ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τι αλλάζει στα ΑΤΜ στις συναλλαγές για καταθέσεις, στις κάρτες, τα δάνεια;

Οι τράπεζες προχωρούν σταδιακά στην αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας ΑΤΜ με νέα που δίνουν την ευχέρεια πραγματοποίησης πληθώρας συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο.

Τι αλλάζει στα ΑΤΜ στις συναλλαγές για καταθέσεις, στις κάρτες, τα δάνεια;

Τα ΑΤΜ αλλάζουν και γίνονται ακόμη πιο σύγχρονα επιτρέποντας μια σειρά από συναλλαγές που ως τώρα γίνονταν μόνο στο ταμείο της τράπεζας. Αρκετή ταλαιπωρία υπόσχονται οι τράπεζες ότι θα γλιτώσουν οι πολίτες με τη νέα γενιά ΑΤΜ που τοποθετείται εντός και εκτός των καταστημάτων.

Οι τράπεζες προχωρούν σταδιακά στην αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας ΑΤΜ με νέα που δίνουν την ευχέρεια πραγματοποίησης πληθώρας συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πελάτες τους μπορούν 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, να πραγματοποιούν συναλλαγές online, αντί να περιμένουν στις ουρές των γκισέ ή να χρησιμοποιήσουν το e-banking.

Η δυνατότητα Online συναλλαγών παρέχεται από τα ΑΤΜ που επιτρέπουν καταθέσεις μετρητών σε πραγματικό χρόνο, χωρίς την εισαγωγή τους σε φάκελο.

Έτσι, ο καταναλωτής μπορεί:

– Να καταθέσει χρήματα στο λογαριασμό του

– Να εμβάσει χρήματα σε λογαριασμό τρίτου στην ίδια τράπεζα

– Να πληρώσει μία σειρά από λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων και των οφειλών προς την εφορία

Οι υπηρεσίες κάθε τράπεζας

Οι τράπεζες λειτουργούν ΑΤΜ τόσο εκτός των καταστημάτων όσο και σε μέρη όπου δεν υπάρχει τραπεζική μονάδα.

Για να μπορεί να υποστηρίξει ένα ΑΤΜ καταθέσεις, θα πρέπει να βρίσκεται σε σημείο που έχει πρόσβαση υπάλληλος τραπέζης, ακόμη και στις περιπτώσεις των «έξυπνων» μηχανών.

Αναλυτικότερα:

Εθνική Τράπεζα: Περίπου το 80% των ΑΤΜ της επιτρέπουν την πραγματοποίηση online καταθέσεων.

Alpha Bank: Προσφέρει ΑΤΜ κυρίως σε καταστήματα της πρώην Εμπορικής Τράπεζας που δίνουν τη δυνατότητα αυτόματων καταθέσεων.

Eurobank: Μέχρι το τέλος του 2017 όλα τα ΑΤΜ της τράπεζας θα έχουν αντικατασταθεί με καινούρια.

Αυτή τη στιγμή διαθέτει μερικές δεκάδες ΑΤΜ σε όλη την Ελλάδα που επιτρέπουν τις online Καταθέσεις.

Τράπεζα Πειραιώς: Σε επιλεγμένα ΑΤΜ είναι δυνατή η online κατάθεση μετρητών χωρίς φάκελο με αυτόματη πίστωση του συνδεδεμένου λογαριασμού

Συναλλαγές χωρίς ταμεία

Στην ίδια λογική κινείται και το πρόσφατο λανσάρισμα από την Τράπεζα Πειραιώς του e-branch, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα διενέργειας μίας σειράς από συναλλαγές σε διευρυμένο ωράριο.

Το πρώτο e-branch, που βρίσκεται στη συμβολή των Λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας, άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου.

Tα άλλα δύο θα λειτουργήσουν σταδιακά μέχρι τέλος του έτους στις περιοχές Χαλανδρίου και Σπάτων (McArthurGlen) αντίστοιχα.

Ταμίας εξ αποστάσεως

Ο «Ταμίας από απόσταση» σε κάθε e-branch αποτελεί τη μεγαλύτερη καινοτομία για την ελληνική τραπεζική αγορά και μία από τις μεγαλύτερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ειδικότερα, παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της Τράπεζας να πραγματοποιούν πάνω από 90% του συνόλου των συναλλαγών ενός παραδοσιακού ταμείου με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου ταμία μέσα από video κλήση.

Οι συναλλαγές που μπορούν να πραγματοποιούνται είναι: ανάληψη και κατάθεση μετρητών, ενημέρωση υπολοίπου, κατάθεση επιταγών, μεταφορά χρημάτων για εξόφληση προμηθευτών, πληρωμή λογαριασμών και οφειλών της επιχείρησης, πληρωμή εταιρικών καρτών και δανείων, κ.ά.

Η λειτουργία του e-branch

Στόχος της Τράπεζας ήταν να δημιουργήσει Καταστήματα Σύγχρονης Τραπεζικής Εμπειρίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της και τη βελτίωση της συνολικής τους εμπειρίας μέσω της παροχής πρωτοποριακών υπηρεσιών.

Συνδυάζοντας μοναδικά τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και τις τεχνολογικές καινοτομίες σχεδίασε και υλοποίησε ένα φιλικό, οικείο και μοντέρνο περιβάλλον που παρέχει έξυπνες τραπεζικές υπηρεσίες και ολοκληρωμένο φάσμα συναλλαγών.

Τα νέα καταστήματα θα λειτουργούν τις καθημερινές με διευρυμένο ωράριο, καθώς και το Σάββατο, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και το πελατοκεντρικό πρόσωπο που υιοθετεί εδώ και χρόνια η Τράπεζα Πειραιώς.

Πηγή: fimes.gr

Read Next

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

Περισσότερα από

Stories

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.