ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

'Ενα από τα σπουδαιότερα κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας γίνεται ξανά ταινία

Η κινηματογραφική μεταφορά ενός μεγάλου έργου είναι μία από τις πιο πολυαναμενόμενες στιγμές του 2018.

'Ενα από τα σπουδαιότερα κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας γίνεται ξανά ταινία

Με την ονομασία "The Four Major Plays" χαρακτηρίζει η παγκόμσια δραματουργία τα τέσσερα πιο σημαντικά θεατρικά έργα του Άντον Τσέχοφ, ενός από τους σπουδαιότερους θεατρικούς συγγραφείς του 19ου αιώνα.

Ο Γλάρος, ένα συγκλονιστικό κείμενο μέσα στο οποίο φίλοι και εραστές, όλοι ερωτευμένοι με το λάθος πρόσωπο, ο ναρκισσισμός των αλαζόνων και η ρομαντική αγάπη που δίνει ελπίδα σε νεαρή ηλικία, αποτυπώνονται με μοναδικό τρόπο σήκωσε για πρώτη φορά αυλαία το 1896, συγκεντρώνοντας κάκιστες κριτικές και πενιχρά έσοδα. Από τότε πέρασε κάτι περισσότερο από ένας αιώνας και ο Γλάρος βρήκε τη θέση που του άξιζε στο πάνθεον των σπουδαίοτερων έργων που γράφτηκαν ποτέ μέσα στην συνολικότερη δυναμική επιρροή που έφερε η είσοδος του Νατουραλισμού στο θέατρο.

Το 1977 η μεγάλη αυτή ιστορία με φόντο τη Ρωσική επαρχία βρήκε το δρόμο της προς το σινεμά από τον Mάρκο Μπελόκιο ενώ το 1986 γνώρισε άλλη μία κινηματογραφική μεταφορά από τον Σίντνεϊ Λουμέτ με τους Σιμόν Σινιορέ, Τζέιμς Μέισον και Βανέσα Ρεντγκρέιβ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Τώρα ο Γλάρος «πετάει» ξανά πάνω από τις κινηματογραφικές αίθουσες αφού γίνεται και πάλι ταινία σε σκηνοθεσία Μαικλ Μάγιερ με πρωταγωνίστριες την 4 φορές υποψήφια για Όσκαρ Ανέτ Μπένινγκ στο θρυλικό ρόλο της Αρκάντινα, τη Σίρσα Ρόναν (2 υποψηφιότητες για Όσκαρ) στο ρόλο της Νίνα και τη φετινή νικήτρια των Έμμυ («The Handmaid's Tale») Ελίζαμπεθ Μος ως Μάσα.

Το καστ της νέας ταινίας συμπληρώνουν οι Κόρεϊ Στολ («Μεσάνυχτα στο Παρίσι»), Μπίλι Χόουλ («Δουνκέρκη»), Μπράιαν Ντένεχι («Ρωμαίος & Ιουλιέτα»), τη σεναριακή διασκευή υπογράφει ο Στέφεν Καράμ - βραβευμένος με Τόνι συγγραφέας των «The Humans» και «Sons of the Prophet», ενώ η Sony Classics έχει αγοράσει ήδη τα δικαιώματα της διανομής.

Η ταινία θα έρθει στις αίθουσες στις αρχές του 2018.

Μικρό απόσματα της ταινίας του 1986.

Read Next

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.