ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γκέλυ Μαυροπούλου: "Δεν αγάπησα ποτέ το θέατρο. Κάθε βράδυ ευχόμουν να μην έρθουν θεατές και να μη γίνει η παράσταση"

Η γεμάτη ζωή και το μοναχικό τέλος μιας κυρίας

Γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1932 στη Θεσσαλονίκη. Γονείς της ήταν οι επίσης ηθοποιοί Άγγελος Μαυρόπουλος (1901 – 1979) και Μαρίκα Κρεβατά (1910 – 1994).

Σπούδασε στη Γαλλική Ακαδημία Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του "Θεάτρου Τέχνης" του Καρόλου Κουν, παρά την διαφωνία της μητέρας της. Καθηγητές της στη σχολή, ήταν μεταξύ άλλων ο Κάρολος Κουν, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο Μίνως Βολανάκης.

"Οι γονείς μου με προόριζαν για ιδιαιτέρα του Προέδρου στην Βουλή…", είχε δηλώσει η ηθοποιός σε προ πέντε ετών συνέντευξή της στην τηλεόραση. Ήταν ο Τσιφόρος που μεσολάβησε και συμμετείχε η Γκέλυ Μαυροπούλου σε μια ταινία, στην οποία η συμμετοχή της εξαντλήθηκε απλώς και μόνο σε ένα γκρο πλαν. Σε αυτό, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας της έριχνε ένα βλέμμα και αυτό ήταν όλο.

Την περίοδο 1957-1961 πρωταγωνίστησε σε σημαντικές παραστάσεις του "Εθνικού Θεάτρου", ενώ στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1953 με την ταινία Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται του Γιώργου Λαζαρίδη.

Ακολούθησαν πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε περισσότερες από 40 ακόμη ταινίες που καλύπτουν όλα τα είδη του ελληνικού κινηματογράφου της περιόδου 1950-1980.

Εμφανίστηκε σε μερικές από τις πιο εμβληματικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, παρόλο που δεν κρατούσε πάντα τον πρώτο γυναικείο ρόλο. Ήταν μία από τις συνεσταλμένες ανιψιές της Γεωργίας Βασιλειάδου στη "Θεία από το Σικάγο" αλλά και η καπάτσα σύζυγος του Ντίνου Ηλιόπουλου στο "Η κυρία του κυρίου". Η Γκέλυ Μαυροπούλου ήταν μία ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνιδας.

"Οι γονείς μου με προόριζαν για ιδιαιτέρα του Προέδρου στην Βουλής…" είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της, μιας και δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν για θέατρο και σινεμά. Η ζωή βέβαια, ή μάλλον ο Τσιφόρος είχε διαφορετική γνώμη, μιας και επελέγη για μία ταινία με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Η συμμετοχή της δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα γκρο πλαν!

Η ζωή βέβαια, ή μάλλον ο Τσιφόρος είχε διαφορετική γνώμη, μιας και επελέγη για μία ταινία με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Η συμμετοχή της δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα γκρο πλαν!

Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε το 1953 στην ταινία "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" ενώ ακολούθησαν ρόλοι σε 40 ταινίες! Μάλιστα είναι και η ηθοποιός που λάνσαρε το ροκ εντ ρολ στον ελληνικό κινηματογράφο, μιας και είναι η πρώτη που το χόρεψε στην ταινία "Η Θεία από το Σικάγο". Η τελευταία της κινηματογραφική εμφάνιση, έγινε το 1981 στην ταινία "17 σφαίρες για έναν άγγελο" των Φώσκολου- Βουγιουκλάκη.

Η Μαυροπούλου ερωτεύτηκε έναν άντρα που, εκ πρώτης όψεως, αντιπάθησε σφόδρα. Ο λόγος για τον Στέφανο Στρατηγό, τον άντρα της ζωής της, με τον οποίο βέβαια, στην πορεία, κατέληξε να χωρίσει.

"Όταν συνεργαζόμασταν οι δυο μας με Λαμπέτη και Χορν, αισθάνθηκα για πρώτη φορά στην ζωή μου…ζήλεια!", είχε σημειώσει σε μια από τις συνεντεύξεις της η Γκέλυ Μαυροπούλου, αναφερόμενη στην Έλλη Λαμπέτη.

Λίγο πριν φύγει από την ζωή ο Στέφανος Στρατηγός, σύμφωνα με δηλώσεις της ηθοποιού, πήγε και την βρήκε. Της είπε ότι μόνο εκείνη αγάπησε σε όλη της την ζωή.

Η Γκέλυ Μαυροπούλου ζούσε στο κέντρο της Αθήνας το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της και έφυγε μόνη σε ηλικία 89 ετών.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

Περισσότερα από

Stories

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.

26 Απρ 2024

Η Βασίλισσα με τα Ανδρικά Πόδια

Η Φάνι Μπλάνκερς - Κουν, η θρυλική μορφή του στίβου που κουβαλούσε τα μωρά της στο στάδιο σ’ ένα καλάθι και τα τάιζε στα διαλείμματα, γεννήθηκε σαν σήμερα.

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.