Καμία άλλη μορφή άσκησης δεν ωφελεί από τόσο πολλές, διαφορετικές απόψεις, το σώμα και το πνεύμα μας. Η γιόγκα δεν είναι απλώς ένα είδος γυμναστικής αλλά φιλοσοφία και τρόπος ζωής, που όσοι μυούνται σε αυτήν βλέπουν την καθημερινότητά τους να αλλάζει ριζικά.

Aπό τα πιο άμεσα αποτελέσματα -που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα αυτή την εποχή, καθώς πλησιάζει η πρώτη εμφάνιση στην παραλία- είναι η επίδρασή της στο σώμα μας. Δυναμώνει όλους τους μυς, βελτιώνει τη στάση σώματος και την ισορροπία, αλλά και συνολικά τη λειτουργία του οργανισμού, συμβάλλοντας σε καλύτερη πέψη, καλύτερο μεταβολισμό. Προστατεύει και ανακουφίζει από μυοσκελετικούς πόνους, ενισχύει τις λειτουργίες της αναπνοής αλλά και του θυρεοειδούς, μειώνει το στρες και ανεβάζει τη διάθεση.

Παρακάτω οι ειδικοί μας δείχνουν τις στάσεις της γιόγκα που υπόσχονται να αλλάξουν το σώμα μας μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, σε συνδυασμό με όλα τα άλλα οφέλη της. Όπως είναι η στάση του σκύλου, της κόμπρας, ο πολεμιστής 1 και 2 και φυσικά η σανίδα, άριστη για την ενδυνάμωση του κορμού.

Δες τις στάσεις της γιόγκας που θα αλλάξουν το σώμα σου.

Photo: bruce mars / Unsplash

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

TAGS