ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H Ολεάνα, σύζυγος του Ζελένσκι, κάλεσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών να βοηθήσει

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών που εκπροσωπεί 580 εκ χριστιανούς να συνδράμουν στη διοργάνωση ανθρωπιστικών διαδρομών.

H Ολεάνα, σύζυγος του Ζελένσκι, κάλεσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών να βοηθήσει

Η Ολένα Ζελένσκα, η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (WCC) να βοηθήσει στη διοργάνωση "πραγματικών ανθρωπιστικών διαδρόμων" στην Ουκρανία.

«Γνωρίζοντας την εμπειρία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών στη διευθέτηση ανθρωπιστικών κρίσεων, σας ζητάμε να βοηθήσετε, κυρίως μέσω συνδεδεμένων υπηρεσιών, την Ουκρανία και τους Ουκρανούς που προσπαθούν να διαφύγουν από τον πόλεμο» γράφει η Ζελένσκα σε επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα η ουκρανική προεδρία.

«Σας ζητώ πρώτα από όλα να γίνετε μεσολαβητές στη διοργάνωση πραγματικών ανθρωπιστικών διαδρόμων», πρόσθεσε.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών συγκεντρώνει 352 εκκλησίες και άλλες εκκλησιαστικές κοινότητες από σχεδόν 100 χώρες και εδάφη που περιλαμβάνουν τις περισσότερες ορθόδοξες εκκλησίες, μεγάλο αριθμό αγγλικανικών, βαπτιστικών, λουθηρανικών, μεθοδιστικών και μεταρρυθμιστικών Εκκλησιών, καθώς και πολλές ενωμένες και ανεξάρτητες εκκλησίες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Παράλληλα, ο πάπας Φραγκίσκος, στον οποίο είχε απευθύνει έκκληση ο Δήμαρχος του Κίεβου να μεταβεί στην πρωτεύουσα ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω αιματοχυσία, προέβη σε δήλωσε σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

H Ολεάνα, σύζυγος του Ζελένσκι, κάλεσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών να βοηθήσει

Συγκεκριμένα είπε:

«Όλα αυτά είναι απάνθρωπα. Αποτελούν, μάλιστα, και ιεροσυλία, διότι αντιβαίνουν στην ιερότητα της ανθρώπινης ζωής. Τάσσονται ιδίως κατά της ανυπεράσπιστης ανθρώπινης ζωής, η οποία πρέπει να τυγχάνει σεβασμού και προστασίας, όχι να εξοντώνεται, η οποία μετρά περισσότερο από κάθε στρατηγική. Δεν πρέπει να το ξεχάσουμε: είναι μια απάνθρωπη και ιερόσυλη σκαιότητα».

Αναφερόμενος, δε, στην χθεσινή του επίσκεψη στο παιδιατρικό νοσοκομείο Μπαμπίν Τζεζού της Ρώμης, το οποίο φιλοξενεί και νοσηλεύει 19 προσφυγόπουλα από την Ουκρανία, ο Φραγκίσκος πρόσθεσε: «ένα παιδάκι έχασε το χέρι του, ένα άλλο έχει τραυματιστεί στο κεφάλι...πρόκειται για αθώα παιδιά».

Ο Αργεντινός πάπας αναφερόμενος πάντα στο δράμα του πολέμου δήλωσε τέλος: «εκατομμύρια πρόσφυγες φεύγουν από την πατρίδα τους, αφήνοντας πίσω τα πάντα. Με γεμίζει πόνο η επίγνωση του ότι υπάρχουν πολλοί που δεν μπορούν ούτε να φύγουν από την περιοχή των μαχών. Τόσες γιαγιάδες και παππούδες, άρρωστοι και φτωχοί, χωρίζουν αναγκαστικά από τις οικογένειές τους. Τόσα παιδιά και ανυπεράσπιστοι άνθρωποι πεθαίνουν κάτω από τις βόμβες χωρίς να μπορούν να βοηθηθούν και χωρίς να είναι ασφαλείς ούτε στα αντιαεροπορικά καταφύγια. Όλα αυτά είναι απάνθρωπα», ολοκλήρωσε ο ποντίφικας.

Κεντρική εικόνα- Πληροφορίες: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.