ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αναγκαστική σίτιση για να βρουν σύζυγο: 16.000 θερμίδες την ημέρα για τα κορίτσια στη Μαυριτανία

Τα κορίτσια δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνουν εμετό καθώς η γυναίκα που έχει αναλάβει τη σίτιση, απειλεί να τις βάλει να φάνε τον ίδιο τους τον εμετό.

Αναγκαστική σίτιση για να βρουν σύζυγο: 16.000 θερμίδες την ημέρα για τα κορίτσια στη  Μαυριτανία

Πολλά κορίτσια στη Μαυριτανία ηλικίας 7-14 ετών, θα έρθουν αντιμέτωπα με μια θλιβερή μοίρα. Εκτός από το γεγονός ότι εξαναγκάζονται σε γάμο, σε πολύ μικρή ηλικία, δεν είναι λίγες οι φορές που οι γονείς τους τα στέλνουν σε ειδικά camps όπου τρέφονται (και δια βίας) με σκοπό να πάρουν βάρος και να προετοιμαστούν για ένα «καλό γάμο». Στη Μαυριτανία, για να είναι όμορφη και ελκυστική μια γυναίκα για τους άνδρες, πρέπει να έχει καμπύλες στο σώμα και ραγάδες, ειδικά στα χέρια.

Αναγκαστική σίτιση για να βρουν σύζυγο: 16.000 θερμίδες την ημέρα για τα κορίτσια στη  Μαυριτανία
Στη 14χρονη Tijanniya είπαν ότι επρόκειτο να πάει σε μια θερινή κατασκήνωση στην έρημο με άλλα κορίτσια, για να φάει και να γίνει όμορφη.


Τα νεαρά κορίτσια μένουν σε αυτά τα στρατόπεδα μερικές φορές ακόμη και για μήνες μέχρι να πάρουν αρκετό βάρος και όπως λένε «να γίνουν όμορφες γυναίκες» έτοιμες να παντρευτούν. Εκεί, μια γυναίκα αναλαμβάνει τη φροντίδα της καθημερινής -υψηλής σε λιπαρά- διατροφής τους, καθώς ο αριθμός των θερμίδων είναι περίπου 16.000 την ημέρα ή 4 φορές περισσότερες από ό, τι ένας άνδρας bodybuilder καταναλώνει ημερησίως. Τους θυμίζει ξανά και ξανά ότι είναι εδώ για να γίνουν πιο όμορφες και ότι η δουλειά της είναι να τις θρέψει έως ότου τα όργανά τους "φουσκώσουν σαν μπαλόνια."

Η λέξη Leblouh σημαίνει εντατική αναγκαστική σίτιση και έχει μακρά παράδοση στη Μαυριτανία, χώρα όπου οι λεπτές γυναίκες είναι κατώτερα όντα και οι υπέρβαρες θεωρούνται σέξι και όμορφες.
Στη 14χρονη Tijanniya είπαν ότι επρόκειτο να πάει σε μια θερινή κατασκήνωση στην έρημο με άλλα κορίτσια, για να φάει και να γίνει όμορφη. Η Tijanniya αγαπά τον αθλητισμό και ήθελε να γίνει καθηγήτρια γαλλικών. Δεν θέλει να είναι παχιά και ανησυχεί ότι δεν θα είναι σε θέση να τρέχει όπως πριν, μετά την επιστροφή της από το camp. Οι γονείς της έχουν ήδη κανονίσει τον γάμο της. Έτσι, θα παραμείνει στο στρατόπεδο μαζί με άλλα πέντε κορίτσια, ηλικίας 7-12 ετών, τρώγοντας τεράστια γεύματα, μεγάλες ποσότητες κουσκούς με λιπαρά και κατσικίσιο γάλα. Το στομάχι της ωστόσο δεν αντέχει τις ποσότητες αυτές των τροφίμων, και ιδίως το κατσικίσιο γάλα που πάντα μισούσε. Τα κορίτσια δεν πρέπει να αρνηθούν να φάνε και σε καμία περίπτωση να κάνουν εμετό καθώς η γυναίκα που έχει αναλάβει τη σίτιση, απειλεί να τις χτυπήσει ή ακόμη και να τις βάλει να φάνε τον ίδιο τους τον εμετό.

Σύμφωνα με την παλιά παράδοση στη Μαυριτανία, οι γυναίκες πρέπει να έχουν καμπύλες, προκειμένου να είναι σέξι και να αρέσουν στους άνδρες. Οι υπέρβαρες γυναίκες στη Μαυριτανία είναι το σύμβολο του ανθρώπου που είναι αρκετά πλούσιος για να θρέψει τη γυναίκα του.


Το 2003, η κυβέρνηση της Μαυριτανίας ξεκίνησε μια εκστρατεία ενάντια σε κάθε κακοποίηση των παιδιών. Ωστόσο, το 2008, αυτή η δημοκρατική κυβέρνηση αντικαταστάθηκε από ένα καθεστώς που προτίμησε την επιστροφή της παλιάς παράδοσης, και έτσι ξαναήρθαν στο προσκήνιο οι υπέρβαρες νεαρές γυναίκες.
Η Elhacen, η γυναίκα της οποίας η δουλειά είναι να ταΐζει τα κορίτσια στο camp λέει ότι κερδίζει 155$ για κάθε κορίτσι και ότι είναι πολύ χαρούμενη με την επιστροφή των παλαιών νόμων και την παλιά παράδοση. Η ίδια εξομολογείται ότι της έδωσαν το ελεύθερο να βασανίζει τα κορίτσια όταν αρνούνται να φάνε.

Γιατροί αλλά και Κοινωνικοί λειτουργοί της Μαυριτανίας έχουν ανησυχούν με το γεγονός ότι αυξάνεται ο αριθμός των νεαρών κοριτσιών που πάσχουν από ασθένειες που προκαλούνται από την παχυσαρκία. Προειδοποιούν μάλιστα ότι η κατάσταση πρέπει να αλλάξει διαφορετικά οι αρνητικές επιπτώσεις της παχυσαρκίας θα αυξηθούν θεαματικά.

Read Next

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.