ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Είδες τα χρυσά σανδάλια του Στάθη Σαμαντά για το Enny di Monaco του Κολωνακίου και της Μυκόνου;

Τα νέα «διαμαντάκια» του Έλληνα Manolo Blahnik.

Είδες τα χρυσά σανδάλια του Στάθη Σαμαντά για το Enny di Monaco του Κολωνακίου και της Μυκόνου;

«Βλέπω πως τα τελευταία καλοκαίρια υπάρχει μια ιδιαίτερη τάση προς τα σανδάλια και όλοι κάνουν αυτό. Σανδάλια. Πολλά τα σχέδια τα οποία μοιάζουν μεταξύ τους και ονόματα εμπνευσμένα από τα Ελληνικά νησιά και την Ελληνική μυθολογία. Η ανάγκη εξατομίκευσης ενός προϊόντος που πουλάει πολύ το καλοκαίρι ήταν αυτή που οδήγησε σε αυτή την συνεργασία. Υπήρχε η ανάγκη για ένα τέτοιο προϊόν αλλά τις συγκεκριμένες ανάγκες των συγκεκριμένων καταστημάτων χωρίς να γίνει κάτι που μπορεί να το βρει κανείς δίπλα σε άλλα παρόμοια και γι' αυτό είναι capsule συλλογή» λέει ο Στάθης Σαμαντάς, θέλοντας να συστήσει τα νέα του «διαμαντάκια» στο κοινό.

Είδες τα χρυσά σανδάλια του Στάθη Σαμαντά για το Enny di Monaco του Κολωνακίου και της Μυκόνου;
«Η ανάγκη εξατομίκευσης ενός προϊόντος που πουλάει πολύ το καλοκαίρι ήταν αυτή που οδήγησε σε αυτή την συνεργασία»
Ο Στάθης Σαμαντάς, σχεδιαστής παπουτσιών και γνωστός στην πιάστα ως Manolo Blahnik της Ελλάδας υπογράφει τα νέα του σανδάλια.

Μια capsule collection σανδαλιών με σχέδια που συνδυάζονται εύκολα με τα καλοκαιρινά outfit και μπορούν να υποστηρίξουν μια all day εμφάνιση. Η κατασκευή των σανδαλιών έχει γίνει με χειροποίητη παραγωγική διαδικασία και όχι βιομηχανική, χρησιμοποιώντας 100% γνήσια δέρματα τα οποία έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία για να είναι μαλακά και λεπτά. Στις αποχρώσεις του χρυσού, του μπεζ και του nude με minimal και συγχρόνως αυστηρή, γλυπτική αισθητική, η συλλογή είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για τα γνωστά high-end fashion καταστήματα και είναι διαθέσιμη στο Κολωνάκι, στην Κηφισιά, στην Γλυφάδα και στην Μύκονο.

-Ποιο είναι το χαρακτηριστικό των σανδαλιών αυτών;

«Το χαρακτηριστικό τους νομίζω πως είναι αυτό που είπα, η εξατομίκευση, ένα προϊόν το σχεδιάστηκε για να δένει απόλυτα με το στυλ των καταστημάτων Enny Monaco τα οποία είναι γνωστά για τις προσεγμένες επιλογές τους. Για να υποστηρίξω την αρχική μου ιδέα για ένα exlcusive προϊόν, δεν δώσαμε στα σχέδια αρχαιοελληνικά ονόματα αλλά τα ονόματα των ιδιοκτητών των καταστημάτων και της υπεύθυνης του καταστήματος του Κολωνακίου. Οπότε δεν έχουμε άλλο ένα Santorini sandal ή ένα Mykonos sandal αλλά ένα Vicky sandal ή Amalia sandal».

-Ποια είναι η έμπνευσή σου από πίσω;

«Η έμπνευση ήταν απλά και εύκολα σχέδια χωρίς όμως να είναι αδιάφορα για να δένουν με πολλά ρούχα και να μην χρειάζεται ιδιαίτερο styling φορώντας τα. Επιλέξαμε το χρυσό χρώμα το οποίο είναι το αγαπημένο μου και δεν βγάζω ποτέ συλλογή χωρίς χρυσό. Καταλήξαμε σε μια απόχρωση παλαιωμένου χρυσού για να μην είναι flashy και χτυπάει έντονα με το υπόλοιπο σύνολο. Έτσι αποφύγαμε την πιθανότητα να τα απορρίψει κανείς λόγω ''υπερβολής''. Ορισμένα σχέδια φέρνουν εικόνες από αρχαιοελληνική ενδυμασία χωρίς να γίνονται φολκλόρ και αυτό διότι στο κατάστημα της Μυκόνου οι τουρίστες είναι βασικοί πελάτες οπότε θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε με τον τρόπο μας».

«Για να υποστηρίξω την αρχική μου ιδέα για ένα exlcusive προϊόν, δεν δώσαμε στα σχέδια αρχαιοελληνικά ονόματα αλλά τα ονόματα των ιδιοκτητών των καταστημάτων και της υπεύθυνης του καταστήματος του Κολωνακίου. Οπότε δεν έχουμε άλλο ένα Santorini sandal ή ένα Mykonos sandal αλλά ένα Vicky sandal ή Amalia sandal»

-Σε ποιες γυναίκες απευθύνονται;

«Σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να είναι κομψές φέτος το καλοκαίρι».

