ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Το Παγκάκι»: Το παιδικό βιβλίο της Μέγκαν Μάρκλ κυκλοφορεί σε λίγες μέρες στην Ελλάδα

Η σχέση του συζύγου της με τον Άρτσι ενέπνευσε τη δούκισσα του Σάσσεξ να γράψει ένα παιδικό βιβλίο.

«Το Παγκάκι»: Το παιδικό βιβλίο της Μέγκαν Μάρκλ κυκλοφορεί σε λίγες μέρες στην Ελλάδα

Τη σχέση ενός πατέρα με τα παιδιά του φωτίζει η Μέγκαν Μαρκλ στο βιβλίο της το «Παγκάκι» (εκδ. Πατάκης). «Το Παγκάκι ξεκίνησε σαν ένα ποίημα που έγραψα για τον σύζυγό μου την Ημέρα του πατέρα, έναν μήνα μετά τη γέννηση του Άρτσι» λέει η Μέγκαν, δούκισσα του Σάσσεξ.

«Το Παγκάκι»: Το παιδικό βιβλίο της Μέγκαν Μάρκλ κυκλοφορεί σε λίγες μέρες στην Ελλάδα

«Το ποίημα αυτό αποτέλεσε τη βάση αυτής της ιστορίας. Ο Κρίστιαν (σ.σ ο εικονογράφος του βιβλίου) τη μετέτρεψε με τα όμορφα και απαλά του χρώματα σε εικόνες που εκφράζουν τη ζεστασιά, τη χαρά και την εμπιστοσύνη που περιέχεται σε κάθε σχέση πατέρα-γιου, όποιος κι αν είναι ο τρόπος ζωής τους. Για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα και να αναδείξουμε τον μοναδικό αυτό δεσμό μέσα από πολλές οπτικές, χρειάστηκε να δουλέψουμε πολύ στενά. Εύχομαι το Παγκάκι να αγαπηθεί από κάθε οικογένεια, γιατί θα αντικατοπτρίζει την αλήθεια της καθεμιάς από αυτές, όπως αντικατοπτρίζει την αλήθεια της δικής μου».

Το Παγκάκι είναι το πρώτο βιβλίο για παιδιά της Μέγκαν, δούκισσας του Σάσσεξ. Αντλώντας έμπνευση από τη σχέση του συζύγου της με τον γιο της, η δούκισσα του Σάσσεξ συλλαμβάνει τη διαρκώς εξελισσόμενη σχέση μεταξύ πατέρα και γιου και μας θυμίζει με πόσο διαφορετικές μορφές μπορεί να εκφραστεί η αγάπη μέσα σε μια σύγχρονη οικογένεια.

Ανακαλώντας τη ζεστασιά, την τρυφερότητα και την κατανόηση που περιέχει η σχέση πατέρα-γιου, το Παγκάκι ανοίγει στον αναγνώστη ένα παράθυρο στις στιγμές που μοιράζονται διάφορα ζευγάρια πατεράδων και γιων – στιγμές γαλήνης και περίσκεψης, μεγάλων και μικρών ανακαλύψεων ή έντονης δράσης και αδιαπραγμάτευτης εμπιστοσύνης.

Ανακαλώντας τη ζεστασιά, την τρυφερότητα και την κατανόηση που περιέχει η σχέση πατέρα-γιου, το Παγκάκι ανοίγει στον αναγνώστη ένα παράθυρο στις στιγμές που μοιράζονται διάφορα ζευγάρια πατεράδων και γιων – στιγμές γαλήνης και περίσκεψης, μεγάλων και μικρών ανακαλύψεων ή έντονης δράσης και αδιαπραγμάτευτης εμπιστοσύνης.

Το Παγκάκι είναι εικονογραφημένο από τον Κρίστιαν Ρόμπινσον, τον αγαπημένο εικονογράφο με το ιδιαίτερο ύφος, ο οποίος έχει τιμηθεί με τα βραβεία Κάλντεκοτ και Κορέττα Σκοτ Κινγκ. Ο Κρίστιαν Ρόμπινσον εξελίσσει το προσωπικό του ύφος χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά νερομπογιές, με σκοπό να δώσει μια τρυφερή και χαρούμενη αίσθηση σε κάθε σελίδα, αντικατοπτρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ομορφιά της σχέσης πατέρα-γιου όπως τη βλέπει μια μητέρα.

«Το κείμενο εξερευνά με ευαισθησία τη σχέση πατέρα-γιου αγγίζοντας τις ευαίσθητες χορδές κάθε πατέρα ή κηδεμόνα» λέει η Μάλλορυ Λερ, υπεύθυνη εκδόσεων του Random House Books for Young Readers Group. «Η ζωγραφική του Κρίστιαν ταιριάζει υπέροχα στα τρυφερά συναισθήματα που προκαλούν οι λέξεις της Μέγκαν και κάθε εικόνα μεταφέρει τη χαρά και την αγάπη της σχέσης πατέρα-γιου. Το Παγκάκι είναι μια ιστορία που γράφτηκε για να μείνει και να διαβάζεται κι από τις επόμενες γενιές».

Η Μέγκαν, δούκισσα του Σάσσεξ, είναι μητέρα, σύζυγος, φεμινίστρια και ακτιβίστρια. Μέσα από το μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα Άρτσγουελ, αυτή και ο σύζυγός της προσφέρουν βοήθεια σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Ζει στην πατρίδα της, την Καλιφόρνια, με την οικογένειά της, δύο σκυλιά και ένα κοπάδι κοτοπουλάκια που δε σταματάει να μεγαλώνει.

*Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου.

Εικόνες: Παραχώρηση εκδόσεων Πατάκη

Kεντρική εικόνα: Splash News / Ideal Image

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".