ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Έλον Μασκ δεν έχει δικό του σπίτι και ζητάει φιλοξενία

Με περιουσία 251 δισεκατομμυρίων δολαρίων μάλλον δεν θα τον συμφέρει να αγοράσει

Ο Έλον Μασκ δεν έχει δικό του σπίτι και ζητάει φιλοξενία

«Δεν έχω καν δικό μου σπίτι τώρα, κυριολεκτικά μένω στα σπίτια φίλων», αποκάλυψε ο Elon Musk σε συνέντευξη που έδωσε στον Chris Anderson, επικεφαλής των συνεδρίων TED.

«Εάν ταξιδέψω στο Σαν Φρανσίσκο, εκεί που είναι οι περισσότερες δραστηριότητες μηχανικής της Tesla, βασικά μένω εκ περιτροπής στα άδεια υπνοδωμάτια των φίλων μου», είπε.

Την αποκάλυψη έκανε ο Musk -που σύμφωνα με το Bloomberg διαθέτει περιουσία 251 δισ. δολαρίων- απαντώντας σε σχόλιο του Anderson για τις οικονομικές ανισότητες και τις επικρίσεις για τους δισεκατομμυριούχους.

«Σίγουρα, θα ήταν πολύ προβληματικό εάν ξόδευα δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο σε προσωπική κατανάλωση, αλλά αυτό δεν συμβαίνει», είπε ο Musk, προσθέτοντας ότι δεν έχει στην κατοχή του σκάφος και δεν κάνει διακοπές. Όμως, ταξιδεύει με ιδιωτικό τζετ.

«Η προσωπική μου κατανάλωση δεν είναι υψηλή. Η μοναδική εξαίρεση είναι το αεροπλάνο, όμως εάν δεν το χρησιμοποιώ, τότε έχω λιγότερες ώρες ελεύθερες για να δουλέψω», εξήγησε. Παραδέχθηκε, όμως, ότι το ύψος της περιουσίας του είναι «τρελό».

Τον Μάιο του 2020, ο Elon Musk είχε γράψει στο Twitter για την πρόθεσή του να πουλήσει όλα του τα υπάρχοντα και να μην έχει σπίτι. Τον Αύγουστο του 2021, το Business Insider είχε γράψει ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ζει σε ένα μικροσκοπικό προκάτ σπίτι 50.000 δολαρίων, το οποίο νοικιάζει από την SpaceX.

Και η Grimes, η κατά καιρούς σύντροφος του, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά, είπε πρόσφατα στο Vanity Fair ότι ο Musk ζει κάποιες φορές «κάτω από το όριο της φτώχειας». Ακόμα και όταν διαπίστωσαν ότι το στρώμα τους είχε μία τρύπα στην δική της πλευρά, εκείνος αρνήθηκε να αγοράσει καινούργιο, αλλά της είπε να φέρει ένα από το σπίτι της.

Το 2015, ο συνιδρυτής και τότε CEO της Google, Larry Page, είχε πει ότι κάποιες φορές, όταν ο Musk επισκεπτόταν την Silicon Valley, του έστελνε email στο οποίο έγραφε: «Δεν ξέρω που να μείνω απόψε. Μπορώ να έρθω σε ‘σένα;».

Πάντως, όταν ο Anderson ρώτησε τον Musk εάν τον επηρεάζουν τα σχόλια όσων λένε ότι αυτός και οι άλλοι δισεκατομμυριούχοι είναι υπερβολικά πλούσιοι, εκείνος απάντησε ότι δεν τον πειράζουν. Προφανώς!

Read Next

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.