-Με τι φοριέται το σανδάλι και με τι δε φοριέται κατά τη γνώμη σου;

«Είναι πολύ ωραία σχεδόν με όλα τα ρούχα. Δεν το συζητάω με καφτάνια. Υποστηρίζω πως είναι πολύ ωραία και με φορέματα ειδικά με μακριά. Επίσης με πολύ κοντά σορτς και τα νέα κορίτσια και κάποιο top. Δεν θα ήθελα να σταθώ στο ''με τι δεν φοριέται'' αλλά το ποιο σχέδιο ταιριάζει στο πόδι μας και πιο όχι. Συγκεκριμένα στα πολύ αδύνατα πόδια προτείνω τα σανδάλια τύπου ''thong'' και στα πιο γεμάτα προς κανονικά πόδια προτείνω τα σανδάλια με τα κλασσικά λουράκια που πιάνουν σε διάφορα σημεία του ποδιού. Είναι ιδανικά για τις χαλαρές καλοκαιρινές βόλτες στην πόλη και φυσικά στα πανέμορφα νησιά μας».

Facebook Enny Di Monaco

Read Next

19 Ιουλ 2024

Savapile: Η Λίζα Σαρηγιαννίδου μεγάλωσε με τη μυρωδιά της ψάθας στο πιλοποιείο του πατέρα της

Η Λίζα Σαρηγιαννίδου συνεχίζει την παράδοση του πιλοποιού πατέρα της στο εργαστήριο του Savapile στου Ψυρρή, φτιάχνοντας μεταξύ άλλων τις singature υπερμεγέθεις καπελίνες της.

11 Ιουλ 2024

Eileen Pappas: Η Αϊλήν Παππά εμπνεύστηκε την πρόσφατη συλλογή της από δύο αδέσποτα γατάκια που υιοθέτησε

Τα χειροποίητα κοσμήματα Eileen Pappas είναι statement κομμάτια φτιαγμένα για να ζουν κοντά καρδιά εκείνου που τα φοράει.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Ιουλ 2024

Sun Φλερτ: Η Σοφία Καραγιάννη βρήκε στο φλερτ την κινητήριο δυναμη να δημιουργήσει το δικό της brand

Το Sun Φλερτ με την υψηλών προδιαγραφών αισθητική έρχεται με ορμή για να καθιερωθεί ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αθηναϊκά brands.

28 Ιουν 2024

Sofi Victoratou: Τα παπούτσια της Σοφίας Βικτωράτου θα εμφανιστούν στην 4η σεζόν του Emily In Paris

Δύο τουλάχιστον ζευγάρια Sofi Victoratou θα πρωταγωνιστήσουν στη σειρά - φαινόμενο του Netflix.

04 Ιουν 2024

The C edition: Τα κορμάκια της Χριστίνας Κατσαούνη γίνονται (επιτέλους) μαγιό

Η "sea edition" του The C edition, του brand που έκανε τα κορμάκια τη fashion εμμονή μας.

30 Μαϊ 2024

Somewhere Blue: H Ελένη Γεωργίου αποτυπώνει τα πλάσματα και τα οργανικά σχήματα της θάλασσας σε υπέροχα κοσμήματα

Το brand κοσμημάτων και αντικειμένων deco Somewhere Blue αποτελεί έκφραση της τεράστιας αγάπης της δημιουργού του για τη θάλασσα.

15 Μαϊ 2024

Aeraki: Για τη Χρυσάνθη Κοκοτσάκη όλα ξεκίνησαν από το απόλυτο καλοκαιρινό item, το παρεό

Το brand Aeraki που ξεκίνησε από τα παρεό με μοναδικά handmade prints, λανσάρει φέτος την πρώτη του resort συλλογή.

14 Μαϊ 2024

Say No More: Δύο κολλητές φίλες που δεν έβρισκαν το ιδανικό μαγιό, αποφάσισαν να φτιάξουν τα δικά τους

Η Ελίνα και η Στέισυ δημιούργησαν το luxury resort wear brand Say No More για να υπάρχουν επιτέλους μαγιό που κάνουν κάθε γυναίκα να νιώθει αυτοπεποίθηση.

01 Μαϊ 2024

Η αστείρευτη δημιουργικότητα της Κατερίνας Μακρυγιάννη

Τα κοσμήματα της Κατερίνας Μακρυγιάννη μετουσιώνουν το απόβλεπτο ταξίδι της τέχνης.

30 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης: Η νέα συλλογή του HardClo είναι εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή

Το HardClo δημιουργεί τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 με έμπνευση τη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καβάφη 91 χρόνια από το θάνατο και 161 χρόνια από τη γέννηση του.

26 Απρ 2024

Agapis Jewellery: Η Αγάπη Σμπώκου σχεδιάζει κοσμήματα που ακολουθούν τον φυσικό ρυθμό της Φύσης

Τα Agapis Jewellery μέσα από μία πορεία 12 χρόνων έχουν γίνει συνώνυμο της καλαισθησίας. Τώρα αποκτούν το πρώτο τους κατάστημα.

16 Απρ 2024

Ancient Greek Sandals x Castañer: Η capsule συλλογή- ωδή στην μεσογειακή κληρονομιά

Μια συνεργασία που απογειώνει τον διαχρονικό σχεδιασμό συνδυάζοντας την ελληνική και ισπανική χειροτεχνία.