ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το καλοκαίρι σε μια αμερικανική πόλη τα πρόστιμα που έκοψε η αστυνομία πήγαν σε καταφύγιο για γάτες

Η ωραία αυτή ιδέα ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας των τοπικών αρχών με τη φιλοζωική οργάνωση Muncie Animal Care & Service.

Το καλοκαίρι σε μια αμερικανική πόλη τα πρόστιμα που έκοψε η αστυνομία πήγαν σε καταφύγιο για γάτες

Είναι μια πρωτοβουλία τόσο εμπνευστική, που σχεδόν μάς παρακινεί να παρκάρουμε παράνομα για να «φάμε» κλήση: Στην αμερικανική πολιτεία της Ιντιάνα, στην πόλη Μάντσι, η τοπική Αστυνομία συνεργάστηκε με τη φιλοζωική οργάνωση Muncie Animal Care & Services ώστε τα έσοδα από τα πρόστιμα παράνομης στάθμευσης να διατεθούν σε καταφύγιο για αδέσποτες γάτες.

Το μέτρο εφαρμόστηκε προσωρινά το καλοκαίρι του 2019 με μεγάλη επιτυχία: οι αποθήκες του καταφυγίου γέμισαν αμέσως με όλα τα απαραίτητα -όπως τροφή, άμμο αλλά και κρεβατάκια- για τα λιγότερο προνομιούχα τετράποδα, που αναζητούν ένα σταθερό σπίτι.

Πώς προέκυψε όμως αυτή η ιδέα; Μέχρι πρόσφατα, το καταφύγιο ξεχείλιζε από γάτες κάθε ηλικίας – στα μέσα Ιουλίου του 2019, είχε βρεθεί να φιλοξενεί πάνω από 350 ζώα. Οι άνθρωποι του τοπικού αστυνομικού τμήματος, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που περνούσαν οι άνθρωποι που το «έτρεχαν», δήλωσαν διατεθειμένοι να βοηθήσουν και το απέδειξαν έμπρακτα. Αφενός σε όσους πολίτες έκοβαν κλήση για παράνομο παρκάρισμα άρχισαν να δίνουν την επιλογή είτε να καταβάλουν τα χρήματα στην αστυνομία είτε να τα δωρίσουν στο καταφύγιο. Αφετέρου κάποιοι αξιωματούχοι της αστυνομίας έγιναν για λίγο πρεσβευτές της φιλοζωίας, παρακινώντας τον κόσμο, μέσα από αναρτήσεις στα social media, να υιοθετήσουν ένα γατάκι.

«Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες για την υποστήριξη που λαμβάνουμε από την κοινότητα, και αυτή είναι μια υπέροχη ευκαιρία να βοηθήσετε το καταφύγιο της περιοχής σας» έγραψε η φιλοζωική οργάνωση στο Facebook. «Ευχαριστούμε την Αστυνομία του Μάντσι που έκανε πράξη την ιδέα!». Ας ελπίσουμε αυτή η κίνηση να εμπνεύσει και άλλες, παρόμοιες πρωτοβουλίες, στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο.

Δείτε παρακάτω σχετικές αναρτήσεις στα social media:

Δείτε ένα βίντεο για την πρωτοβουλία:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

Περισσότερα από

Stories

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.