ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο αληθινός λόγος που το Χόλιγουντ σταμάτησε να δίνει δουλειές στην Κόρτνεϊ Κοξ

«Έρχεται η μέρα που κοιτάς τον εαυτό σου στις φωτογραφίες και απλά δεν τον αναγνωρίζεις».

Ο αληθινός λόγος που το Χόλιγουντ σταμάτησε να δίνει δουλειές στην Κόρτνεϊ Κοξ

Το 199 η τύχη χαμογέλασε πλατιά στην Κόρτνεϊ Κοξ όταν οι παραγωγοί της, τότε, ολόφρεσκης, σειράς του αμερικανικού δικτύου NBC «Friends», την έπελεξαν ανάμεσα σε δεκάδες άλλες ηθοποιούς που πέρασαν από κάστινγκ για τον ρόλο της Μόνικα Γκέλερ. Mίας ταλαντούχας, νέας, άνεργης σεφ που ζούσε στο διαμέρισμα που της παραχώρησε η γιαγιά της τη Νέα Υόρκη και είχε ψύχωση με την τάξη και την καθαριότητα. Η Κοξ ανέβηξε πέντε-πέντε τα σκαλιά της επιτυχίας, αγκαζέ με τους Μάθιου Πέρι, Ντέιβιντ Σίμερ, Λίζα Κόντροου, Ματ ΛεΜπλανκ και Τζένιφερ Άνιστον-μάλιστα με την τελευταία ανέπτυξη μία βαθιά φιλική σχέση που κρατάει μέχρι και σήμερα.

Το σόου κράτησε για 10 ολόκληρες σεζόν μετά από συνεχείς απαιτήσει του κοινού που διψούσε να το βλέπει στη μικρή οθόνη και τελικά ολοκληρώθηκε το 2004 με ένα συγκινητικό, τελευταίο επεισόδιο. Παρά την τεράστια δόξα όμως που οι έξι πρωταγωνιστές κέρδισαν χάρη στην πιο πετυχημένη τηλεοπτική σειρά της αμερικανικής τηλεόρασης, πριν το Game of Thrones, οι περισσότεροι δεν κατάφεραν να συνεχίσουν με επιτυχία την καριέρα τους στο Χόλιγουντ.

Ανάμεσα τους και η Koξ, η οποία, αμέσως μετά το φινάλε των Friends, δέχθηκε πρόταση να υποδυθεί τη Σούζαν στην τηλεοπτική σειρά «Desperate Housewives». Αν και αρχικά δέχθηκε η Κόρτνεϊ αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την παραγωγή όταν διαπίστωσε πως ήταν έγκυος, θέλοντας να εστιάσει για λίγο στην οικογένεια της.

Η επιστροφή της στον κόσμο της σόουμπιζ ήταν κάθε άλλο παρά εύκολη. Η ηθοποιός προσπάθησε να κάνει comeback στη μικρή οθόνη με μία κωμωδία, πρωταγωνιστώντας στην σειρά «Zoom», η οποία δεν σημείωσε καμία επιτυχία και έφερε μεγάλη ζημιά στο ταμείο των παραγωγών. Τελικά διακόπηκε ξαφνικά στα μισά της δεύτερης σεζόν, αφού το κανάλι είχε ήδη χάσει περίπου 50 εκατομμύρια από την αρχική επένδυση.

Τα πράγματα, όμως, δεν πήγαν καλά ούτε στη συνέχεια . Ακόμα και η μεγαλύτερη επιτυχία της στην μετά «Friends» εποχή, αυτή με την τηλεοπτική σειρά «Cougar Town» του ABC, ήταν χλιαρή και δεν πήρε πραγματικά καλές κριτικές. Η ίδια επιχείρησε να ασχοληθεί και με τον χώρο της παραγωγής, αλλά και με την σκηνοθεσία στη συγκεκριμένη σειρά αλλά οι κριτικοί δεν σχολίασαν θετικά την προσπάθεια της κάτι που της στοίχισε σημαντικά. Παρόλα αυτά η ίδια δηλώνει ότι ποτέ δεν αισθάνεται περισσότερο δημιουργική απ' όταν κάθετα στην καρέκλα του σκηνοθέτη, προσθέτοντας ότι επιθυμία της είναι να επιλέγει πιο προσεκτικά τις ταινίες και τις σειρές στις οποίες συμμετέχει.

Σημαντικό ρόλο στο ότι το Χόλιγουντ άρχισε να μην υπολογίζει την Κόρτνεϊ Κοξ ανάμεσα στους πετυχημένους ηθοποιούς της γενιάς της έπαιξε το γεγονός ότι λίγο καιρό μετά το τέλος των «Friends» η εξωτερική εικόνα της ηθοποιού άλλαξε αρκετά καθώς υποβλήθηκε σε σειρά αισθητικών επεμβάσεων.Η Κοξ έχει δηλώσει σχετικά: «Είναι πολύ αγχωτικό για μία γυναίκα που βρίσκεται σε αυτή τη δουλειά γιατί θέλεις συνέχεια να δείχνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Και κάποια στιγμή πιάνεις τον εαυτό σου να προσπαθεί πάρα πολύ και έρχεται η μέρα που βλέπεις τον εαυτό σου σε μία φωτογραφία και απλά δεν σε αναγνωρίζεις».

Και κάπως έτσι η Κόρτνεϊ αποφάσισε να αφήσει τα επιθέματα που είχε τοποθετήσει σε διάφορα σημεία του προσώπου της να «διαλυθούν» φυσικά, επιστρέφοντας στην αρχική εικόνα της.

Πλέον η ηθοποιός, εκτός από το ότι ασχολείται πολύ ενεργά με το μεγάλωμα της κόρη της, έχει εστιάσει μεγάλο μέρος της ενέργειας της σε φιλανθρωπικές δράσεις και οργανώσεις που μάχονται τον γυναικείο καρκίνο. Επιπλέον μέσα από φιλανθρωπικά ιδρύματα προσπαθεί να βοηθήσει στη μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στέκεται στο πλευρό μαμάδων που εκτείνουν την ποινή τους στις φυλακές, αλλά και σε παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία:

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".