ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η ιστορία της συγκλονιστικής βίλας Ιουλίας στη Σαντορίνη που χτίστηκε το 1880

Η Villa Ιουλία χτίστηκε το 1880 και σήμερα μπορείς να την επιλέξεις για τη διαμονή σου.

Η ιστορία της συγκλονιστικής βίλας Ιουλίας στη Σαντορίνη που χτίστηκε το 1880

Στο φιλόξενο και καλλιτεχνικό χωριό του Πύργου στη Σαντορίνη, ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερες βίλες, που ξεπροβάλλουν και κερδίζουν τον επισκέπτη. Ξεφεύγωντας λίγο από την διάσημη Καλντέρα, η στροφή στα χωριά γίνεται όλο και εντονότερη.

Προσεγμένα project με προσωπικότητα, design που γοητεύει, υπηρεσίες πολλών αστέρων και τιμές που δεν είναι βγαλμένες από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, συνθέτουν ένα ζωντανό παραμύθι διαμονής.

Η ιστορία της συγκλονιστικής βίλας Ιουλίας στη Σαντορίνη που χτίστηκε το 1880

Όταν όλα τα παραπάνω συναντιούνται και με την ιστορία, τότε αντιλαμβάνεσαι πως έχουμε να κάνουμε με "θησαυρό". Αυτό αιστανθήκαμε από το πρώτο δευτερόλεπτο ξενάγησής μας στη Βίλα Ιουλία.

Βρίσκεται στο χωριό του Πύργου, δίπλα από τον Πολιτιστικό σύλλογο Εστία με εύκολη πρόσβαση και χώρο στάθμευσης ακριβώς δίπλα στη Βίλα. Είναι μοντέρνα και πολυτελής και χτίστηκε στην συνιοκία με τις πιο εκλεπτυσμένες βίλες του 19ου αιώνα.

Χτίστηκε το 1880 για την ακρίβεια από τον Μιχάλη Ζάννο, ένα διάσημο έμπορο από τον Πύργο για μια από τις κόρες του και αποτέλεσε σύμβολο νεοκλασικής βίλας που κυριάρχησε στον κεντρικό δρόμο του οικισμού.

Η παλιότερη βίλα δυστυχώς κατέρρευσε με το σεισμό του 1956 και αντικαταστάθηκε με μια μικρότερη κατοικία. Μετά από 60 χρόνια, η βίλα-σύμβολο επέστρεψε, μια ανακαινισμένη πολυτελής βίλα που συνδυάζει όλες τις μοντέρνες ανέσεις που κάποιος θα περίμενε να βρει διαφυλάσσοντας την απίστευτη ιστορία της οικογενειακής κατοικίας.

Στη βίλα υπάρχουν υπέροχα έπιπλα μουσειακής αξίας και αντικείμενα από το 19ο αιώνα, τα οποία έχουν υποστεί συντήρηση και είναι εμφανή σε όλο το οίκισμα. Την ίδια στιγμή μοντέρνα στοιχεία όπως ένα πολύ μεγάλο Jacuzzi και μια υπέροχη βεράντα έχουν προστεθεί έτσι ώστε να προσδώσουν επιπλέον απόλαυση στην πανέμορφη θέα της νότιας πλευράς του νησιού.

Η βίλα διαθέτει ένα μεγάλο σαλόνι και τραπεζαρία, τρία υπνοδωμάτια με king sizeκρεβάτια με δικό τους μπάνιο, μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα καθώς και επιπλέον μικρό υπνοδωμάτιο με ένα μονό κρεβάτι και ντους αλλά και την πιο υπέροχη είσοδο στη βίλα από όλο το νησί.

Οι εξωτερικοί χώροι είναι το ίδιο επιβλητικοί διαθέτοντας μια υπέροχη μεγάλη βεράντα με ένα μεγάλο τραπέζι, ξαπλώστρες καθώς και ένα τεράστιο Jacuzzi.

Πηγή: www.greekguide.com / Κείμενο: Νάντια Μασσαχού

Read Next

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.