ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η εξωσυζυγική σχέση του Τζον Λένον με τη νεαρή γραμματέα του Μεϊ Πανγκ είχε την έγκριση της Γιόκο Όνο!

Σε ένα νέο ντοκιμαντέρ, η γυναίκα που έγινε από βοηθός ερωμένη του Τζον Λένον μιλά για την ερωτική τους ιστορία.

Γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου του 1940 και δολοφονήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1980.

Σαραντατρία σχεδόν χρόνια έχουν περάσει από την δολοφονία του έξω από το κτίριο "Ντακότα" στη Νέα Υόρκη και ο Τζον Λένον παραμένει ένας από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες στην ιστορία της μουσικής.

Τώρα, ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο "The Lost Weekend : A Love Story" έρχεται να αποκαλύψει κάποιες αθέατες πλευρές του χαρακτήρα του και της σχέσης του με την Γιόκο Όνο.

Η "έκπληξη" της αποκάλυψης αυτής, ήταν το γεγονός ότι η σχέση του θρύλου των "Beatles" με την 22χρονη τότε, Μέι Πανγκ, ήταν επιθυμία της ίδιας της Γιόκο Όνο.


Όπως αφηγείται η ίδια η Πανγκ στο ντοκιμαντέρ, είχε πολύ στενή σχέση με το ζευγάρι και την εμπιστεύονταν για τα πάντα. Όπως είπε, εκείνη πολλές φορές απαντούσε στα τηλεφωνήματά τους και έκανε τα ψώνια του σούπερ μάρκετ. Συχνά φωτογραφιζόταν κιόλας για εξώφυλλα δίσκων ή έκανε φωνητικά σε τραγούδια.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, ο Τζον Λένον βίωσε αυτό που αποκαλούσε περίφημα "χαμένο Σαββατοκύριακο. Το λεγόμενο "Χαμένο Σαββατοκύριακο", η περίοδος από τα τέλη του 1973 έως το 1974, που ο Τζον Λένον χώρισε από τη Γιόκο Όνο και μετακόμισε στο Λος Άντζελες, ξενυχτούσε σε ροκ κλαμπ και είχε σχέση με την 22χρονη Μέι Πανγκ (η οποία ήταν βοηθός του Τζον και της Γιόκο) ήταν εδώ και καιρό μέρος της ροκ μυθολογίας.

Η γυναίκα που από γραμματέας του Τζον Λένον έγινε η εξωσυζυγική σύντροφός του θρύλου της ροκ αποκαλύπτει τη δική της πτυχή σε μια παρεξηγημένη, όπως ισχυρίζεται, ιστορία στο νέο ντοκιμαντέρ "The Lost Weekend: A Love Story".

Το "Σαββατοκύριακο" το οποίο στην πραγματικότητα διήρκεσε 18 μήνες και το οποίο συνέπεσε με τον χωρισμό του τραγουδιστή των Beatles από τη Γιόκο Όνο θεωρήθηκε ως μια περίοδος μεγάλης υπερβολής. Σύμφωνα όμως με τη Μέι Πανγκ, "ο Τζον Λέον έκανε παρέα με τους φίλους του και διασκέδαζε πολύ". "Και, επειδή ήμουν 10 χρόνια νεότερη, καταφέρναμε να κάνουμε όλα όσα κάνουν τα νεαρά ζευγάρια" είπε.

"Τότε ήταν που ο Τζον Λένον έγινε τακτικός θαμώνας του Rainbow Bar & Grill μαζί με τους Χάρι Νίλσον, Άλις Κούπερ, Μπέρνι Τόπιν, και άλλους που έγιναν γνωστοί ως οι Βρικόλακες του Χόλιγουντ. Μετά από 18 μήνες πάρτι και ενδοσκόπησης ο Τζον επέστρεψε στη Γιόκο, σχολιάζοντας τότε ότι "ο χωρισμός δεν πέτυχε" τονίζει ο κριτικός κινηματογράφου του Variety, Όουεν Γκλάιμπερμαν.

Η κεντρική φιγούρα στο νέο ντοκιμαντέρ "The Lost Weekend: A Love Story" έχει πει πολλές φορές την ιστορία της, στα απομνημονεύματά της και σε talk show.

Η Μέι Πανγκ 72 ετών σήμερα, που μεγάλωσε στο ισπανικό Χάρλεμ ως Κινεζο-Αμερικανίδα δεύτερης γενιάς, αφηγείται στο ντοκιμαντέρ τη δική της εκδοχή, ως μειονότητα μεταξύ μειονοτήτων που ερωτεύτηκε το ροκ εν ρολ, αναφέρει το Variety.

Ήταν μόλις 19 ετών όταν βρήκε δουλειά στην Apple Records και σύντομα εργαζόταν ως προσωπική βοηθός του Λένον και της Όνο. Σε απόσπασμα συνέντευξης της Όνο που περιλαμβάνεται στο ντοκιμαντέρ η καλλιτέχνης αποκαλεί την Πανγκ "πολύ καλή βοηθό" και η Πανγκ εξηγεί ότι η δουλειά της ήταν "να φροντίζει για τα πάντα, να εργάζεται στο στούντιο, να εκτελεί χρέη ενδυματολόγου, να είναι υπεύθυνη για τις δημόσιες σχέσεις".

Η Γιόκο Όνο, όπως υποστηρίζει η Πανγκ της ζήτησε να κάνει παρέα στον σύζυγό της, όταν το ζευγάρι άρχισε να έχει προβλήματα.

"Η Γιόκο μπήκε στο γραφείο μου και είπε: "Με τον Τζον δεν τα πάμε καλά. Θέλω να βγεις μαζί του" αναφέρει η Πανγκ στο τρέιλερ. "Καλά αστειεύεσαι; Δεν μπορώ να το κάνω αυτό, είναι ο εργοδότης μου, είναι το αφεντικό μου. Είναι ο σύζυγός σου" απάντησα.

Στο τρέιλερ, η Πανγκ λέει ότι η Γιόκο Όνο δεν περίμενε να εξελιχθεί σε σχέση και να έχει διάρκεια. "Το ειδύλλιο, το οποίο αργότερα χαρακτηρίστηκε το "Χαμένο Σαββατοκύριακο" του Λένον "δεν ήταν τόσο χαμένο, οι άνθρωποι είδαν περισσότερο τον Τζον σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια" υποστηρίζει η Μέι Πανγκ και προσθέτει ότι ήταν καλλιτεχνικά και εμπορικά η πιο παραγωγική περίοδος του Λένον μετά τη διάλυση των Beatles.

Read Next

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

Περισσότερα από

Stories

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.

26 Απρ 2024

Η Βασίλισσα με τα Ανδρικά Πόδια

Η Φάνι Μπλάνκερς - Κουν, η θρυλική μορφή του στίβου που κουβαλούσε τα μωρά της στο στάδιο σ’ ένα καλάθι και τα τάιζε στα διαλείμματα, γεννήθηκε σαν σήμερα.

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.