ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Δε θέλουμε τα λεφτά σου, τα κρατάμε ήδη". To βίντεο που τρολάρει τον Τραμπ τόσο εύστοχα όσο κανένα

Η αποδόμηση του Τραμπ σε ένα βίντεο 4 λεπτών. Κι, όμως, θα γελάσεις, παρά την πικρή αλήθεια που κρύβεται από πίσω.

"Δε θέλουμε τα λεφτά σου, τα κρατάμε ήδη". To βίντεο που τρολάρει τον Τραμπ τόσο εύστοχα όσο κανένα

Πρόκειται για ένα βίντεο που αποτελεί το υποτιθέμενο κάλεσμα της κυβέρνησης της Ελβετίας στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Μέσα σε τρία λεπτά και σαράντα έξι δευτερόλεπτα προσπαθεί να τον πείσει γιατί η Ελβετία είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο, μετά τις (δικές του) ΗΠΑ. Και το κάνει χρησιμοποιώντας όλα εκείνα που θα δελέαζαν τον Τραμπ:τον ακατάσχετο σεξισμό, τον ελάχιστο σεβασμό για τα δικαιώματα των γυναικών, τα ακροδεξιά - ρατσιστικά συναισθήματα, την αντιπάθειά για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις στενές σχέσεις με τη Ρωσία του Πούτιν, την εμμονή για την κατάργηση του Obamacare.

Και το καλύτερο; Ο αφηγητής είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο ίδιος.

Δείτε το βίντεο και διαβάστε τη μετάφραση του κειμένου:

"Αυτό είναι ένα μήνυμα από την κυβέρνηση της Ελβετίας.

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, καλώς ήλθατε σε αυτό το βίντεο που παρουσιάζει την Ελβετία. Την πιο σέξυ χώρα της Ευρώπης. Κοιτάξτε αυτά τα βουνά. Αυτά τα μεγάλα βουνά (σ.σ. όπου βουνά, βάλτε το γυναικείο στήθος στην αμερικανική αργκό). Δεν είμαστε επίπεδοι, όπως για παράδειγμα η Ολλανδία. Είναι τόσο επίπεδοι. Ολοκληρωτική καταστροφή.

Έχουμε τις καλύτερες γυναίκες. Είναι όλες 10άρια. Απλά κοιτάξτε την παρουσιάστρια του καιρού. Το όνομά της είναι Sandra Boner. (στην αργκό boner υποδηλώνει την ανδρική στύση).

Η Ελβετία είναι πολύ ασφαλής. Δεν έχουμε Μεξικανούς εδώ.

Κι επίσης λατρεύουμε να συμπεριφερόμαστε άσχημα στις γυναίκες μας. Το λατρεύουμε. Δεν τις αφήναμε να ψηφίζουν μέχρι το 1971. Σε κάποια μέρη, ακόμα και μέχρι το 1990. Τις αρπάξαμε από τα κοινωνικά τους δικαιώματα. Και μας άφησαν να το κάνουμε. Ήταν υπέροχο. (αναφορά στη φράση που είχε πει σε συνομιλία που αποκάλυψε η Washington Post).

Η Ελβετία είναι τόσο καθαρή. Είναι υπέροχο. Ακόμη και οι φτωχογειτονιές μας είναι όμορφες. Έχουμε την καλύτερη σημαία. Είναι ένα τεράστιο +. Μπορεί να το ξέρετε. Οι φίλοι σας πήραν τη σημαία τους από εμάς (με το επόμενο πλάνο να είναι η σημαία της ακροδεξιάς οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν). Και όπως η ΚΚΚ, μας αρέσει επίσης να καβαλάμε άλογα και να καίμε πράγματα.

Η Ελβετία είναι πολύ ασφαλής. Δεν έχουμε Μεξικανούς εδώ. Απλά κοιτάξτε. Καθόλου Μεξικανού εδώ. Καθόλου Μεξικανοί εκεί. Πουθενά. Είναι υπέροχο. Έχουμε τον καλύτερο στρατό. Όλοι το λένε. Ακόμη κι ο Πάπας. Του στέλνουμε τους καλύτερους μαχητές μας. Την ελβετική φρουρά. Πολύ σκληροί τύποι. Κοιτάξτε αυτά τα παντελόνια. Υπέροχο στυλ.

Δεν σας αρέσει η Ε.Ε.; Τη μισούμε κι εμείς. Γι΄αυτό εφηύραμε το Brexit. Η Ελβετία δεν ήταν ποτέ μέλος της Ε.Ε. Ποτέ. Το Brexit θα έπρεπε να λέγεται Shwexit. Ή Swixit, ή Helvexit, ή Switzerleave... Μόλις τώρα μου ήρθε αυτό. Πανέξυπνο.

Αγαπάμε τη Ρωσία. Γι' αυτό χτίσαμε το "Saint Moritz". Είναι μια πόλη μόνο για Ρώσους. Εφηύραμε ακόμη και το Dada. Είναι ποίηση αλλά επίσης είναι για τα σκουπίδια. Δεν βγάζει κανένα νόημα. Θα το λατρέψετε. Επίσης, εφηύραμε το Gangsta - Rap. Αυτός είναι ο Dj Bobo. Είναι ο καλύτερός μας ράπερ. Πολύ καλύτερος από τον Kanye. Και είναι και λευκός.

Η Ελβετία κερδίζει την Eurovision κάθε χρόνο. Απλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Δώδεκα πόντοι. Όλη την ώρα. Τόσο καλοί είμαστε. Είναι γελοίο.

Οι Ελβετοί είναι πολύ έξυπνοι. Για την ακρίβεια, εφήυραμε ακόμη και αυτοκίνητο που ονομάζεται smart. Δεν είναι πολύ έξυπνο; Είναι ένα μικρό αυτοκίνητο. Αλλά είναι υπέροχο. Η Αμερική έχει Jazz, η Ελβετία έχει Jass (παιχνίδι με χαρτιά). Σαν φόρος τιμής για εσάς, το Jass έχει μια κάρτα Trump. Την λέμε Trumpf. Είναι η καλύτερη κάρτα. Πιστέψτε με.

Ακούσαμε ότι θέλετε να ξεφορτωθείτε το Obamacare. Γιατί να μην το αντικαταστήσετε με το Exit; Είναι αυτός ο οργανισμός που έχουμε. Είναι υπέροχος. Αν είσαι γέρος και άρρωστος, έρχονται και σε σκοτώνουν. Πρέπει να το δοκιμάσετε κάποια στιγμή. Είναι φανταστικό.

Σας αρέσει ο χρυσός; Αγαπάμε το χρυσό. Έχουμε τόνους. Κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Εβραίοι μας τον έδωσαν για να τον φυλάξουμε. Δεν επέστρεψαν ποτέ -τόσο παράξενο- οπότε τον λιώσαμε. Όπως το φοντύ. Το εθνικό μας πιάτο. Δεν το τρώμε, απλά το πουλάμε σε τουρίστες. Το λατρεύουν. Τόσο χαζό.

Άκου Ντόναλντ. Καταλαβαίνουμε πλήρως ότι από εδώ και πέρα θα είναι "η Αμερική πρώτα". Αλλά μπορούμε απλά να πούμε "η Ελβετία δεύτερη"; Δεν θέλουμε καν τα λεφτά σου. Τα έχουμε ήδη. Τα κρατάμε ασφαλή. Εξασφαλίζουμε πως δεν θα πάθουν τίποτα. Γιατί αυτό θα ήταν λυπηρό, σωστά; Τόσο λυπηρό.

Read Next

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.