ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μαρκ Ράφαλο: Ονειρεύτηκε ότι είχε όγκο στον εγκέφαλο και...όντως είχε

Η κατάθλιψη, ο όγκος στο κεφάλι και ο μυστηριώδης θάνατος του αδερφού του. Όλες και όλοι αγαπάμε πολύ τον Μακ Ράφαλο; και έχουυμε πολλούς λόγους.

Είτε γνωρίζετε τον Μαρκ Ράφαλο ως τον Hulk στις ταινίες της Marvel, είτε ως δραματικό ηθοποιό, ένα είναι σίγουρο: δεν υπάρχει αμφιβολία για το ταλέντο του.

Ο μοντέρνος Μάρλον Μπράντο, έχει πρωταγωνιστήσει σε μερικές από τις πιο σημαντικές ταινίες των τελευταίων χρόνων, από το "Στηρίξου πάνω μου" (2000) και την "Αιώνια λιακάδα ενός υπέροχου μυαλού" (2004) μέχρι "Το νησί των καταραμένων" (2010), και τους "Εκδικητές" (2012). Αλλά είναι και πάντα παρών στην πρώτη γραμμή μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών κινημάτων, χωρίς να φοβάται να εκφράσει με πάθος την άποψή του και χωρίς να υπολογίζει την "πολιτική ορθότητα": τον έχουμε δει σε δράσεις για το περιβάλλον και τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, υπέρ των αμβλώσεων – ακόμη και γυμνόστηθο, στο πλαίσιο καμπάνιας ενημέρωσης για τον ανδρικό καρκίνο του μαστού.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά που κάνουν τον Μαρκ Ράφαλο τόσο ενδιαφέροντα. Είναι και το ότι έχει καταφέρει να μείνει όρθιος -στη ζωή και στην τέχνη του- περνώντας μέσα από τις συμπληγάδες μεγάλων προσωπικών τραγωδιών.

Τα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια

Μετά την αποφοίτηση του από το σχολείο, η οικογένειά του μετακόμισε στο Σαν Ντιέγκο, καθώς ήρθαν αντιμέτωποι με τη χρεοκοπία. "Μέσα σε έξι μήνες, φτάσαμε από την κανονικότητα στη χρεοκοπία και εξοντωθήκαμε ως οικογένεια", είχε ομολογήσει ο Ράφαλο. Τότε, ο πατέρας του πήγε στο Ουισκόνσιν, αφήνοντας πίσω τον Μαρκ με τα τρία αδέρφια του και τη σύζυγό του. Ο ηθοποιός είχε χαρακτηρίσει τον πατέρα του ως "έναν καλλιτέχνη που δεν βρήκε ποτέ τη μορφή τέχνης του". Αργότερα, ο Μαρκ Ράφαλο διαγνώστηκε με δυσθυμία, την οποία έχε περιγράψει ως "μια μακροχρόνια χαμηλού βαθμού κατάθλιψη"

Είδε τον όγκο στον εγκέφαλο σε όνειρο σε όνειρο

Το 2002, μόλις δύο χρόνια μετά το γάμο του με τη Σανράιζ (μέχρι σήμερα είναι μαζί), και ενώ η καριέρα του απογειωνόταν – ο ηθοποιός πέρασε την κρισιμότερη περίοδο της ζωής του.

Ο Ruffalo διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή όγκου στον εγκέφαλο, ο οποίος, όπως λέει, ήταν "στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ" όταν εντοπίστηκε.

"Δούλευα σε μια ταινία, όταν ονειρεύτηκα ότι είχα όγκο στον εγκέφαλο και δεν έμοιαζε με κανένα άλλο όνειρο που είχα ποτέ", είχε πει ο σταρ του Spotlight στο Acoustic Neuroma Association. Ο ηθοποιός απευθύνθηκε στο τοπικό νοσοκομείο το ίδιο πρωί και είπε στη γιατρό:

"Άκου, είδα ένα πραγματικά τρομακτικό όνειρο χθες το βράδυ και μάλλον θα νομίζεις ότι είμαι τρελός, αλλά νομίζω ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο και θα ήθελα πολύ να τον ελέγξω".Η γιατρός του απάντησε ότι "πράγματι είναι τρελό, αλλά δεν πρέπει να ζεις με αυτόν τον φόβο, οπότε θα προγραμματίσουμε μια μαγνητική ή αξονική τομογραφία".

Μέσα σε μια ώρα από την εξέταση, η γιατρός επέστρεψε και όπως ο ίδιος περιγράφει ήταν λευκή σαν σεντόνι και του είπε: "Έχετε μια μάζα πίσω από το αριστερό σας αυτί που είναι στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι και θα χρειαστείτε μαγνητική τομογραφία". Και σκέφτηκα, "ναι, δεν είναι καλή στιγμή για να πεις "το ήξερα", αλλά…".

