ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οικογένεια ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο πριν τα παιδιά χάσουν την όρασή τους

Έπειτα από την διάγνωση με μια σπάνια ασθένεια των ματιών, οι γονείς των τεσσάρων παιδιών έβαλαν στόχο να δημιουργήσουν τις πιο όμορφες αναμνήσεις για το δύσκολο μέλλον τους.

Από τον Καναδά, στην Αφρική και από εκεί στην Τουρκία, την Ινδονησία και το Μπαλί, η οικογένεια της Edith Lemay και του Sebastien Pelletier έχει πολλούς ακόμα μοναδικούς προορισμούς να επισκεφθεί. Το ζευγάρι από την επαρχιακή πόλη της Βορείου Αμερικής, Κεμπέκ, βρίσκεται τους τελευταίους μήνες συνεχώς καθ’οδόν προς την ανακάλυψη νέων τόπων και πολιτισμών, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους. Συνοδοιπόροι στην περιπέτεια τους αυτή δεν είναι άλλοι από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους, την 11χρονη Mia, τον 9χρονο Leo, τον 7χρονο Colin και τον 5χρονο Laurent. Γονείς και παιδιά διασχίζουν ωκεανούς και ηπείρους με έναν και μοναδικό σκοπό: να προλάβουν να δουν με τα μάτια τους όσο περισσότερα όμορφα τοπία σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα τρία μεγαλύτερα παιδιά της Edith και του Sebastien διαγνώστηκαν διαδοχικά με μελαγχρωστική αμφιβληστροειδίτιδα, μια σπάνια ασθένεια των ματιών η οποία οδηγεί σταδιακά στην ολική απώλεια της όρασης. Η ιδέα των ταξιδιών προέκυψε έπειτα από την επίσκεψη σε έναν ειδικό, ο οποίος παρακολουθούσε την Mia στα αρχικά συμπτώματα της πάθησης. Η μητέρα εκφράζοντας τους προβληματισμούς της στον γιατρό, τον ρώτησε αν θα ήταν χρήσιμο η μικρή να μάθει κώδικα Braille, πριν ακόμα προχωρήσει η τύφλωση σε μεγαλύτερο βαθμό. Παρά τις υποδείξεις του ειδικού, εκείνη ξεκίνησε να μιλάει στην μικρή της κόρη για τον νέο τρόπο επικοινωνίας που θα χρησιμοποιούσε στο μέλλον, ωστόσο η διάγνωση και των δύο ακόμα παιδιών της με την ίδια ασθένεια "φρέναρε" την εκπαίδευση της, αναλογιζόμενη και πάλι όσα την είχε συμβουλεύσει ο γιατρός.

Εκείνος ουσιαστικά την παρέπεμψε να δημιουργήσει οπτικές μνήμες στο μυαλό του παιδιού μέσω εικονογραφημένων βιβλίων, ντοκιμαντέρ και άλλων τρόπων που θα εξασφάλιζαν την ανάπτυξη της μνήμης της. "Τότε έγινε το κλικ. Είπα στον εαυτό μου δεν πρόκειται να το κάνω με ένα απλό βιβλίο. Θα πάμε να τους δείξω από κοντά πόσο όμορφος είναι ο κόσμος. Πρέπει να τον δουν με τα μάτια τους" δήλωσε η Lemay στο τηλεοπτικό δίκτυο "Fox". Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί της πανδημίας καθυστέρησαν, ωστόσο, προσωρινά τα σχέδια της οικογένειας, η οποία πλέον ταξιδεύει από άκρη σε άκρη του κόσμου, έχοντας ήδη επισκεφτεί τους τελευταίους μήνες μόλις έξι χώρες σε διαφορετικές ηπείρους.

Η ομορφιά είναι παντού γύρω μας, απλά πρέπει να φροντίζουμε να της δίνουμε σημασία

Μιλώντας για την περιπέτεια αυτή, η μητέρα των τεσσάρων παιδιών ανέφερε μεταξύ άλλων πόσο πολύ τους έδεσε ως οικογένεια η γνωριμία με νέους πολιτισμούς, ενώ όπως περιέγραψε δεν θα ξεχάσει ποτέ τα λόγια του γιού της Colin όταν αντίκρισε το ηλιοβασίλεμα σε μια εξωτική παραλία στο Μπαλί. "Γύρισε και μου είπε: ‘’Μαμά αυτό είναι τόσο τρελά όμορφο, που μοιάζει με όνειρο’’. Ήταν αδύνατον να μην συγκινηθώ" εξήγησε. Παρόλο που τα συμπτώματα έχουν ήδη ξεκινήσει να επηρεάζουν την όραση των παιδιών, κυρίως κατά την διάρκεια της νύχτας, αυτό φαίνεται πως δεν τα εμποδίζει να απολαύσουν τα μοναδικά τοπία με το φως του ήλιου. Η οικογένεια σκοπεύει να επιστρέψει σπίτι της τον Μάρτιο του 2023, όπου θα συνεχίσει την ανάπτυξη της οπτικής μνήμης, η οποία θα συνοδεύει τα παιδιά στο υπόλοιπο της ζωής τους. "Η ομορφιά είναι παντού γύρω μας, απλά πρέπει να φροντίζουμε να της δίνουμε σημασία" κατέληξε η Edith Lemay.

Read Next

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

Περισσότερα από

Stories

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.

26 Απρ 2024

Η Βασίλισσα με τα Ανδρικά Πόδια

Η Φάνι Μπλάνκερς - Κουν, η θρυλική μορφή του στίβου που κουβαλούσε τα μωρά της στο στάδιο σ’ ένα καλάθι και τα τάιζε στα διαλείμματα, γεννήθηκε σαν σήμερα.

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.