ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Στα μάτια των ανθρώπων, υποψιάζομαι ότι φαινόμουν υπέροχη αλλά εγώ ένιωθα διαλυμένη»

Το 56χρονο σούπερ μοντέλο μιλάει για το πόσο χαρούμενη είναι με τη σοφία της ηλικίας της και πόσες θυσίες είχε κάνει νεότερη -«η ομορφιά δεν είναι προνόμιο των νέων»

«Στα μάτια των ανθρώπων, υποψιάζομαι ότι φαινόμουν υπέροχη αλλά εγώ ένιωθα διαλυμένη»

«Φαινόμουν υπέροχη, αλλά δεν ένιωθα έτσι. Κακοποιούσα τον οργανισμό μου» λέει η 56χρονη Ελ Μακφέρσον για τα χρόνια που μεσουρανούσε στις πασαρέλες.

«Δεν με απασχολεί το γήρας. Δεν αισθάνομαι πίεση για την εμφάνισή μου, με ενδιαφέρει περισσότερο το ευ ζην. Σύμφωνα με τον τρόπο σκέψης μου, η αληθινή ομορφιά είναι εσωτερική, στην ψυχή και όχι στο δέρμα. Είναι ένας τρόπος ύπαρξης, ένας τρόπος ζωής που η ευεξία προσφέρει αυτοπεποίθηση, δύναμη και χάρισμα. Για να ακτινοβολήσει τη φυσική ζωτικότητα ανεξάρτητα από την ηλικία. Η εσωτερική ομορφιά είναι αυτή που είναι ελκυστική στους ανθρώπους» θα συμπληρώσει.

Η Ελ Μακφέρσον, το supermodel που έγινε διάσημο με το παρατσούκλι «το κορμί» (the body), είναι σήμερα 56 ετών και παραμένει αψεγάδιαστη.

H καλλονή με το ρεκόρ των πέντε εξωφύλλων στο Sports Illustrated Swimsuit Issue ξεκίνησε την καριέρα της στη δεκαετία του '80, κερδίζοντας εκατομμύρια δολάρια, τις χρυσές εποχές του μόντελιγκ. Η Αυστραλή, που μεσουράνησε στις πασαρέλες των 80s εξακολουθεί να εντυπωσιάζει τονίζοντας ότι αγαπάει την ηλικία της.

«Τώρα, είναι αλήθεια, η καλύτερη στιγμή της ζωής μου. Είμαι πιο ευτυχισμένη από ποτέ στα 50 μου. Αγαπώ να είμαι 56. Είμαι δυνατή, σε πολύ καλή φόρμα, έχω δύο εκπληκτικούς γιους κι έχω μάθει πολλά όλα αυτά τα χρόνια» θα τονίσει.

«Είμαι πραγματικά ευγνώμων που είμαι ευτυχισμένη και υγιής. Το θέμα είναι ότι η γνώση έρχεται με το χρόνο και σήμερα νιώθω καλύτερα από ποτέ, σωματικά και ψυχικά. Μη νομίζετε, ότι ξυπνάω κάθε ημέρα νιώθοντας έτσι. Χρειάζομαι κι εγώ τον χρόνο μου για να μάθω πράγματα που μου κάνουν καλό, γιατί είναι ωραία να νιώθεις όμορφα».

Η Ελ Μακφέρσον έχει απαντήσει σε σχετική ερώτηση για τη ζωή μετά τα πενήντα: «Από τη στιγμή που πάτησα τα πενήντα δεν αισθάνθηκα καμία κάμψη των σωματικών δυνάμεων μου, ούτε και κάποιο ψυχολογικό σοκ. Είναι πολύ κλισέ να λέμε ότι η ομορφιά δεν έχει ηλικία, ωστόσο το βέβαιο είναι πως η ομορφιά δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των νέων».

Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση ήταν πάντα τρόπος ζωής για την Ελ Μακφέρσον και αυτό φαίνεται. Βέβαια έχει βάλει και η φύση το χεράκι της, αφού οι αναλογίες που της χάρισε είναι ιδανικές.

Η 56χρονη, είχε δηλώσει ότι στο παρελθόν έχει «κακοποιήσει» τον οργανισμό της με κακές συνήθειες και λάθος δίαιτες στις οποίες υπέβαλε τον εαυτό της στα 30 και τα 40 της χρόνια. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι οι δίαιτες την είχαν εξαντλήσει και ένιωθε αδυναμη και διαλυμένη.

«Όταν φτάσεις τα 50, συνειδητοποιείς ότι όλα έχουν να κάνουν με το πόσο έχεις φροντίσει το σώμα σου για να έχεις τη ζωντάνια που θες ώστε να κάνεις τα πράγματα που θέλεις να κάνεις. Έχω δοκιμάσει κάθε είδους προπόνησης και δίαιτας, αλλά τώρα πολλά από τα πράγματα που έκανα στα 30 και τα 40 μου δεν λειτουργούν πλέον για μένα. Νόμιζα ότι ήμουν υγιής γιατί μπορούσα να επιβιώσω με τρεις ώρες ύπνου και ένα σνακ με τον καφέ. Στα μάτια των ανθρώπων, υποψιάζομαι ότι φαινόμουν υπέροχη, αλλά δεν ένιωθα υπέροχα. Αυτό ήταν αποθαρρυντικό. Δεν είχα αίσθηση ζωτικότητας. Ένιωθα διαλυμένη».

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".