ήταν μόλις 16 χρονών. Αιτία ένας απαγορευμένος έρωτας τον οποίο δεν ενέκρινε η οικογένεια της.


"Οι γονείς μου δεν με άφηναν να δω τον Ροζέ Βαντίμ, τον φίλο μου εκείνη την εποχή και μελλοντικό σύζυγό μου, και αποφάσισα να βάλω το κεφάλι μου στο φούρνο", ομολογεί σε συνέντευξή της στο γαλλικό περιοδικό "Paris Match".


Στο βιβλίο της "Initiales B.B", η Μπριτζίτ παραδέχεται ακόμα ότι έχει να δει τα τελευταία 20 χρόνια την αγαπημένη της αδερφή Μιζανού, λόγω απόστασης.


Παρά το γεγονός ότι με τη μικρότερη αδερφή της, τη Μαρί -Ζαν, τη Μιζανού όπως την αποκαλεί χαϊδευτικά αγαπιούνται πολύ, έχουν να συναντηθούν από το 2000. Η αδερφή της μένει μόνιμα στις ΗΠΑ ενώ η Μπαρντό έχει βρει καταφύγιο στο Σεν Τροπέ εδώ και πολλά χρόνια.


"Δεν χρειάζεται να την βλέπω ή να της τηλεφωνώ κάθε μέρα για να την αγαπάω", λέει. Παραδέχεται ότι με την Μιζανού ανταλλάσουν συχνά μέηλ, και επικοινωνούν στο τηλέφωνο όταν βρίσκουν χρόνο.

Όσο για την ερωτική της ζωή αυτή έχει υπάρξει κάτι περισσότερο από έντονη. Από το κρεβάτι της, όπως η ίδια παραδέχεται, έχουν περάσει πάνω από 100 εραστές αλλά και ερωμένες. Έχει κάνει τέσσερις γάμους, αλλά και τέσσερις απόπειρες αυτοκτονίας.

Όπως εξομολογείται, η ίδια, η πρώτη φορά ήταν σε ηλικία 16 ετών όταν ερωτεύτηκε σφόδρα τον σκηνοθέτη Ροζέ Βαντίμ κι έγιναν εραστές. Όταν οι γονείς της της απαγόρευσαν να τον παντρευτεί, άναψε το φούρνο κι έβαλε μέσα το κεφάλι της...


"Όταν ήμουν πολύ νέα, είπα στον εαυτό μου ότι αυτή τη ζωή, δεν αξίζει να την υποφέρω. Τότε η αυτοκτονία έγινε ο τρόπος διαφυγής μου", υποστηρίζει η Γαλλίδα ηθοποιός δηλώνοντας χαρούμενη που τελικά δεν το έκανε, γιατί διαφορετικά δεν θα είχε βοηθήσει τα ζώα.

Με την δικαιολογία πως δεν είναι έτοιμη να γίνει ακόμα μητέρα, απαρνήθηκε το ένα και μοναδικό παιδί της, την κηδεμονία του οποίου ανέλαβε ο πατέρας του.


Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τις πολιτικές της προτιμήσεις , η Μπαρντό υποστηρίζει ότι δεν ανήκει ούτε στον αριστερό αλλά και ούτε στον δεξιό χώρο, εκφράζοντας την ανησυχία της ότι η κυβέρνηση Μακρόν θα βάλει τους νέους εργαζόμενους στο περιθώριο βοηθώντας τους μετανάστες.


"Δεν είμαι ένα απλό κορίτσι. Είμαι αφοσιωμένη στο να ακούω και να βλέπω πώς αυτός ο κόσμος μετατρέπεται σε τσίρκο", λέει στο γαλλικό "Paris Match".

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία: Aπό βίντεο στο YouTube

Read Next

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

Περισσότερα από

Stories

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.

26 Απρ 2024

Η Βασίλισσα με τα Ανδρικά Πόδια

Η Φάνι Μπλάνκερς - Κουν, η θρυλική μορφή του στίβου που κουβαλούσε τα μωρά της στο στάδιο σ’ ένα καλάθι και τα τάιζε στα διαλείμματα, γεννήθηκε σαν σήμερα.

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.