ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ralph Macchio: Ο πρωταγωνιστής του «Karate Kid» έχει ελληνικές ρίζες και έγινε 54 ετών

Ποιος δεν θυμάται τον Danny LaRusso των '80s; Ο ηθοποιός, στα 54 του, παραμένει γοητευτικός, ετοιμάζεται να παίξει στο θέατρο και φανερώνει τις ελληνικές ρίζες του.

Ralph Macchio: Ο πρωταγωνιστής του «Karate Kid» έχει ελληνικές ρίζες και έγινε 54 ετών

Ήταν το 1984, όταν ο Ralph Macchio με το παιδικό πρόσωπο και σε ηλικία μόλις 22 χρονών, έπαιξε τον Danny LaRusso στην ταινία «The Karate Kid», έναν ρόλο που τον έκανε όχι μόνο κινηματογραφικό σταρ, αλλά και ήρωα στα μάτια χιλιάδων νέων της δεκαετίας του '80 και καρδιοκατακτητή των κοριτσιών. Σήμερα, 54 ετών πλέον, ετοιμάζεται να ανέβει στη θεατρική σκηνή, ενώ, δείχνοντας πολύ νεότερος από την ηλικία του, το γυναικείο φύλο εξακολουθεί να τον θεωρεί άκρως γοητευτικό.

Το έργο στο οποίο θα συμμετάσχει λέγεται «Α Room of My Own», γράφτηκε από τον Charles Messina, αποτελεί εν μέρει αυτοβιογραφία του και αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που προσπαθεί να καταλάβει πώς το παρελθόν του επηρεάζει το παρόν. Ο Macchio, λοιπόν, θα παίξει τον Carl Morelli, έναν συγγραφέα ο οποίος αφηγείται την πορεία της ζωής του από τότε που μεγάλωσε σε μια ιταλοαμερικανική οικογένεια στο Γκρίνουιτς έως σήμερα. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 25 Φεβρουαρίου. Όπως η ίδιος ο ηθοποιός δήλωσε σε συνέντευξη, λόγω της καταγωγής του, η δική του ιστορία έχει πολλά κοινά με του ήρωα.

Ralph Macchio: Ο πρωταγωνιστής του «Karate Kid» έχει ελληνικές ρίζες και έγινε 54 ετών

Η οικογένεια του Macchio είχε ρίζες από την Ιταλία και την Ελλάδα. Παράλληλα, όπως ο ίδιος ανέφερε, σε αρκετά σημεία διέφερε από εκείνη που παρουσιάζεται στο έργο. «Αυτοί οι ήρωες είναι και αρκετά φασαριόζοι και ισχυρογνώμονες. Δεν μπορούσαν καθόλου να φιλτράρουν καταστάσεις. Η δική μου οικογένεια δεν ήταν έτσι».

Ο ηθοποιός με τη σύζυγό του, Phyllis, έχουν μια 23χρονη κόρη, ηθοποιός και εκείνη, και έναν 20χρονο γιο που είναι ακόμα φοιτητής. «Τα προηγούμενα χρόνια, ήμουν ακόμα με το ένα πόδι στο Χόλιγουντ, αλλά και η γυναίκα και τα παιδιά μου ήταν πολύ σημαντικά για μένα», εξήγησε ο ίδιος. Ο τωρινός θεατρικός ρόλος του θυμίζει την παιδική ηλικία που δεν έχει πια, όπως σχολιάζει.

Ο Macchio ρωτήθηκε πρόσφατα και για τη νεανική εμφάνισή του. «Ούτως ή άλλως, στο μυαλό των περισσότερων έχει μείνει η εικόνα μου από τότε που έπαιζα στο "Karate Kid". Για αυτούς, είμαι ακόμα ο LaRusso. Κι εγώ, πάντως, όταν σκέφτομαι εκείνα τα χρόνια, συγκινούμαι πολύ».

Τον ενοχλεί, λοιπόν, που αρκετοί στο δρόμο τον αποκαλούν ακόμα «Karate Kid»; Η απάντησή του δεν δείχνει κάτι τέτοιο. «Όταν έχεις κάτι καλό πίσω σου, γιατί να το θεωρήσεις απλώς “μακρινό παρελθόν”;»

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".