ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Θυμάσαι που βλέπαμε το σήριαλ Ταύρος με Τοξότη στα 90s; Μια cult προσέγγιση του σεξισμού

Σήμερα φαντάζει κλισέ και αναμενόμενο το στόρι, τότε ήταν το viral της εποχής. Παραμένει μια σταθερή αναφορά στη δόξα της πιο λαμπρής δεκαετίας.

Θυμάσαι που βλέπαμε το σήριαλ Ταύρος με Τοξότη στα 90s; Μια cult προσέγγιση του σεξισμού

Το σήριαλ, Ταύρος με Τοξότη, ήταν αναμφίβολα μια από τις πιο πετυχημένες σειρές των 90s και ακόμα και σήμερα παραμένει μια σταθερή αναφορά στη δόξα της πιο λαμπρής δεκαετίας που έχουν ζήσει οι σαρανταφεύγα τηλεθεατές. «Η σειρά έκανε μεγάλη επιτυχία, χάρη στο εύστοχο χιούμορ, το μυστήριο και τους εξαιρετικά γραμμένους χαρακτήρες» γράφουν κάποιες κριτικές σήμερα, η αλήθεια είναι ότι αν ξαναδείς τη σειρά μέσα από το πρίσμα της πολιτικής ορθότητας θα αλλάξεις γνώμη.

Μάλλον οι σεξιστικές ατάκες θα σε φέρουν σε αμηχανία, ενώ οι στερεοτυπικοί χαρακτήρες, αρσενικό-θηλυκό, ταιριάζουν με το τότε αλλά όχι με το τώρα.

Παρόλα αυτά παραμένει μια τηλεοπτική επιτυχία και μια cult αδυναμία όσων λατρεύουν το ρετρό.

Προβλήθηκε για πρώτη φορά 1994 από τον ΑΝΤ1 στις 16 Σεπτεμβρίου 1994, ενώ κράτησε για ένα χρόνο μέχρι δηλαδή το 1995, με 32 επεισόδια, με παραγωγό και σκηνοθέτη τον Μανούσο Μανουσάκη.

Μπορεί να είχε πρωταγωνιστές τους Γιάννη Βούρο (Γιώργος Χρηστίδης), Πέγκυ Σταθακοπούλου (Ξένια Χρήστου), Δημήτρη Καλλιβωκά (Μιλτιάδης), Χρήστο Δακτυλίδη (Σταύρος), Εβελίνα Παπούλια (Κάτια, αθλητικογράφος), ωστόσο αρχικά είχαν επιλεχθεί άλλοι.

Η σειρά αρχικά ήταν να προβληθεί την σεζόν 1993-1994 με πρωταγωνιστικό δίδυμο τον Πάνο Μιχαλόπουλο και τη Βάσια Παναγοπούλου, σε σκηνοθεσία Παύλου Τάσιου. Η σειρά διαφημίστηκε σε trailer του σταθμού, με την παρουσίαση των νέων σειρών.

Περίληψη: Η Ξένια και o Γιώργος ήταν κάποτε συμμαθητές στο σχολείο. Εκεί στην αυλή, λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι για τo μάθημα, αντάλλαξαν τα πρώτα αμήχανα, φευγαλέα, όλο σημασία βλέμματα. Μετά οι δρόμοι τους χώρισαν… Θα ξανασυναντηθούν τυχαία και τώρα ο Γιώργος είναι ιδιωτικός ντετέκτιβ ενώ η Ξένια δημοσιογράφος στο περιοδικό “Ρεπόρτερ”. To εφηβικό σκίρτημα θα ξαναζωντανέψει. Αλλά τώρα πια κανείς από τους δύο δεν είναι διατεθειμένος να χάσει τον άλλον. Εκείνος θα σταθεί στο πλευρό της σε μερικά ζόρικα ρεπορτάζ. Εκείνη με το δημοσιογραφικό της ένστικτο θα τον βοηθήσει στις υποθέσεις που αναλαμβάνει, πολλές φορές σε βάρος της δουλειάς της. Αυτό κάνει έξω φρενών τον Σταύρο, αρχισυντάκτη του “Ρεπόρτερ” που από τότε που πέθανε o πατέρας της Ξένιας και αδελφικός του φίλος έχει αναλάβει να την προσέχει και να την καθοδηγεί. Ο Μιλτιάδης, o υπεύθυνος της στήλης των ζωδίων, προσπαθεί να τον καθησυχάσει και είναι o μόνος, που βλέπει αυτό που κατά βάθος ενώνει την Ξένια με τον Γιώργο. Και για vα προσδώσει αστρικό κύρος στα λεγόμενά του δε χάνει ευκαιρία να υποστηρίξει ότι Ταύρος με Τοξότη κάνουν ένα εκρηκτικό δίδυμο.

