ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Μέριλιν Μάνσον κατηγορείται ότι κλείδωνε γυναίκες, τις βίαζε και τις βασάνιζε

Εκτενής έρευνα του περιοδικού «Rolling Stone» αποκαλύπτει τις διαστροφικές εμμονές του τραγουδιστή με πρώην συντρόφους του αλλά και συνεργάτιδες του.

Ο Μέριλιν Μάνσον κατηγορείται ότι κλείδωνε γυναίκες, τις βίαζε και τις βασάνιζε

Οι καταγγελίες για σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση σε βάρος του τραγουδιστή Μέριλιν Μάνσον πληθαίνουν διαρκώς, έπειτα από την παγκόσμια εξάπλωση του κινήματος #metoo. Οι «αποδεδειγμένα ψευδείς» μέχρι πρότινος κατηγορίες σύμφωνα με τον δικηγόρο του τραγουδιστή Χάουαρντ Κινγκ, αποκτούν άλλη ισχύ μετά την αποκαλυπτική έρευνα του περιοδικού «Rolling Stone» που όπως επισημαίνει στο διαμέρισμα του Μάνσον υπάρχει «ηχομονωμένο δωμάτιο, όπου κλείδωνε γυναίκες προκειμένου να τις βασανίσει ψυχολογικά».

Στην εκτενή έρευνα εννέα μηνών που πραγματοποίησε το «Rolling Stone» συμμετείχαν περισσότεροι από 50 άνθρωποι του στενού φιλικού και επαγγελματικού κύκλου του Μέριλιν Μάνσον, μεταξύ των οποίων και πρώην σύντροφοι και συνεργάτιδες, οι οποίες έχουν ήδη καταθέσει μηνύσεις για σεξουαλική και κακοποιητική συμπεριφορά εναντίον του. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο που πλησίαζε τις γυναίκες με έναν ιδιαίτερα κολακευτικό τρόπο, προτού εμφανίσει τη διαστροφή που είχε δημιουργήσει στο μυαλό του, που όπως περιγράφουν περιλάμβανε αναγκαστικό εγκλεισμό, βασανιστήρια και βιασμούς.

Ο ίδιος ο Μέριλιν Μάνσον, σε παλαιότερη συνέντευξή του το 2012, είχε μιλήσει για το δωμάτιο αυτό λέγοντας αστειευόμενος, «Αν κάποιος είναι κακός, μπορώ να τον κλειδώσω μέσα σε αυτό, το οποίο είναι ηχομονωμένο».

Ο Μέριλιν Μάνσον φέρεται πως είχε μετατρέψει το μουσικό στούντιο του διαμερίσματός του στο Δυτικό Χόλυγουντ σε θάλαμο βασανιστηρίων, το οποίο ονόμαζε «δωμάτιο για κακά κορίτσια», «εξορίζοντας και τιμωρώντας» εκεί τις φίλες του για ώρες ολόκληρες, εξαιτίας ακόμα και των πιο μικρών «παραπτωμάτων». Η πρώην βοηθός του Μάνσον, Άσλεϊ Γουόλτερς, η οποία τον μήνυσε για σεξουαλική επίθεση, ισχυρίστηκε ότι ο τραγουδιστής «πάντα αστειευόταν και καυχιόταν για το δωμάτιο αυτό». Ένας άλλος πρώην βοηθός, ο Ράιαν Μπράουν, αρνήθηκε ότι είδε ποτέ γυναίκες εγκλωβισμένες στο «Δωμάτιο των Κακών Κοριτσιών», όμως τόνισε στο περιοδικό πως «ήταν γνωστό ότι έτσι το έλεγαν όλοι». Μάλιστα, ο ίδιος ο Μέριλιν Μάνσον, σε παλαιότερη συνέντευξή του το 2012, είχε μιλήσει για το δωμάτιο αυτό λέγοντας αστειευόμενος, «Αν κάποιος είναι κακός, μπορώ να τον κλειδώσω μέσα σε αυτό, το οποίο είναι ηχομονωμένο».

