ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«And Just Like That»: Σε λίγες ώρες η μεγάλη πρεμιέρα

Ξέρουμε τι θα κάνετε όλες σήμερα. Αν διαθέτετε Vodafone TV, θα παρακολουθήσετε κι εσείς τα αγαπημένα μας κορίτσια που δεν δίστασαν να μιλήσουν ανοιχτά για το σεξ.

«And Just Like That»: Σε λίγες ώρες η μεγάλη πρεμιέρα

Όταν έκανε το 1998 πρεμιέρα το Sex and the City οι ανοιχτές συζητήσεις γύρω από το σεξ -και μάλιστα στην τηλεόραση- δεν ήταν καθόλου αυτονόητες. Ατάκες- φωτιά ξεγλιστρούσαν συχνά- πυκνά από τα χείλη ποιας άλλης; Του ινδάλματος όλων μας: της Σαμάνθα που ενσάρκωνε την πραγματικά ανεξάρτητη, απελευθερωμένη γυναίκα που απολάμβανε τη ζωή και το σώμα της.

Το Sex and the City αποτέλεσε αναντίρρητα μια μικρή επανάσταση καθώς μίλησε χωρίς περιστροφές για όσα πρέπει να περάσουν οι σύγχρονες γυναίκες πριν βουν το ταίρι τους (κάτι που βέβαια μπορεί να αλλάξει με τον χρόνο) και κυρίως να βρουν τον δρόμο τους. Υπήρξε δε η σειρά που καινοτόμησε και ως προς κάτι ακόμα: μίλησε για τη γυναικεία φιλία που αποτελεί θεμέλιο λίθο στις ζωές μας, μίλησε για το sisterhood- μια γροθιά στο μοντέλο που πλασάρεται διαρκώς ότι τάχα οι γυναίκες μόνο ανταγωνίζονται μεταξύ τους και βάζουν τρικλοποδιές στον δρόμο τους. Αυτές οι πεποιθήσεις εξυπηρετούν πολύ καλά την πατριαρχία, όχι εμάς, και εξάλλου απέχουν από την πραγματικότητα.

Υπήρξε δε η σειρά που καινοτόμησε και ως προς κάτι ακόμα: μίλησε για τη γυναικεία φιλία που αποτελεί θεμέλιο λίθο στις ζωές μας, μίλησε για το sisterhood- μια γροθιά στο μοντέλο που πλασάρεται διαρκώς ότι τάχα οι γυναίκες μόνο ανταγωνίζονται μεταξύ τους και βάζουν τρικλοποδιές στον δρόμο τους. Αυτές οι πεποιθήσεις εξυπηρετούν πολύ καλά την πατριαρχία, όχι εμάς, και εξάλλου απέχουν από την πραγματικότητα.

«And Just Like That»: Σε λίγες ώρες η μεγάλη πρεμιέρα

Τα κορίτσια μας επιστρέφουν λοιπόν στην νέα σειρά “And Just Like That” της ΗΒΟ Max, αύριο 09/12 που στην Ελλάδα θα προβληθεί αποκλειστικά από το Vodafone TV. Μπορεί η Σαμάνθα μας (Κιμ Κατράλ) να μην είναι κοντά τους, όμως η Σάρλοτ (Κριστίν Ντέιβις), η Μιράντα (Σύνθια Νίξον) και βέβαια η Κάρι (Τζέσικα Πάρκερ) θα είναι και πάλι κοντά μας για 10 επεισόδια. Πώς θα δικαιολογηθεί όμως σεναριακά η απουσία της αγαπημένης ηρωίδας; «Οι σεναριογράφοι δεν προσπαθούν να κρατήσουν τις ηρωίδες στα 30 τους χρόνια. Αυτή θα είναι μία ιστορία για τις γυναίκες που έχουν πατήσει τα 50 και αντιμετωπίζουν ό,τι η ζωή φέρνει σε αυτές τις ηλικίες. Όπως και στην πραγματικότητα: άνθρωποι μπαίνουν στη ζωή σου, άνθρωποι φεύγουν από τη ζωή σου. Φιλίες χαλάνε, άνθρωποι ξεχνιούνται, νέοι φίλοι προκύπτουν. Θεωρώ λοιπόν ότι οι σεναριογράφοι γράφουν κάτι πολύ φυσιολογικό. Μία ειλικρινή ιστορία για 50άρες γυναίκες στη σύγχρονη Νέα Υόρκη, οι οποίες διανύουν αυτό το στάδιο στη ζωή τους πια. Οι φίλες που είχαν στα 30 μπορεί να μην είναι οι φίλες που έχουν στα 50...» απάντησε σχετικά η Κέισι Μπλόις, υπεύθυνη παραγωγής περιεχομένου του ΗΒΟ Max.

