ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Στα 38 βρέθηκα να μετράω αντίστροφα ως γυναίκα καθώς πίστευα ότι φέρω το στίγμα της "στείρας''»

Η παρουσιάστρια περιέγραψε την ημέρα που αποφάσισε να κάνει κρυοσυντήρηση ωαρίων.

«Στα 38 βρέθηκα να μετράω αντίστροφα ως γυναίκα καθώς πίστευα ότι φέρω το στίγμα της "στείρας''»

Σε μια ειλικρινή εξομολόγηση προχώρησε η Ελεονώρα Μελέτη, μιλώντας στον δημοσιογράφο Άρη Καβατζίκη για την ημέρα που αποφάσισε να πραγματοποιήσει κρυοσυντήρηση ωαρίων. Η παρουσιάστρια ανέφερε ότι βρέθηκε αντιμέτωπη με στερεότυπα μιας άλλης, πιο σκοτεινής εποχής, όπου οι γυναίκες έπρεπε να δημιουργήσουν οικογένεια όσο το δυνατόν σε μικρότερη ηλικία, διαφορετικά μεγαλώνοντας τις κυνηγούσε το στίγμα της «στείρας». Όπως περιέγραψε χαρακτηριστικά, οι προβληματικές αυτές αντιλήψεις, όσο αψήφιστα και αν προσπαθήσει κανείς να τις αντιμετωπίσει, έχουν τις ρίζες τους βαθιά στο υποσυνείδητο.

Λειτούργησαν σαρκοφαγικά μέσα μου όλα τα στερεότυπα. Το στερεότυπο είναι τόσο δυνατό που περνάει στην ψυχοσύνθεση και στο υποσυνείδητό μας ως πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, η Ελεονώρα Μελέτη εξήγησε «Στα 35 μου, που είχα μάθει για την ωοκατάψυξη, ανέφερα στον γυναικολόγο μου ότι αγχώνομαι με την ηλικία μου και ήταν καθησυχαστικός. Μου είπε να τα ξαναπούμε στα 38 μου. Οπότε, επανήλθα. Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι, αν δεν είμαι στην τροχιά μιας σχέσης με προοπτικές, στα 38 θα ξεκινήσω με τη μέθοδο. Η διαδικασία είχε ξεκινήσει πριν γνωρίσω τον Θοδωρή. Τον γνώρισα στο τελείωμά της και είχα σκεφτεί ότι θα την ολοκληρώσω. Έκανα ουσιαστικά αυτό που είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου. Στα 38 μου κατέψυξα τα ωάριά μου, έτσι ώστε, αν ποτέ ξυπνούσα στις "γκρίζες ηλικίες” μετά τα 42, να μπορώ να έχω τη δυνατότητα να αποκτήσω ένα παιδί, χωρίς το άγχος που κυνηγάει όλες τις γυναίκες, εκείνου του ρολογιού που μετράει αντίστροφα.

Η μέρα που ξεκίνησα τη διαδικασία ήταν πράγματι πολύ επώδυνη, καθώς ήξερα ότι οι άνθρωποι που θα με έβλεπαν εκεί θα σκέφτονταν διάφορα πράγματα για μένα. Λειτούργησαν σαρκοφαγικά μέσα μου όλα τα στερεότυπα. Το στερεότυπο είναι τόσο δυνατό που περνάει στην ψυχοσύνθεση και στο υποσυνείδητό μας ως πραγματικότητα. Μία ένεση ορμονών κατάφερε να αναστατώσει το είναι μου. Εκείνη τη στιγμή βρέθηκα να είμαι αντιμέτωπη με την ηλικία μου: "Για να είμαι εδώ, σημαίνει ότι είμαι 38, άρα μετράω αντίστροφα, άρα αρχίζω να παλιώνω ως γυναίκα”. Βρέθηκα να νιώθω την ανάγκη να δικαιολογηθώ, γιατί η κοινωνία μέχρι και πρότινος έδειχνε με το δάκτυλο τις γυναίκες που δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά.

Βρέθηκα να θέλω να δικαιολογηθώ που είμαι 38 και μόνη μου, και οι άλλοι θα νομίζουν πως είμαι προβληματική, δύστροπη, γεροντοκόρη.

Σε άλλες εποχές τις αποκαλούσαν "στείρες”, τις εγκατέλειπαν οι άντρες τους. Βρέθηκα να νιώθω ότι οι άλλοι μπορεί να νομίζουν ότι φέρω κι εγώ αυτό το στίγμα και ένιωσα την ανάγκη να δικαιολογηθώ. Εκεί μίσησα τον εαυτό μου… Ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα που δε λυγίζει μπροστά στα στερεότυπα, μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ πώς θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος άλλος για μένα. Τραγικό. Ένιωσα ότι με την ενοχική μου σκέψη θρέφω κι εγώ ένα τέρας, που κυνηγάει πολλές γυναίκες.

Βρέθηκα να θέλω να δικαιολογηθώ που είμαι 38 και μόνη μου, και οι άλλοι θα νομίζουν πως είμαι προβληματική, δύστροπη, γεροντοκόρη - πράγματα που είχα ακούσει στο παρελθόν να λέγονται πίσω από την πλάτη μου σε συγκεντρώσεις και οικογενειακά γεύματα. Όλο αυτό ήρθε και γιγαντώθηκε με μία ένεση την ημέρα την ωοληψίας. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ εκείνη τη μέρα, είχα μπει στο αυτοκίνητο και δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Ο γιατρός μου με ηρέμησε και τελικά ολοκλήρωσα τη διαδικασία και δεν το μετάνιωσα ποτέ».

Κεντρική Φωτογραφία: NDP

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".