Μάλιστα, ο ίδιος ο Μέριλιν Μάνσον, σε παλαιότερη συνέντευξή του το 2012, είχε μιλήσει για το δωμάτιο αυτό λέγοντας αστειευόμενος, «Αν κάποιος είναι κακός, μπορώ να τον κλειδώσω μέσα σε αυτό, το οποίο είναι ηχομονωμένο».

Στην έρευνα έλαβε μέρος και η πρώην φίλη του Μάνσον, Άσλεϊ Μόργκαν Σμιθλίν, η οποία τον κατηγόρησε, ότι της ασκούσε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην διάρκεια της διετούς σχέσης τους, λέγοντας πως ήταν μία από τις γυναίκες που αναγκάστηκαν να μείνουν εγκλωβισμένες μέσα στο δωμάτιο αυτό. «Στην αρχή, το έκανε να ακούγεται ωραίο, όμως στη συνέχεια, το έκανε να ακούγεται πολύ τιμωρητικό. Ακόμα κι αν ούρλιαζα, κανείς δεν θα με άκουγε», είπε το μοντέλο στο περιοδικό και εξήγησε πως ο χώρος είχε μέγεθος δοκιμαστηρίου. Ο Μάνσον απολάμβανε την πάλη που έδιναν οι γυναίκες μέσα στο δωμάτιο. «Στην αρχή παλεύεις και εκείνος απολαμβάνει την πάλη. Έμαθα να μην το παλεύω, γιατί του έδινα αυτό που ήθελε. Απλά πήγαινα κάπου αλλού με το μυαλό μου» σχολίασε η Σμιθλίν.

Το «Δωμάτιο των Κακών Κοριτσιών» ήταν μέρος ενός ευρύτερου προβληματικού χώρου, όπου ήταν διακοσμημένο με αίματα στους τοίχους, σβάστικες και αποκόμματα φωτογραφιών από περιοδικά πορνό. Τα έπιπλα, όπως επίσης και οι κουρτίνες ήταν ολόμαυρα και δεν άνοιγαν ποτέ, προκειμένου να μπει το φως του ήλιου. Πάνω από το κρεβάτι του τραγουδιστή υπήρχε με σπρέι γραμμένη η λέξη «AIDS», αναφέρουν άλλοι που επισκέφτηκαν το σπίτι του. Σύμφωνα με άλλη ανατριχιαστική περιγραφή, «Η θερμοκρασία που επικρατούσε στο σπίτι, ήταν ψυχρή. Εάν κάποιος έβαζε τον θερμοστάτη στους 18 βαθμούς Κελσίου, o Μάνσον εκδήλωνε εκρήξεις οργής και κατέστρεφε έπιπλα». «Το μαύρο ψυγείο» και «καταψύκτης για κρέατα» ήταν χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήσαν πρώην φίλες του τραγουδιστή.

Από την φρικιαστική εμμονή του Μέριλιν Μάνσον δεν κατάφερε να ξεφύγει ούτε η Έσμε Μπιάνκο, ηθοποιός και πρώην φίλη του. Η πρωταγωνίστρια του «Game of Thrones» κατηγόρησε τον τραγουδιστή για σεξουαλική, ψυχολογική και σωματική κακοποίηση διάφορων βαθμών. Ο τραγουδιστής του «Tainted Love» είπε μέσω του δικηγόρου του ότι «αρνείται κατηγορηματικά οποιονδήποτε ισχυρισμό για σεξουαλική κακοποίηση», ενώ περιέγραψε τις παραπάνω κατηγορίες ως «μέρος συντονισμένης επίθεσης από πρώην συντρόφους και συνεργάτες».

Κεντρική Φωτογραφία: Splash News / Ideal Images

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

Περισσότερα από

Stories

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.

26 Απρ 2024

Η Βασίλισσα με τα Ανδρικά Πόδια

Η Φάνι Μπλάνκερς - Κουν, η θρυλική μορφή του στίβου που κουβαλούσε τα μωρά της στο στάδιο σ’ ένα καλάθι και τα τάιζε στα διαλείμματα, γεννήθηκε σαν σήμερα.

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.