ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι κληρονόμοι αμύθητων περιουσιών, έχοντας όλα τα προβλήματα λυμένα, ζουν μόνο για να προκαλούν

Για όσες δεν χρειάζεται να δουλέψουν και να πληρώσουν λογαριασμούς, στόχος ζωής είναι οι πανάκριβες αγορές, οι σέξι σέλφι και, φυσικά, τα like που αυτά φέρνουν.

Οι κληρονόμοι αμύθητων περιουσιών, έχοντας όλα τα προβλήματα λυμένα, ζουν μόνο για να προκαλούν

Την αρχή έχει κάνει, φυσικά, η Πάρις Χίλτον, την οποία αν κανείς αναζητήσει στη Wikipedia, η ιδιότητα που αναγράφεται πρώτη από όλες είναι «κοσμικό πρόσωπο». Τι σημαίνει αυτό; Με απλά λόγια, ότι τρέχει από πάρτι σε πάρτι, κυρίως για να φωτογραφηθεί με άλλους σελέμπριτι. Στη συνέχεια, αναγράφονται και άλλες ιδιότητες όπως τηλεοπτική παρουσιάστρια, μοντέλο, ηθοποιός, τραγουδίστρια, DJ, συγγραφέας – ανάλογα, προφανώς, με τα κέφια της ημέρας, που ακολουθούνται από τα απαραίτητα τηλεφωνήματα του μπαμπά στους κατάλληλους ανθρώπους. Παράλληλα, το ατελείωτο «παρτάρισμα» - για να μη γίνεται ρουτίνα κιόλας - εμπλουτίζεται από ταξίδια με ιδιωτικά τζετ, διαδρομές με πολυτελή αυτοκίνητα, διακοπές σε πεντάστερα ξενοδοχεία, δείπνο στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, ασυνήθιστα σπορ απαγορευμένα για τη δική μας τσέπη. Και, μέσα σε όλα, δεν θα μπορούσαν να λείπουν έρωτες που εκ των προτέρων φαίνεται ότι αποτελούν τη χαρά των παπαράτσι, αλλά και σέλφι σε προκλητικές στάσεις με καταιγισμό αναρτήσεων στα social media. «Προκαλώ, άρα υπάρχω», δείχνει να γράφει στο κούτελο η Πάρις και γιατί όχι άλλωστε; Αν από την ημέρα της γέννησής σου έχεις όλα τα προβλήματα λυμένα, δεν πρέπει να σκαρφιστείς ένα λόγο ύπαρξης;

Όλες αυτές έχουν κάνει το ατελείωτο shopping και τις ημίγυμνες πόζες στόχο ζωής.

Φαίνεται, πάντως, ότι την κοσμοθεωρία και την αυτοπροβολή της Πάρις ζήλεψαν και άλλες πάμπλουτες κληρονόμοι ανά τον κόσμο. Και κάπως έτσι, δημιουργήθηκε μια στρατιά κακομαθημένων κοριτσιών, που, έχοντας αμύθητες περιουσίες πίσω τους, ζουν πλέον μόνο για να προκαλούν. Η πιο πρόσφατη περίπτωση είναι εκείνη της 20χρονης Λάνα Σκολάρο, κόρης του πολυεκατομμυριούχου μεγιστάνα των ορυχείων, η οποία κάθε μήνα ξοδεύει 15.000 λίρες σε αγορές, ενώ πιστεύει ότι το αντίστοιχο ποσό που δαπανά ο μέσος Βρετανός φτάνει τις 5.000 λίρες. Τι να τα κάνει, όμως, τα πανάκριβα ρούχα αν δεν τα δουν οι φίλες της και να σκάσουν από τη ζήλια τους; Για αυτό, χρησιμοποιεί κατά κόρον το Instagram, ώστε να προβάλλει περήφανη κάθε νέο της απόκτημα. Και, φυσικά, ούτε τους άνδρες followers αφήνει παραπονεμένους, εφόσον για αυτούς δεν παραλείπει ποτέ να βγάζει και να αναρτά όλο και πιο προκλητικές σέλφι. Παράλληλα, δημοσιεύει και φωτογραφίες της σε πολυτελή σκάφη, πισίνες, ινστιτούτα ομορφιάς και πάει λέγοντας.

Όλα αυτά, σε μια άλλη εποχή ίσως να φαίνονταν αστεία έως χαριτωμένα. Δείχνουν, όμως, έτσι εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης, που στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου η μέση γυναίκα αναβάλλει επ' αόριστον την αγορά ενός καινούριου (μέσης τιμής) ρούχου, προκειμένου να εξοικονομήσει τα χρήματα, είτε για τα παιδιά της, είτε για την πληρωμή ενός οφειλόμενου λογαριασμού; Ας προσέχαμε λοιπόν όσοι ακόμα παρακολουθούμε την κάθε Πάρις ή Λάρα. Και, βασικά, κάποιος να τις μαζέψει.

Τι γίνεται, λοιπόν, με αυτά τα κορίτσια; Προφανώς, έχει εμφανιστεί η «νόσος των κληρονόμων νυμφιδίων» και όλες αυτές έχουν κάνει το ατελείωτο shopping και τις ημίγυμνες πόζες στόχο ζωής. Μη έχοντας, λοιπόν, καμία επαφή με την πραγματικότητα, κάθε καινούρια πανάκριβη τσάντα ή, πιο συγκεκριμένα, ένα ακόμα like που θα κερδίσουν χάρη σε αυτήν, χαρίζει έναν επιπλέον πόντο στην αυτοπεποίθησή τους. Και, προφανώς, οι μπαμπάδες τους, αρκετά απορροφημένοι από την περαιτέρω επέκταση της περιουσίας τους, δεν τους χαλάνε χατήρι (πολύ πιθανόν να καμαρώνουν).

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".