Δείτε το πρώτο επεισόδιο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Ιουλ 2024

28 χρόνια πριν: Το νυφικό της Άντζελας Γκερέκου είχε την υπογραφή "Χάρης – Άγγελος"

Ο γάμος του Τόλη Βοσκόπουλου με την Άντζελα Γκερέκου. Ο Απόστολος Βοσκόπουλος γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1940 στον Πειραιά

25 Ιουλ 2024

Όταν το περίφημο πάρτι της Βουλιαγμένης του Λουκιανού Κηλαηδόνη έγραψε ιστορία

O Λουκιανός προετοίμαζε το "πάρτι στη Βουλιαγμένη" για τις 25 Ιουλίου 1983, πάνω από ένα χρόνο. Ο τύπος τότε το είχε χαρακτηρίσει με αρκετή δόση υπερβολής "Το Γούντστοκ της Ελλάδας".

Περισσότερα από

Stories

25 Ιουλ 2024

Έλενα Ναθαναήλ και Γιώργος Κωνσταντίνου: Εκείνος ήταν 35 ετών και εκείνη 22 - Ο άγνωστος έρωτάς τους

51 χρόνια πριν: Ο μεγάλος έρωτας και η κοινή ζωή του ζευγαριού σε ένα διαμέρισμα στην οδό Ασκληπιού.

24 Ιουλ 2024

Πίτερ Σέλερς: Οι 4 γάμοι, ο έρωτας με την Σοφία Λόρεν και το έμφραγμα κατα την διάρκεια του σεξ

Ο επιθεωρητής Κλουζώ του "Ροζ Πάνθηρα", ο κατά λάθος καλεσμένος που... διέλυσε τα πάντα στο "Πάρτι", υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

24 Ιουλ 2024

Πριν 70 χρόνια, η Ρίκα Διαλυνά μαγεύει τα Μις Υφήλιος φορώντας δώρο της Σοφίας Βέμπο

Η σπάνια φωτογραφία της Ρίκας Διαλυνά από τα Μις Υφήλιος

23 Ιουλ 2024

Η αξέχαστη "Μπιμπί" είναι η Υβόν Σανσόν: Η καλλονή ηθοποιός που αναστάτωσε τη Φίνος Φιλμ

Το ρεπορτάζ της εποχής αναφέρει ότι ακόμα και οι τουαλέτες στα στούντιο γυρισμάτων ανακαινίστηκαν για χάρη της Σανσόν. H όμορφη σταρ απεβίωσε πριν 21 χρόνια 23 Ιουλίου 2003.

23 Ιουλ 2024

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη πήρε συνέντευξη από τη Ζωή Λάσκαρη

"Εμείς οι δύο δεν είχαμε ποτέ καμία αντιπαλότητα", είχε δηλώσει η εθνική μας σταρ που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα στις 23 Ιουλίου του 1996

23 Ιουλ 2024

Δημήτρης Λιαντίνης: H εξαφάνιση του ακαδημαϊκού που συγκλόνισε το Πανελλήνιο 26 χρόνια πριν

Η ζωή του πιο πολυσυζητημένου νεοέλληνα στοχαστή, που η εξαφάνιση του συγκλόνισε το Πανελλήνιο το καλοκαίρι του 1998.

22 Ιουλ 2024

41 χρόνια πριν- Μίνα Αδαμάκη και Γιώργος Κιμούλης: Ο δεσμός των 5 χρόνων και ο γάμος που "ακυρώθηκε"

Μια άγνωστη ιστορία με "πρωταγωνιστές" την αγαπημένη μας Ειρήνη από τις Τρεις Χάριτες και τον Γιώργο Κιμούλη.

22 Ιουλ 2024

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

22 Ιουλ 2024

"Η ψυχή δεν είναι μια παχύσαρκη τραγουδίστρια ναϊτκλάμπ". Ο Τομ Ρόμπινς γράφει για την ψυχή

Απόσπασμα από το βιβλίου του Τομ Ρόμπινς, Villa Incognito. Ο πιο εγκεφαλικός παραμυθάς κλείνει σήμερα τα 92 του χρόνια. Και είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

21 Ιουλ 2024