ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

To τέλειο δεκάρι: H τραγική ιστορία ζωής της υπεραθλήτριας Σιμόν Μπάιλς

Όταν ήταν 3 χρονών η μητέρα της την εγκατέλειψε σε ορφανοτροφείο, δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της και κατέφυγε με μανία στη γυμναστική.

To τέλειο δεκάρι: H τραγική ιστορία ζωής της υπεραθλήτριας Σιμόν Μπάιλς

«Το παρελθόν είναι κάτι που δεν θέλω να το σκέφτομαι συχνά γιατί έχουν συμβεί τόσα πολλά καλά από τότε,» θα πει η Σιμόν Μπάιλς σε πρόσφατη συνέντευξη της, αφού θεωρείται ήδη η κορυφαία, Αμερικανίδα αθλήτρια ενόργανης γυμναστίκης.

Η υπεραθλήτρια Μπάιλς, όμως, πολύ πριν αρχίσει να εκτελεί, με ακρίβεια που αφήνει με το στόμα ανοικτό ακόμα και τους πιο αυστηρούς κριτές στον κόσμο, την μία δύσκολη άσκηση μετά την άλλη, πέρασε μία σκληρή πραγματικότητα που θα είχε καταφέρει να τσακίσει πολλούς ανθρώπους που δεν έχουν το δικό της πείσμα και σθένος.

Aυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί για την Μπάιλς είναι πως πρόκειται για την αδελφή του Tevin Biles Thomas, του 24χρονου πρώην αξιωματικού του αμερικανικού στρατού ο οποίος τον Αύγουστο που μας πέρασε βρέθηκε μπλεγμένος σε μία υπόθεση δολοφονίας 3 ανθρώπων στην πόλη Κλίβελαντ της πολιτείας Οχάιο. Η αθλήτρια η οποία υπήρξε πολύ δεμένη με τον μεγαλύτερο αδελφό της, αφού τόσο οι δυο τους όσο και τα αδέλφια τους μεγάλωσαν σε ίδρυμα καθώς η μητέρα τους τούς εγκατέλειψε, βίωσε μία πραγματικά δραματική περίοδο στη ζωή της μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχε συμβεί και ζητώντας δημόσια συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων για το κακό που τους προξένησε ένα μέλος της δικής της οικογένειας.

To τέλειο δεκάρι: H τραγική ιστορία ζωής της υπεραθλήτριας Σιμόν Μπάιλς
Ένα από τα πρώτα πράγματα που ρώτησε η Μπάιλς την θετή γιαγιά της όταν έφτασε στο σπίτι τους ήταν αν μπορεί να την φωνάζει «μαμά».

Ωστόσο πολύ πριν συμβούν όλα αυτά, η Μπάιλς έζησε μία ακόμα πιο τραγική παιδική ηλικία, μεγαλώνοντας με μία τοξικομανή μητέρα η οποία τελικά, μη μπορώντας να φροντίσει τα τέσσερα παιδιά της, τα εγκατέλειψε σε ένα ορφανοτροφείο. Τελικά ο παππούς της, Ρον Μπάιλς, ο οποίος ανησύχησε τρομερά όταν έμαθε πως τα εγγόνια του είναι σε ίδρυμα, πήρε την Σιμόν και την αδελφή της Άντρια κοντά του, τις μεγαλώσε σαν παιδιά του και συμπαραστάθηκε στην εγγονή του σε όλη την προσπάθεια της προς το ψηλότερο βάθρο της ενόργανης γυμναστικής.

Η Μπάιλς έδειξε από νωρίς την κλίση της στο συγκεκριμένο άθλημα και κατέφευγε σε αυτό καθώς όπως λέει η ίδια «δεν είχα ποτέ μία μητέρα για να τρέξω κοντά της. Σαν παιδί ένιωθα μόνιμα πεινασμένη και φοβισμένη». Η κορυφαία αθλήτρια ξεκίνησε να ζει με τον παππού της και την δεύτερη σύζυγό του, Νέλλυ,όταν ήταν 6 χρονών. Ένα από τα πρώτα πράγματα που ρώτησε την θετή γιαγιά της όταν έφτασε στο σπίτι τους ήταν αν μπορεί να την φωνάζει «μαμά».

Aυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί για την Μπάιλς είναι πως πρόκειται για την αδελφή του Tevin Biles Thomas, του 24χρονου πρώην αξιωματικού του αμερικανικού στρατού ο οποίος τον Αύγουστο που μας πέρασε βρέθηκε μπλεγμένος σε μία υπόθεση δολοφονίας 3 ανθρώπων στην πόλη Κλίβελαντ της πολιτείας Οχάιο.

Παρά τις φοβερές δυσκολίες που βίωσε η Σιμόν Μπάιλς πιστεύει πως υπήρξε τυχερή σαν παιδί γιατί υιοθετήθηκε από δύο καταπληκτικούς ανθρώπους. Μάλιστα, ως παιδί πίστευε ότι όλοι οι άνθρωποι είχαν υιοθετηθεί από κάποιον θετό γονεά κάποια στιγμή της ζωής τους.

Ο Ρον Μπάιλς ήταν εκείνος που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κρατήσει την Σιμόν μακριά από κάθε επαφή με την κόρη του και βιολογική της μητέρα. Εκείνη είχε προσπαθεί αρκετές φορές να την προσεγγίσει, αλλά κάθε προσπάθεια της έπεσε στο κενό. Όταν τελικά απεξαρτήθηκε επέστρεψε στη ζωή της Σιμόν όμως οι σχέσεις τους παραμένουν αραιές και τυπικές και περιορίζονται σε μερικά μόνο τηλεφωνήματα για ευχές σε γενέθλια και γιορτές.

Δες στο βίντεο την ιστορία ζωής της Σιμόν Μπάιλς.

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".