ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Karavan: Οι σύγχρονοι νομάδες του στυλ φορούν “Cleodora” τοπ με ελληνική ραφή

Τα μπλουζοφορέματα, τα κοντά παντελόνια, τα αλλιώτικα «μήκη και φάρδη», είναι τα δυνατά ατού του πιο στιλάτου καραβανιού. Και γι' αυτά «φταίει» η Μαριλού.

Karavan: Οι σύγχρονοι νομάδες του στυλ φορούν “Cleodora” τοπ με ελληνική ραφή

Η «πιάτσα» της μόδας γνωρίζει πολύ καλά το brand Karavan. Το ταγκάρει σε ποστ, το ανεβάζει στο Instagram και στο φουμπού, το συζητάει στις παρέες, το φοράει τις μέρες και τις νύχτες. «Εμείς είμαστε οι νομάδες και ο πλανήτης μας ένα καραβάνι» λέει, δίνοντας έξτρα στοιχεία για την έμπνευση της πίσω από το όνομα Karavan, η Μαριλού Κατσώνη. «Λένε ότι η μισή δουλειά είναι η εύρεση ονόματος και δεν έχουνε άδικο. Όταν στήναμε την εταιρεία, ήμασταν σχεδόν στο σημείο εκκίνησης και εγώ ακόμη έμενα άπραγη όσον αφορά την ονομασία της. Είχα πολλές ιδέες αλλά καμία δεν με ευχαριστούσε τελικά. Μία μέρα καθόμουν στο σπίτι μου και άκουγα το “Planet Caravan” των Black Sabbath, όταν κατάλαβα ότι... αυτό ήταν. Ένας πλανήτης-καραβάνι. Έφυγε το planet, τo γράμμα “c” έγινε “k” και έτοιμο το όνομα» θυμάται, πηγαίνοντας πίσω τον χρόνο στο 2013.

Karavan: Οι σύγχρονοι νομάδες του στυλ φορούν “Cleodora” τοπ με ελληνική ραφή
«Τα Karavan είναι μποέμ, με πολλά ελληνικά αλλά και παραδοσιακά στοιχεία άλλων λαών, έχουνε μια δόση μοντέρνου ρομαντισμού και είναι άνετα σαν γραμμές αλλά ταυτοχρόνως θηλυκά»
«Εμείς είμαστε οι νομάδες και ο πλανήτης μας ένα καραβάνι» λέει η Μαριλού Κατσώνη.

«Παράλληλα με τις σπουδές μου στη γραφιστική, το σχέδιο μόδας και το πατρόν, δούλευα πάντα. Οτιδήποτε είχε να κάνει με το ρούχο το έκανα. Πωλήτρια σε μπουτίκ, ενδυματολόγος σε εταιρείες παραγωγής, σε φωτογραφίσεις και λοιπά. Η καθημερινότητα μου με κούρασε κάποια στιγμή και έτσι αποφάσισα να την αλλάξω. Από τη στιγμή της απόφασης μου και μέχρι τα Karavan να συστηθούν στον κόσμο πέρασαν οχτώ μήνες. Μέσω του brand μας δηλώνουμε την ανάγκη μας να είμαστε σύγχρονοι νομάδες και να προσαρμοζόμαστε με τις ταχύτατες εναλλαγές των καιρών μένοντας πάντα πιστοί στην αισθητική μας» εξηγεί η Μαριλού με τα ακονισμένα αντανακλαστικά του ανθρώπου που οι αλλαγές δεν τον τρομάζουν. Άλλωστε όταν πρέπει να σχεδιάσεις -τουλάχιστον- τρεις συλλογές τον χρόνο, δεν υπάρχει περιθώριο για την παραμικρή ανησυχία απέναντι στην ποικιλία.

«Το πιο σύνηθες αστείο με πελάτισσα είναι που τηλεφωνούν για να ρωτήσουν κάποια τιμή ρούχου άλλης εταιρείας, έχοντας κάνει τρομερό πρόλογο για το πόσο αγαπάνε τα ρούχα μας».
«Το όνομα της καλοκαιρινής συλλογής είναι “Γοργόνες και Μάγκες” και, όπως φαντάζεσαι, ολόκληρη η σειρά έχει σχετικές αναφορές».