Ο Μαρκ Ράφαλο είναι ευγνώμων για το όνειρο που του έσωσε τη ζωή

"Ήταν τόσο εκπληκτικό ,ονειρεύτηκα ότι είχα κάτι που έπρεπε να αντιμετωπιστεί αμέσως”, είπε. "Ο θάνατος ήταν ο μεγαλύτερος φόβος μου". Ο ηθοποιός έχει ομολογήσει ότι ενώ δεν παρουσίασε αξιοσημείωτα συμπτώματα μετά τη διάγνωση , οι γιατροί του συνέστησαν να χειρουργηθεί γρήγορα καθώς ο όγκος ακουμπούσε σε ένα νεύρο του προσώπου.

O ηθοποιός είχε μεγάλη αγωνία γιατί ο όγκος θα μπορούσε να του κοστίσει τη ζωή ή την καριέρα του. "Όταν συμβαίνουν αυτά, θυμάσαι λίγο τη θρησκεία σου”, είπε. "Προσευχόμουν και διαπραγματευόμουν με τον Θεό… Είπα, "σε παρακαλώ, μην μου παίρνεις το πρόσωπό μου και μην μου αφαιρείς τη ζωή γιατί χωρίς το πρόσωπό μου δεν μπορώ πραγματικά να στηρίξω την οικογένειά μου και με τη ζωή μου σίγουρα δεν μπορώ στηρίξω την οικογένειά μου". Αντίθετα, ζήτησε από τον Θεό να πάρει την ακοή του—κάτι που τον είχαν ενημερώσει οι γιατροί του ότι ήταν ένα πιθανό αποτέλεσμα της επέμβασης.

Ο ηθοποιός λέει ότι βίωσε προσωρινή παράλυση μετά την επέμβαση, αλλά τα συμπτώματα υποχώρησαν τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, έχασε οριστικά την ικανότητά του να ακούει από το αριστερό του αυτί.

Ο ηθοποιός είχε και άλλες επιπλοκές, ξεκινώντας από την άσχημη αντίδραση στην αναισθησία, ενώ η καρδιά του είχε σταματήσει για λίγο κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Ο ίδιος λέει ότι "βλέπει τον όγκο του σαν ένα είδος δώρου με έναν περίεργο τρόπο. Οι προτεραιότητές σου γίνονται πολύ σαφείς. Ο όγκος ήταν το καλύτερο από τα χειρότερα. Δεν πέθανα, αλλά έμαθα πολλά για τον εαυτό μου… Έμαθα ότι μπορούσα να επιβιώσω".

Η τραγωδία με τον αδερφό του

Την 1η Δεκεμβρίου 2008, ο Σκοτ Ράφαλο, ένας παντρεμένος άνδρας που ήταν κομμωτής στο επάγγελμα, ανακαλύφθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι, και κρατώντας ένα όπλο στο αριστερό του χέρι. Το έγκλημα παραμένει ανεξιχνίαστο.

Τότε, συνελήφθησαν δύο άτομα που σχετίζονταν με την υπόθεση, αλλά κανείς από αυτούς δεν κατηγορήθηκε. Ένας από τους βασικούς μάρτυρες αργότερα πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Μέχρι σήμερα η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη. Η απώλεια του Σκοτ σημάδεψε όλη τη ζωή του Μαρκα Ράφαλο. Είχε δηλώσει: "Δεν το ξεπερνάς ποτέ, απλά ...

Ο Μαρκ Ράφαλο και το "Poor Things"

Ο Γιώργος Λάνθιμος μονοπωλεί φέτος το ενδιαφέρον με το νέο του δημιούργημα, "Poor Things", μια που έγινε ο πρώτος Ελληνας μετά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο που κέρδισε "Χρυσό Λέοντα" στη Βενετία και φαίνεται να έχει ήδη κερδίσει και τους κριτικούς για την ταινία με πρωταγωνίστρια την Έμα Στόουν.



Ο Μαρκ Ράφαλο, που συμμετέχει στην ταινία, αποθέωσε την νέα δουλειά του σκηνοθέτη, αλλά και την ηθοποιό, με μια ανάρτηση στα social media. Μέσω Instagram, ο "Χαλκ" της Marvel ανέβασε μια σειρά από φωτογραφίες του με την Έμα Στόουν, τον Γουίλεμ Νταφόε και τον Γιώργο Λάνθιμο, γράφοντας στη λεζάντα:


"Ευχαριστώ τον Γιώργο και την Έμμα που δημιούργησαν έναν κόσμο από μόνο του και τον γέμισαν με τους πιο άγριους και ενδιαφέροντες χαρακτήρες που υποδύονται όλοι οι σπουδαίοι και καταπληκτικοί συνεργάτες μου στο καστ. Είναι μια ταινία που είναι αστεία και άγρια και άτακτη και εξωφρενική, όλα μαζί. Ανυπομονώ να τη δείτε όλοι σας στους κινηματογράφους".

Read Next

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.