ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Λευτέρης Πετρούνιας: «Πλημμυρίσαμε, η στέγη καταρρέει. Αναγκαζόμαστε να σταματήσουμε την προπόνηση»

O χρυσός Ολυμπιονίκης μιλάει για κλειστά γυμναστήρια που πλημμυρίζουν από τη βροχή, ετοιμόρροπες στέγες, ανυπαρξία κλιματισμού και ομολογεί ότι αισθάνεται θλίψη.

Λευτέρης Πετρούνιας: «Πλημμυρίσαμε, η στέγη καταρρέει. Αναγκαζόμαστε να σταματήσουμε την προπόνηση»

Τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά περιγράφει ο Λευτέρης Πετρούνιας, με ανάρτησή του στο Instagram.

O χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο μιλάει για κλειστά γυμναστήρια που πλημμυρίζουν από τη βροχή, ετοιμόρροπες στέγες, ανυπαρξία κλιματισμού και ομολογεί ότι αισθάνεται θλίψη. «Στενοχωριέμαι, σκάω», γράφει.

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας Ολυμπιονίκης προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στο Μπακού και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021 σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Ο Λευτέρης Πετορύνιας έγραψε στην ανάρτησή του «Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την πραγματική εικόνα που έχουν σήμερα οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Αφορμή η χθεσινή ημέρα, που δυστυχώς δεν ήταν η εξαίρεση αλλά ο κανόνας, με τη βροχή να μας αναγκάζει να σταματήσουμε την προπόνηση μας στο κλειστό γυμναστήριο αφού η σκεπή πλέον δεν μπορεί να την κρατήσει εκτός. Νιώθω πραγματική θλίψη. Στεναχωριέμαι. Σκάω. Είναι αλήθεια ότι έχουμε καταφέρει να βγάζουμε πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Άνισες σε σχέση με τους συναθλητές μας από άλλες χώρες. Βγάζουμε αθλητές υψηλού επιπέδου παρά τους εξοπλισμούς που υστερούν σε σχέση με εκείνους άλλων χωρών. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να ξεχνάμε τα αυτονόητα. Η πραγματικότητα που βιώνουμε είναι το χειμώνα να γυμναζόμαστε σε μόλις 3-4 βαθμούς πιο πάνω από την εξωτερική θερμοκρασία και το καλοκαίρι αντίστοιχα, 3-4 βαθμούς πιο κάτω. Κάθε βροχή μας αναγκάζει να σταματάμε την προπόνησή μας και συχνά ο εξοπλισμός μας καταστρέφεται.

Αμφιβάλλω πλέον για το πόσο θα κρατήσει η σκεπή από τις βροχές και δεν θα καταρρεύσει. Ξέρω την πραγματικότητα και ειδικά σήμερα που όλοι μας έχουμε σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό επηρεαστεί αρνητικά. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι υπάρχουν προτεραιότητες πιο σημαντικές από τον αθλητισμό, όπως είναι η υγεία και η στήριξη της εργασίας. Δεν μπορώ όμως παρά να σκέφτομαι ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χρήζει μιας διαφορετικής αντιμετώπισης.

Χρειάζεται μια επανεκκίνηση και στον αθλητισμό. Θέλουμε την αυτονόητη βοήθεια για να μπορούμε να συνεχίζουμε να σηκώνουμε τη σημαία μας ψηλά και να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες. Θέλουμε να συνεχίσουμε να εμπνέουμε τα μικρά παιδιά και να φέρουμε όσο γίνεται περισσότερα κοντά στον αθλητισμό. Χρειαζόμαστε την ελάχιστη στήριξη. Τις αυτονόητες υποδομές. Αυτές που θα μας επιτρέπουν απλά να προπονούμαστε σε φυσιολογικές συνθήκες».