Οι αγαπημένοι μας «δευτεραγωνιστές»

Μαζί με τα κορίτσια μας θα απολαύσουμε και κάποιους συνήθεις υπόπτους, τον «Χάρι» της Σάρλοτ (Ιβαν Χάντλερ), τον εκνευριστικούλη διακοσμητή «Άντονι» (Μάριο Καντόνε) και τον «Στάνφορντ», τον κολλητό της Κάρι, τον ηθοποιό Γούλι Γκάρσον, που δυστυχώς έφυγε από τη ζωή πρόσφατα. Και ναι και ο Mr.Big θα είναι εκεί!

Μαζί τους και νέα πρόσωπα και ρόλοι που έρχονται να διορθώσουν την έλλειψη συμπερίληψης των προηγούμενων κύκλων κριτική που είχε δεχτεί δικαίως η σειρά, καθώς αποτελούσε και πάλι μια υπόθεση λευκών και μόνο (όπως άλλωστε και η σειρά Friends) αποκλείοντας όλους τους άλλους ανθρώπους, ιδίως σε μια πόλη, τη Νέα Υόρκη, που αποτελεί λίκνο πολυπολιτισμικότητας. Έτσι, στο And Just Like That θα δούμε την Σάρα Ραμίρεζ (γνωστή από τη σειρά Grey’s Anatomy), και τις Σαρίτα Τσόντχαρι, Νικολ Αρι Πάρκερ και Κάρεν Πίτμαν σε ρόλους που θα πλαισιώνουν τους πρωταγωνιστικούς. H συμπερίληψη επεκτάθηκε, όπως μαθαίνουμε, και στην ομάδα των σεναριογράφων προκειμένου να εμπλουτιστούν οι ιστορίες από την οπτική και τις εμπειρίες όλων.

Έτσι, στο And Just Like That θα δούμε την Σάρα Ραμίρεζ (γνωστή από τη σειρά Grey’s Anatomy), και τις Σαρίτα Τσόντχαρι, Νικολ Αρι Πάρκερ και Κάρεν Πίτμαν σε ρόλους που θα πλαισιώνουν τους πρωταγωνιστικούς. H συμπερίληψη επεκτάθηκε, όπως μαθαίνουμε, και στην ομάδα των σεναριογράφων προκειμένου να εμπλουτιστούν οι ιστορίες από την οπτική και τις εμπειρίες όλων.

Τrivia:

-Ναι, η ενδυματολόγος Μόλι Ρότζερς επιμελήθηκε και πάλι τα ρούχα της Κάρι, της Μιράντα και της Σάρλοτ ακολουθώντας το στιλ του κάθε χαρακτήρα, έτσι όπως θα εξελισσόταν φυσικά μες στον χρόνο.

-Η Σύνθια Νίξον (Μιράντα) έχει σκηνοθετήσει 1 από τα 10 επεισόδια!

-Τα παιδιά θα είναι εκεί, αλλά πιο μεγάλα βέβαια! Την «Λίλι Γκόλντεμπλατ», την μεγάλη κόρη της Σάρλοτ παίζει η Κάθι Ανγκ και τη μικρή, τη Ρόουζ Γκόλντεμπλατ», η Αλέξα Σουίντον.

-Και αν αναρωτιέστε γιατί πήρε αυτό τον τίτλο η νέα σειρά, να θυμίσουμε πως η φράση αυτή ήταν μία από τις αγαπημένες της Κάρι που επαναλάμβανε ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια των αφηγήσεων της στα κορίτσια.

Κεντρική φωτογραφία: Courtesy of Warner Media Direct, LLC

Read Next

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

Περισσότερα από

Stories

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.

26 Απρ 2024

Η Βασίλισσα με τα Ανδρικά Πόδια

Η Φάνι Μπλάνκερς - Κουν, η θρυλική μορφή του στίβου που κουβαλούσε τα μωρά της στο στάδιο σ’ ένα καλάθι και τα τάιζε στα διαλείμματα, γεννήθηκε σαν σήμερα.

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.