«Πως θα χαρακτήριζες το ύφος των ρούχων σου;» την ρωτάω. «Είναι μποέμ, με πολλά ελληνικά αλλά και παραδοσιακά στοιχεία άλλων λαών, έχουνε μια δόση μοντέρνου ρομαντισμού και είναι άνετα σαν γραμμές αλλά ταυτοχρόνως θηλυκά». Μποέμ ίσον περιπλανώμενος γράφει το λεξικό. Περιπλανώμενος ίσον νομάδας λένε τα Karavan με τα χαρακτηριστικά «“μήκη και φάρδη” μας. Τα κοντά παντελόνια, τις μακριές φούστες, τα κοντά μπλουζάκια, τα πολύ φαρδιά μπλουζοφορέματα. Επίσης τα εμπριμέ μας τώρα πια είναι σχεδόν όλα σχεδιασμένα από εμάς και χρησιμοποιούμε το κέντημα και το πλεκτό αρκετά» συμπληρώνει η Μαριλού και συνεχίζει: «Τα Κaravan απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες που τους αρέσει να είναι άνετες μέσα στα ρούχα που φοράνε, στις ταξιδιώτισσες, στις γυναίκες που δουλεύουνε πολύ όμως δεν σταματάνε στιγμή να ονειρεύονται, στις γυναίκες που έχουν χιούμορ, στις γυναίκες που διαβάζουν λογοτεχνία, σε αυτές που μεγαλώνουν τα παιδιά τους με κόπο αλλά και αστείρευτη όρεξη, σε αυτές που διψάνε να μάθουν, να γευτούν, να δούνε και να νιώσουν πράγματα».

Τα Karavan απευθύνονται στις ταξιδιώτισσες, στις γυναίκες που δουλεύουνε πολύ όμως δεν σταματάνε στιγμή να ονειρεύονται, στις γυναίκες που έχουν χιούμορ».

«Το ταμπελάκι made in Greece μας κάνει πολύ υπερήφανους για το γεγονός ότι καταφέρνουμε και κάνουμε την παραγωγή μας στην Ελλάδα χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν βλέπουμε τις δυσκολίες αυτού του εγχειρήματος μας» λέει εστιάζοντας στις δυσκολίες των νομάδων του στυλ να κρατήσουν την επιχείρησή τους στην Ελλάδα. «Κάποιο αστείο περιστατικό με πελάτισσα; Το πιο σύνηθες αστείο είναι που τηλεφωνούν για να ρωτήσουν κάποια τιμή ρούχου άλλης εταιρείας, έχοντας κάνει τρομερό πρόλογο για το πόσο αγαπάνε τα ρούχα μας. Περιστατικά, από την άλλη, με τα συνεργεία που συνεργαζόμαστε και ράβουμε τα ρούχα μας... εκεί, μπορώ να σου λέω ιστορίες για ώρες. Σκέτος σουρεαλισμός» μου λέει.

«Το ταμπελάκι made in Greece μας κάνει πολύ υπερήφανους για το γεγονός ότι καταφέρνουμε και κάνουμε την παραγωγή μας στην Ελλάδα χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν βλέπουμε τις δυσκολίες αυτού του εγχειρήματος μας»

Ποιο κομμάτι των Karavan είναι πιο «δικό» της όμως; Δεν μπορεί, είναι όλα παιδιά της, αλλά κάποιο θα το αγαπάει περισσότερο. «Τα παντελόνια μας είναι τα κομμάτια που φοράω πιο πολύ από όλα. Το αγαπημένο μου από την τωρινή σεζόν είναι ένα λευκό φόρεμα με μεγάλα απλικαρισμένα λουλούδια στο στέρνο που το ονομάζουμε “Doris” και το από πάντα για πάντα αγαπημένο μου είναι το κλασικό μας “The Lovers” μπουστάκι. Η φετινή μας συλλογή είναι εμπνευσμένη από τη μεσόγειο και το ελληνικό καλοκαίρι. Το όνομα της είναι “Γοργόνες και Μάγκες” και, όπως φαντάζεσαι, ολόκληρη η σειρά έχει σχετικές αναφορές. Αν πρέπει να διαλέξω ένα, αυτό θα ήτανε το “Cleodora” τοπ, το οποίο είναι λευκό με κεντημένες μπλε λεπτομέρειες και παραπέμπει ξεκάθαρα σε παραδοσιακά ελληνικά κεντήματα, αλλά σε μία πιο σύγχρονη απόδοση» απαντάει η Μαριλού. Στέκομαι στο όνομα “Cleodora”, έναν ιστορικό, θηλυκό συνδυασμό ανάμεσα στην Θεοδώρα και την Κλεοπάτρα. Μέχρι που μπορεί να φτάσει άραγε η σύγχρονη εκείνη γυναίκα που επέλεξε να φορέσει δύο αιώνιες ιέρειες του στυλ, της δύναμης και της δολοπλοκίας πάνω στο μπλουζάκι της;