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

04 Δεκ 2023

Άγνωστο ντοκουμέντο: Ο Γιώργος Μαρίνος ζωντανεύει την Έλλη Λαμπέτη στο ρόλο της "Μπλανς ΝτιΜπουά"

"Μοναδικοί ηθοποιοί, Θεέ μου": Σε παλιά συνέντευξή του, θυμάται την καλλιτεχνική συνύπαρξή τους στο "Λεωφορείο ο Πόθος" του Τένεσι Ουίλλιαμς.

04 Δεκ 2023

Σε ηλικία 4 μηνών τον άφησε η μητέρα του στα σκουπίδια. Σήμερα είναι εκατομμυριούχος

Φρέντι Φίγκερς: Η ιστορία του εκατομμυριούχου εφευρέτη που τον άφησε η μητέρα του στα σκουπίδια

Περισσότερα από

Stories

02 Δεκ 2023

Ρετρό κλικ: Η Μαρία Κάλλας, 2 ετών, στη Νέα Υόρκη - Οι διαταραγμένες σχέσεις με τη μητέρα της

Η Μαρία Κάλλας σε ηλικία δύο ετών με τους γονείς της και την μεγαλύτερη αδερφή της Τζάκι -Υακίνθη το 1925 στη Νέα Υόρκη.

02 Δεκ 2023

"Δεν πιστεύω στο καλό γούστο. Ούτε στο κακό γούστο. Πιστεύω στην ποιότητα το κέφι, την διασκέδαση, την ελαφρότητα"

Ο Ιταλός σχεδιαστής που δολοφονήθηκε από τον ψυχοπαθή πρώην σύντροφό του γεννήθηκε σαν σήμερα πριν 75 χρόνια.

02 Δεκ 2023
02 Δεκ 2023

Μπεάτα Ασημακοπούλου: Το midi λευκό νυφικό σε γραμμή Dior που εντυπωσίασε τους πάντες στον γάμο της με τον Ορέστη Λάσκο

Ένα ρετρό στιγμιότυπο από την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής τους στον προαύλιο χώρο της Αγίας Φιλοθέης το 1960.

01 Δεκ 2023

Βilly Bo: Το ωραιότερο αγόρι της Αθήνας υπήρξε το πιο διάσημο θύμα του AIDS στην Ελλάδα

"Από το ωραιότερο αγόρι της Αθήνας είχε μείνει μόνο μία σκιά". Η τελευταία συνέντευξη του θρυλικού σχεδιαστή που πέθανε από Aids το 1987.

30 Νοε 2023

Βλάσσης Μπονάτσος: "Οι μόνοι που αξίζουν για μένα είναι οι τρελοί"

Ο "αιώνιος" έφηβο της ελληνικής ροκ γεννήθηκε σαν σήμερα και λείπει πολύ.

30 Νοε 2023

"Ελπίζω να δω τα Μάρμαρα πίσω στην Αθήνα προτού πεθάνω. Αν όμως έρθουν αργότερα, εγώ θα ξαναγεννηθώ"

Με αυτές τις λέξεις η Μελίνα Μερκούρη συγκλόνιζε τη Βρετανία και τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Μπόρις Τζόνσον, στην Οξφόρδη, πριν από 37 ολόκληρα χρόνια.

30 Νοε 2023

Το ένοχο μυστικό του Τσόρτσιλ

Το 2002 σε δημοψήφισμα του BBC ανακηρύχθηκε ο μεγαλύτερος Βρετανός όλων των εποχών.Γεννήθηκε στισ 30 Νοεμβρίου του 1874 και υπήρξε ένα άνδρας με πολλά μυστικά.

30 Νοε 2023

Η ζωή του Όσκαρ Ουάιλντ στη φυλακή. Όταν ο σπουδαίος λογοτέχνης διαπομπεύτηκε και φυλακίστηκε

Η μεγάλη περιπέτεια ενός μεγάλου συγγραφέα που γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1854 και έφυγε από τη ζωή στις 30 Νοεμβρίου του 1900.

29 Νοε 2023

Σούζι ντε Ζιβανσί: Μοντέλο στα 50

Η περίπτωση της Σούζι ντε Ζιβανσί αποδεικνύει πως η ζωή μπορεί (και) να ξεκινά στα 50