ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μία γυναίκα που νόσησε από καρκίνο και το ξεπέρασε σχεδίασε τα πιο πρωτοποριακά σουτιέν

«Η βιομηχανία της ένδυσης είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή μόλυνσης του περιβάλλοντος», λέει η Stephanie Devine λίγο πριν λανσάρει τα πιο ακίνδυνα σουτιέν της αγοράς.

Μία γυναίκα που νόσησε από καρκίνο και το ξεπέρασε σχεδίασε τα πιο πρωτοποριακά σουτιέν

Όταν η Stephanie Devine νόσησε από καρκίνο του μαστού πριν από περίπου 10 χρόνια, μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που συνάντησε στην καθημερινότητα της ήταν το ότι δεν μπορούσε να βρει εύκολα ένα σουτιέν που να καλύπτει τις νέες ανάγκες της.

«Μου ήταν πραγματικά αδύνατο να βρω ένα βαμβακερό σουτιέν χωρίς μπανέλα στο σωστό μέγεθος, ένα σουτιέν που να είναι άνετο και να μην μοιάζει με σουτιέν εγκυμοσύνης και το οποίο να με βγάλει σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης,» εξομολογήθηκε η Σίδνεϋ στην Daily Mail. Aπό εκείνη τη στιγμή αποφάσισε πως έπρεπε να είναι εκείνη αυτή που θα σχεδίαζε το τέλειο σουτιέν χωρίς μπανέλα, εξ' ολοκλήρου φτιαγμένο από φυσικές ίνες.

Το αποτέλεσμα της επιμονής της ήταν η νέα σειρά εσωρούχων "The Very Good Bra" με το σλόγκαν «όχι μπανέλες, όχι τοξίνες, όχι σπατάλη υλικών», η οποία θα κυκλοφορήσει και επίσημα τον Απρίλιο και είναι φτιαγμένη εξ'ολοκλήρου από φυσικές ίνες και φύλλα Ευκάλυπτου.

Μία πρώη γεύση από τα εσώρουχα που σχεδίασε η Devine με αφορμή της ανάγκες που δημιουργήθηκαν στη ζωή της μετά τον καρκίνο.

Μία γυναίκα που νόσησε από καρκίνο και το ξεπέρασε σχεδίασε τα πιο πρωτοποριακά σουτιέν

Η Stephanie επίσης εξήγησε πως πάντα ήταν της άποψης ότι είναι καλύτερα να αγοράζεις λιγότερα ποιοτικά προϊόντα παρά περισσότερα οικονομικά, αλλά ότι η απόφαση να δημιουργήσει μία δική της σειρά με φιλικά προς το περιβάλλον σουτιέν δεν πάρθηκε μέχρι το σημείο που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και συνειδητοποίησε ότι έχει ανάγκη κάτι τελείως απαλό και μη τοξικό για την ανάρρωση της.

«Πέρασα περίπου 4 χρόνια δουλεύοντας πάνω σε ένα σουτιέν που δεν θα είχε μπανέλες αλλά θα είχε σταθερό κράτημα. Όσα περισσότερα μάθαινα για τα υλικά τόσο περισσότερο άρχιζα να αναδιαμορθώνω την άποψη μου για το ποιο υλικό είναι καλό και ποιο όχι. Από την στιγμή που θα μάθεις πως χρειάζονται 20.000 λίτρα νερό για να παραχθεί 1 κιλό βαμβάκι, είτε είναι οργανικό είτε όχι, αρχίζεις να μπαίνεις σε σκέψεις», λέει η δημιουργός του The Very Good Bra και προσθέτει «Η βιομηχανία της ένδυσης είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή μόλυνσης του περιβάλλοντος μετά το πετρέλαιο, όταν το ακούς αυτό καταλαβαίνεις πως κάτι πρέπει να αλλάξει επειγόντως και ότι μπορείς να κάνεις εσύ την αρχή». Μέσα στους επόμενους 18 μήνες τα εσώρουχα "The Very Good Bra" ήταν γεγονός.

Δες τα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν τον Απρίλιο στην αγορά.

Τα σουτιέν "The Very Good Bra" είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά από φυτικές ίνες που λέγονται Tencel και οι οποίες προέρχονται από δέντρα Ευκάλυπτου. «Απαιτούν ελάχιστο νερό για να αναπτυχθούν,» εξηγεί η Stephanie και αυτός είναι ο λόγος που τα επέλεξε.

Παρόλο που η γυναίκα, που όπως λέει κατάφερε να βρει τον τρόπο και την πίστη να παραμείνει δυνατή καθ' όλη την διάρκεια της μάχης της με τον καρκίνο, δεν θεωρεί πως μία γυναίκα θα έπρεπε να έχει μόνο τρία ρούχα στη ντουλάπα της σκοπεύει να κάνει ό,τι μπορεί για αφυπνίσει τους πάντες γύρω από την σπατάλη των ρούχων που μένουν αφόρετα και αναξιοποίητα στα ράφια μας. «Οι άνθρωποι θα έπρεπε να σκέφτονται καλύτερα τις επιλογές τους πριν πάνε στο ταμείο να αγοράσουν κάτι».

Τέλος η Stephanie κατέθεσε και μερικές προτάσεις από μικρά, καθημερινά πράγματα που θα μπορούσαμε όλοι να κάνουμε προκειμένου να βοηθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. «Ξεφορτωθείτε όλα τα πλαστικά, από τα καλαμάκια, τις σακούλες και τα μπουκάλια. Πάρτε μία κούπα που αγαπάτε και κάντε την μέρος της ζωής σας πίνοντας εκεί την καφέ σας κάθε πρωί. Μην ζητάτα σακούλα όταν ψωνίζετε αλλά προτιμήστε να βάζετε τα ψώνια σας σε δικτάκι».

Με πληροφορίες από την Daily Mail.

Read Next

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

Περισσότερα από

Stories

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.

26 Απρ 2024

Η Βασίλισσα με τα Ανδρικά Πόδια

Η Φάνι Μπλάνκερς - Κουν, η θρυλική μορφή του στίβου που κουβαλούσε τα μωρά της στο στάδιο σ’ ένα καλάθι και τα τάιζε στα διαλείμματα, γεννήθηκε σαν σήμερα.

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.