«Απευθυνόμαστε στις γυναίκες που διαβάζουν λογοτεχνία, σε αυτές που μεγαλώνουν τα παιδιά τους με κόπο αλλά και αστείρευτη όρεξη».
«Η φετινή μας συλλογή είναι εμπνευσμένη από τη μεσόγειο και το ελληνικό καλοκαίρι».
«Χαρακτηριστικά πατρόν των Karavan είναι τα κοντά παντελόνια, τις μακριές φούστες, τα κοντά μπλουζάκια, τα πολύ φαρδιά μπλουζοφορέματα».
«Τα Karavan έχουνε μια δόση μοντέρνου ρομαντισμού και είναι άνετα σαν γραμμές αλλά ταυτοχρόνως θηλυκά».
«Τα Κaravan απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες που τους αρέσει να είναι άνετες μέσα στα ρούχα που φοράνε».

Read Next

15 Μαϊ 2024

Aeraki: Για τη Χρυσάνθη Κοκοτσάκη όλα ξεκίνησαν από το απόλυτο καλοκαιρινό item, το παρεό

Το brand Aeraki που ξεκίνησε από τα παρεό με μοναδικά handmade prints, λανσάρει φέτος την πρώτη του resort συλλογή.

14 Μαϊ 2024

Say No More: Δύο κολλητές φίλες που δεν έβρισκαν το ιδανικό μαγιό, αποφάσισαν να φτιάξουν τα δικά τους

Η Ελίνα και η Στέισυ δημιούργησαν το luxury resort wear brand Say No More για να υπάρχουν επιτέλους μαγιό που κάνουν κάθε γυναίκα να νιώθει αυτοπεποίθηση.

Περισσότερα από

Made in Greece

01 Μαϊ 2024

Η αστείρευτη δημιουργικότητα της Κατερίνας Μακρυγιάννη

Τα κοσμήματα της Κατερίνας Μακρυγιάννη μετουσιώνουν το απόβλεπτο ταξίδι της τέχνης.

30 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης: Η νέα συλλογή του HardClo είναι εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή

Το HardClo δημιουργεί τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 με έμπνευση τη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καβάφη 91 χρόνια από το θάνατο και 161 χρόνια από τη γέννηση του.

26 Απρ 2024

Agapis Jewellery: Η Αγάπη Σμπώκου σχεδιάζει κοσμήματα που ακολουθούν τον φυσικό ρυθμό της Φύσης

Τα Agapis Jewellery μέσα από μία πορεία 12 χρόνων έχουν γίνει συνώνυμο της καλαισθησίας. Τώρα αποκτούν το πρώτο τους κατάστημα.

16 Απρ 2024

Ancient Greek Sandals x Castañer: Η capsule συλλογή- ωδή στην μεσογειακή κληρονομιά

Μια συνεργασία που απογειώνει τον διαχρονικό σχεδιασμό συνδυάζοντας την ελληνική και ισπανική χειροτεχνία.

15 Απρ 2024

A piece of me: Η Αλίνα Καζαντζή βάζει ένα κομμάτι του εαυτού της σε κάθε της δημιουργία

Η σχεδιάστρια πίσω από το brand A piece of me με έδρα τη Λάρισα θεωρεί τις στοίβες με τα περιοδικά μόδας στο σπίτι της την πιο πολύτιμη περιουσία της.

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.