ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

MAAN: Το ελληνικό brand που γεννήθηκε από την αγάπη για το καλοκαίρι

Η σχεδιάστρια και creative director του Maan, Μαριλένα Ανδρεάδη, μιλάει για τη φιλοσοφία, την έμπνευση και τη δημιουργική διαδικασία πίσω από τις συλλογές του brand.

Τι κάνει ένα μαγιό να ξεχωρίζει; Η απάντηση οφείλει να περιλαμβάνει τις λέξεις ποιότητα, αισθητική, καλή εφαρμογή, αλλά και μία ακόμα: την προσωπικότητα. Ή, για να είμαστε πιο ακριβής, την προσωπικότητα και φιλοσοφία του brand που αναλαμβάνει να το φέρει στη ζωή. Ένα τέτοιο ελληνικό brand- με δυνατό χαρακτήρα- είναι το ΜΑΑΝ Island Wear, που ίδρυσε το 2015 η σχεδιάστρια και creative director Μαριλένα Ανδρεάδη. "Ασχολήθηκα με τα μαγιό γιατί αγαπάω το καλοκαίρι", θα δηλώσει στο womantoc.gr τονίζοντας αυτό που αντιλαμβάνεται κανείς αμέσως μόλις πιάσει στα χέρια του ένα μαγιό από τις συλλογές MAAN: την ποιοτική κατασκευή και το άριστο σχέδιο.

H συλλογη του brand για το καλοκαίρι 2022 έχει τον τίτλο "Origins", εμπνέεται από την ανεμελιά και την ομορφιά της Αντιπάρου - στην οποία φωτογραφήθηκε και η υπέροχη καμπάνια της συλλογής- φιλοξενώντας χρώματα και μοτίβα που μιμούνται το ελληνικό τοπίο, τη φύση, τον γαλανό ουρανό, τη θάλασσα, το ηλιοβασίλεμα. Η "Origins" επαναφέρει το σώμα σε επαφή με τη γη και τους φυσικούς, χαλαρούς ρυθμούς της ζωής στο νησί και τα σχέδια που περιλαμβάνει είναι αρκετά ώστε να ανταποκρίνονται σ' όλους του σωματότυπους. Εξάλλου, για τη Μαριλένα Ανδρεάδη έχει τεράστια σημασία μία γυναίκα να βρει το μαγιό που της ταιριάζει και να νιώθει άνετα και όμορφα φορώντας το. Τα μαγιό MAAN έρχονται να κάνουν πραγματική αυτή την επιθυμία.

Το MAAN μέσα από τα λόγια της δημιουργού του, Μαριλένας Ανδρεάδη

Μαριλένα Ανδρεάδη - MAAN Island wear
H Μαριλένα Ανδρεάδη

-Πώς ξεκίνησε η σχέση σου με τη μόδα και ποια ήταν η πορεία σου μέχρι την ίδρυση του MAAN;

Σπούδασα σχέδιο υφάσματος και πατρόν στο Central St Martins του Λονδίνου και από τότε εργάζομαι γύρω από τη μόδα, είτε σαν buyer είτε στην παραγωγή.

-Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με τα μαγιό; Τι είναι διαφορετικό στον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός μαγιό σε σχέση με άλλες κατηγορίες ένδυσης;

Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα μαγιό γιατί αγαπώ το καλοκαίρι. Όταν άρχισα να ασχολούμαι με την παραγωγή τους με ενδιέφερε πολύ να έχουν ποιοτική κατασκευή έτσι ώστε μια γυναίκα να αισθάνεται όμορφα και άνετα.

-Ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από το brand MAAN και τι ανταπόκριση είχε από τη στιγμή που ξεκίνησε έως σήμερα;

Μία φρέσκια, αυθεντική συλλογή μαγιό με τα καλυτέρα υλικά και υφάσματα, με λεπτομέρεια στα πατρόν και στην κατασκευή. Στόχος της να διαρκέσει στον χρόνο και να κάνει μια γυναίκα να αισθάνεται όμορφα.

-Πού αναζητάς την έμπνευση για τις συλλογές σου και τι έχεις πάντα στο μυαλό σου όταν σχεδιάζεις μαγιό;

Έμπνευση είναι το καλοκαίρι στην Ελλάδα και η κυκλαδίτικη φύση. Το μαγιό δεν είναι μόδα, το μαγιό πρέπει να είναι καλοφτιαγμένο, απλό και να υπάρχει επιλογή για τον κάθε σωματότυπο. Τα καλά υλικά και οι σωστές ραφές θα επιτρέψουν στο μαγιό να διαρκέσει στον χρόνο.

-Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά ενός ποιοτικού μαγιό; Ποια είναι τα υλικά που εμπιστεύεσαι;

Το πρώτο είναι το ύφασμα και η σχέση του κάθε υφάσματος με το πατρόν. Το κάθε ύφασμα έχει και διαφορετική αίσθηση. Πρέπει να είναι συνειδητή η αίσθηση που θέλεις να πετύχεις προκειμένου να κατασκευάσεις και το σωστό μαγιό.

Το καινούργιο ύφασμα που εμπιστεύομαι ύστερα από 2 χρόνια δοκιμής είναι το οικολογικό μας ύφασμα. Ένα ύφασμα με υπέροχη αίσθηση που είναι φτιαγμένο από ανακυκλώσιμες ίνες και δεν χρησιμοποιούν καθόλου νερό για να το παράγουν.

-Τι κάνει τα μαγιό MAAN να ξεχωρίζουν;

Είναι μια συλλογή μαγιό που δίνει μεγάλη βάση στη δημιουργική διαδικασία και έχει και έντονο οικολογικό χαρακτήρα. Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων που ασχολούμαστε πολύ με την κεντρική ιδέα της κάθε συλλογής, τα τυπώματα τα δημιουργούμε εμείς και είναι αποκλειστικά. Οι ομάδες χρωμάτων που χρησιμοποιούμε είναι μελετημένες να ταιριάζουν στις διάφορες επιδερμίδες. Παράγουμε κατά παραγγελία και χρησιμοποιούμε οικολογικά υλικά.

-Υπάρχουν στην πραγματικότητα τάσεις στα μαγιό; Και ποιες προτείνεις μέσα από την SS'22 συλλογή σου;

Η τάση που προτείνω εγώ μέσα από τις συλλογές μου είναι απλά μαγιό με αυθεντική δημιουργική διαδικασία, εμπνευσμένη από το περιβάλλον μας που διαρκούν στον χρόνο.

-Πες μας λίγα λόγια για τη συλλογή SS'22 - Πώς προέκυψε σαν ιδέα η καμπάνια;

Αναζητώντας την αυθεντικότητα καθώς και χώρο για ανασκόπηση και ηρεμία επιστρέφουμε στις βάσεις μας. Η συλλογή "ORIGINS" μας υπενθυμίζει τι είναι πολύτιμο και ουσιώδες στην ζωή μας. Η επάφή με τις αισθήσεις, το σώμα και το περιβάλλον μας.

-Ποια μαγιό ξεχωρίζεις γενικά (σε γραμμή, σε χρώματα ή μοτίβα) και ποια προτιμάς εσύ να φοράς; Ποιο κομμάτι ξεχωρίζεις από τη νέα συλλογή;

Μου αρέσει που η συλλογή είναι αρκετά μεγάλη έτσι ώστε τα σχέδια να ταιριάζουν σε διάφορους σωματότυπους. Οι παλέτες χρωμάτων, εκτός από τα μονόχρωμα είναι δύο: η μία για να ταιριάζει σε πιο ανοιχτές επιδερμίδες και μαλλιά, και η άλλη για τις πιο σκουρόχρωμες. Το μαγιό που προτιμώ να φοράω εγώ είναι το AMELIE, με βοηθάει πολύ και αισθάνομαι άνετη με το σώμα μου.

Ολόσωμο "Amelie"
Ολόσωμο "Amelie".

-Έχεις σχέδια να επεκτείνεις το brand σου και σε άλλες κατηγορίες (beachwear, αξεσουάρ κ.ά);

Μου αρέσει που η ΜΑΑΝ είναι ένα αμιγώς swimwear brand.

*Ανακαλύψτε τις συλλογές της MAAN online στο maanislandwear.com και στo Flagship Store, Πλουτάρχου 58, Κολωνάκι

Read Next

15 Απρ 2024

A piece of me: Η Αλίνα Καζαντζή βάζει ένα κομμάτι του εαυτού της σε κάθε της δημιουργία

Η σχεδιάστρια πίσω από το brand A piece of me με έδρα τη Λάρισα θεωρεί τις στοίβες με τα περιοδικά μόδας στο σπίτι της την πιο πολύτιμη περιουσία της.

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

Περισσότερα από

Made in Greece

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.