Μία από τις ομορφότερες γυναίκες που πέρασαν ποτέ από τη μεγάλη οθόνη και ένα σύμβολο του σεξ που όσα χρόνια κι αν περάσουν παραμένει ανεξίλητο στην ιστορία της ποπ κουλτούρας. Η Μπριζίτ Μπαρντό μπορεί να εγκατέλειψε την βιομηχανία του θεάματος το 1973, ούσα μόλις 39 χρονών, και πλέον να ζει σε μία απομονωμένη έπαυλη απ' όπου ασχολείται πολύ ενεργά με την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων, ωστόσο, παραμένει πάντα η γυναίκα που πόθησαν χιλιάδες άντρες τη δεκαετία του '50 και του '60.

Στην εικοσαετή πορεία της στο σινεμά η Μπαρντό πρωταγωνίστησε σε 47 ταινίες και έζησε μία έντονη και ταραχώδη ζωή, η οποία έγινε πολλές φορές πρωτοσέλιδα στα περιοδικά και τις εφημερίδες της εποχής. Παντρεύτηκε 4 φορές, ενώ η σχέση της με τον συμπρωταγωνιστή της στην θρυλική ταινία «Και ο θεός έπλασε τη γυναίκα», Jean-Louis Trintignant, άφησε ιστορία. Και οι δύο ήταν παντρεμένοι όταν γνωρίστηκαν στο πλατό΄(εκείνος με την ηθοποιό Stephene Audran και εκείνη με τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Roder Vadim) και χώρισαν από τους συζύγους τους για να είναι μαζί, παρόλο αυτά δεν έφτασαν ποτέ στα σκαλιά της εκκλησίας.

H Μπριτζίτ Μπαρντό το 1953 στο Φεστιβάλ των Καννών.

Ο δεύτερος γάμος της Μπαρντό ήταν με τον επίσης ηθοποιό Ζακ Σαριέ, με τον οποίο απέκτησε το 1960 το πρώτο και μοναδικό παιδί της, Νικολά Ζακ Σαριέ. Όταν το ζευγάρι χώρισε 2 χρόνια αργότερα η Μπριζίτ δήλωσε στον Σαριέ ότι δεν ήθελε το παιδί και ότι ποτέ δεν ήταν έτοιμη να γίνει μητέρα, δίνοντας του την πλήρη κηδεμονία. Έκτοκτε είχε λίγες σχέσεις με τον γιο της, ο οποίος μετακόμισε αργότερα με τον πατέρα του στη Νορβηγία, όπου αργότερα έκανε την δική του οικογένεια. Το συγκεκριμένο περιστατικό σόκαρε την κοινή γνώμη των 60΄s που κατέκρινε έντονα την ηθοποιό για το γεγονός ότι εγκατέλειψε το παιδί της για να συνεχίσει την ανέμελη ζωή της.

Οι εγγονές της Μπαρντό ζουν κι εκείνες στη Νορβηγία ολόκληρη τη ζωή τους και δεν έχουν νιώσει ποτέ την επιθυμία να ταξιδέψουν μέχρι τη Γαλλία για να γνωρίσουν τη γιαγιά τους.  Η γοητευτική Αν Σαριέ, η οποία εργάζεται σαν ηθοποιός και μοντέλο, έχει παραδεχθεί ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη γιαγιά της, ενώ και η ίδια η Μπριζίτ έχει πει πως οι σχέσεις της με τα εγγόνια της δεν είναι καθόλου κλασικές. «Όχι δεν είμαι καλή γιαγιά. Εκείνες δεν μιλούν καν γαλλικά και δεν βλέπουμε ο ένας τον άλλον».

Η Μπαρντό έχοντας ήδη γίνει μεγάλη σταρ ποζάρει για τους φωτογράφους στο φεστιβάλ της Βενετίας το 1958.

Η Αν Σαριέ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Φωτογραφίες: Wikipedia

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS