ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Οι κλεμμένες κιθάρες με πόνεσαν πιο πολύ». Η 74χρονη Debbie Harry μιλά για τη νύχτα που την βίασαν

«Την επόμενη μέρα ξύπνησα και σκέφτηκα πως είμαι ζωντανή, είμαι καλά, κάνω αυτό που πάντα ήθελα να κάνω στη ζωή μου, έχω ένα υπέροχο αγόρι».

«Οι κλεμμένες κιθάρες με πόνεσαν πιο πολύ». Η 74χρονη Debbie Harry μιλά για τη νύχτα που την βίασαν

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, στα πρώτα χρόνια πορείας του συγκροτήματος Βlondie, η Debbie Harry ζούσε σε ένα νεοϋορκέζικο διαμέρισμα μαζί με τον σύντροφο της, Chris Stein, συνιδρυτή του γκρουπ και συνοδοιπόρο στα μουσικά της όνειρα. Ένα βράδυ, ενώ το ζευγάρι επέστρεφε σπίτι από κάποια βραδινή έξοδο ένας άγνωστος τους περίμενε με μαχαίρι έξω από την πόρτα τους και τους επιτέθηκε, αναγκάζοντας τους να τον βάλουν μέσα στο διαμέρισμα. Εκεί επιτέθηκε στη Harry, βιάζοντας την μπροστά στα μάτια του Stein και έφυγε κλέβοντας προσωπικά αντικείμενα και μερικές κιθάρες που είχαν μεγάλη συναισθηματική αξία για την τραγουδίστρια.

Σε πρόσφατη συνέντευξη της η 74χρονη frontwoman των Blondie, μία από τις πιο σαγηνευτικές γυναίκες που πέρασαν ποτέ από τη ροκ μουσική, μίλησε για το συγκεκριμένο περιστατικό, δίνοντας ένα τελείως διαφορετικό perspective πάνω στο ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης.

Μιλώντας στη βρετανική Guardian η Harry εξομολογήθηκε ότι αυτό που θυμάται με μεγαλύτερη πίκρα από τη συγκεκριμένη νύχτα είναι η κλοπή και όχι ο βιασμός. «Δεν μπορώ να πω ότι αισθάνθηκα πολύ φόβο. Στο τέλος της ημέρας οι χαμένες κιθάρες με πλήγωσαν περισσότερο από τον βιασμό». Και συμπληρώνει: «Βασικά ένιωσα ότι πέφτω θύμα, αλλά δεν αισθάνθηκα πως είχε προκληθεί κάποια βλάβη πάνω μου».

«Φυσικά και σέβομαι κα συμπονώ τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού και σωματικής κακοποίησης. Και καταλαβαίνω ότι αυτό είναι κάτι που πιθανότατα να σε σημαδέψει συναισθηματικά για την υπόλοιπη ζωή σου. Αλλά δεν συνέβη στην περίπτωση μου».

Η τραγουδίστρια μιλάει εκτενώς για εκείνο το βράδυ στη νέα της αυτοβιογραφία με τίτλο «Face It», που μόλις κυκλοφόρησε, λέγοντας πως γνωρίζει ότι τα σχόλια της για τον βιασμό θα ενοχλήσουν πολύ κόσμο και θα παρεξηγηθούν.

«Αρχικά είχα σκεφτεί να παραλείψω τα συναισθήματα μου απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά μετά σκέφτηκα ότι εφόσον αυτό είναι που πιστεύω γιατί να μην το εκφράσω. Είναι κομμάτι της ιστορίας, άλλωστε».

«Την επόμενη μέρα ξύπνησα και σκέφτηκα πως εμαι ζωντανή, είμαι καλά, κάνω αυτό που πάντα ήθελα να κάνω στη ζωή μου, έχω ένα υπέροχο αγόρι. Αυτά που αρκούσαν για να το ξεπεράσω και να συνεχίσω. Έπρεπε να σκεφτώ τι ήταν πραγματικά σημαντικό για εμένα, και δεν ήθελα να είμαι θύμα, το επέλεξα».

To τραγούδι «Sunday Girl» μέσα από τον δίσκο Parallel Lines που έκανε διάσημο το συγκρότημα σε όλο τον κόσμο.

Mε πληροφορίες από την Independent

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".