ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι 10 νεότεροι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη κάτω των 30 ετών: H Kylie Jenner μέσα σε αυτούς

Από τους 2.095 δισεκατομμυριούχους του κόσμου, που περιλαμβάνει η λίστα του Forbes για το 2020, μόλις 10 είναι μικρότεροι των 30 ετών.

Οι 10 νεότεροι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη κάτω των 30 ετών: H Kylie Jenner μέσα σε αυτούς

Από τους 2.095 δισεκατομμυριούχους του κόσμου, που περιλαμβάνει η λίστα του Forbes για το 2020, μόλις 10 είναι μικρότεροι των 30 ετών. Το "νέο αίμα” του κλαμπ έχει συνδυαστική περιουσία 15,9 δισ. δολαρίων, ενώ προέρχεται από διάφορα μέρη του πλανήτη: ΗΠΑ, Βραζιλία, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ, Ιρλανδία και Νορβηγία.

Παρότι οι παγκόσμιες αγορές επλήγησαν σφόδρα από την πανδημία του COVID-19 (σ.σ. οδηγώντας πολλούς από τους περσινούς συμμετέχοντες στην πόρτα της εξόδου από το κλαμπ), τρεις από τους δισεκατομμυριούχους κάτω των 30 έκαναν για πρώτη φορά το ντεμπούτο τους στη λίστα φέτος.

Ο Pedro de Godoy Bueno, ετών 29, κληρονόμησε τον πατέρα του, Edson de Godoy Bueno, ο οποίος αποδήμησε το 2017. Το "εισιτήριο” όμως για το κλαμπ το πήρε πρόσφατα, καθώς η περιουσία του αυξήθηκε το προηγούμενο έτος φτάνοντας το 1,1 δισ. δολάρια, αφότου η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας του, της βραζιλιάνικης Diagnósticos da América SA που δραστηριοποιείται στον τομέα της ιατρικής έρευνας και διάγνωσης, τριπλασιάστηκε.

Η δεύτερη νεοεισερχόμενη στη λίστα είναι η Lisa Draexlmaier, επίσης 29 ετών, ιδιοκτήτρια και συν-διευθύνουσα σύμβουλος (μαζί τον πατέρα της Fritz) της εταιρείας συμμετοχών στην οποία ανήκει η γερμανική βιομηχανία κατασκευής εξαρτημάτων αυτοκινήτων Fritz Draexlmaier Co & KG, με περιουσία 1 δισ. δολαρίων.

Τέλος, το ντεμπούτο της στη λίστα του Forbes έκανε φέτος και η Elizabeth Furtwaenger, 28 ετών, με περιουσία 1,2 δισ. δολαρίων, αφού ο πατέρας της Hubert Burda της παραχώρησε ποσοστό 37,4% στην μιντιακή αυτοκρατορία της οικογένειας.

Από τους 10 νεότερους της οικονομικής ελίτ του πλανήτη, πάντως, μόνο τρεις κέρδισαν τον τίτλο του δισεκατομμυριούχου με το σπαθί τους, ήτοι είναι αυτοδημιούργητοι. Πρόκειται για τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Snap, Evan Spiegel, τον John Collison της νεοφυούς εταιρείας πληρωμών Stripe και, φυσικά, τη βασίλισσα των καλλυντικών Kylie Jenner.

Η τελευταία, τον Νοέμβριο, υπέγραψε συμφωνία πώλησης του 51% της Kylie Cosmetics στον γίγαντα του κλάδου ομορφιάς Coty Inc., έναντι 600 εκατ. δολαρίων. Η Jenner, μάλιστα, πρόσφατα δώρισε το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων στο ιατρικό κέντρο Cedars-Sinai του Λος Άντζελες, το νοσοκομείο όπου γέννησε την κόρη της Stormi το 2018, προκειμένου να αγοράσει εξοπλισμό ατομικής προστασίας, όπως μάσκες και ασπίδες προσώπου.

Την πρώτη θέση ωστόσο μεταξύ των "παρά κάτι” 30άρηδων δισεκατομμυριούχων κατέχει ο Collison, με περιουσία 3,2 δισ. δολαρίων, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λίμερικ της Ιρλανδίας, αλλά σήμερα ζει στο Σαν Φρανσίσκο. Το ποσοστό που κατέχει στην ιδιωτική startup εταιρεία Stripe έχει σχεδόν τριπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια χάρη σε τρεις 9ψήφιους γύρους χρηματοδότησης. Κατά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της Stripe, ύψους 250 εκατ. δολαρίων τον Σεπτέμβριο, η αποτίμηση της εταιρείας ανήλθε στα 35 δισ. δολάρια.

Πέραν αυτών των τριών αυτοδημιούργητων, οι υπόλοιποι επτά κάτω των 30 ετών δισεκατομμυριούχοι οφείλουν τη θέση τους στη λίστα του Forbes σε κληρονομιές. Ο Jonathan Kwok, 28 ετών, μπήκε μόνος του για πρώτη φορά στη λίστα, το 2018, αφότου έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Walter Kwok, μεγιστάνας του κλάδου ακινήτων του Χονγκ Κονγκ. Αντίστοιχα, η Alexandra Andresen, 23 ετών σήμερα, βρίσκεται στη λίστα από τα 19 της χάρη στο ποσοστό που κατέχει στη Ferd, τη νορβηγική εταιρεία επενδύσεων που εξακολουθεί να "τρέχει” ο πατέρας της.

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά οι 10 νεότεροι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη, σε ηλικιακή κατάταξη. Οι περιουσίες τους υπολογίστηκαν με βάση τις τιμές των μετοχών των εταιρειών τους και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες κατά την 18η Μαρτίου του 2020.

Το "νέο αίμα” των δισεκατομμυριούχων

No1: Kylie Jenner
Ηλικία: 22 ετών
Περιουσία: 1 δισ. δολάρια
Πηγή: Κλάδος Καλλυντικών

Η τηλεοπτική περσόνα και πρόσφατα βασίλισσα της αγοράς καλλυντικών κατέχει τον τίτλο του νεότερου αυτοδημιούργητου δισεκατομμυριούχου στην ιστορία. Τον Νοέμβριο, υπέγραψε συμφωνία για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού της εταιρείας που δημιούργησε, Kylie Cosmetics, στον γίγαντα του κλάδου των καλλυντικών Coty Inc. έναντι τιμήματος 600 εκατ. δολαρίων.

No2: Alexandra Andresen
Ηλικία: 23 ετών
Περιουσία: 1.1 δισ. δολάρια
Πηγή: Εταιρεία Επενδύσεων

No3: Katharina Andresen
Ηλικία: 24 ετών
Περιουσία: 1,1 δισ. δολάρια
Πηγή: Εταιρεία Επενδύσεων

Οι δύο αδελφές από τη Νορβηγία κληρονόμησαν έκαστη από 42% του μετοχικού κεφαλαίου της οικογενειακής εταιρείας επενδύσεων Ferd το 2007. Ο πατέρας τους Johan εξακολουθεί να βρίσκεται στο "τιμόνι” της Ferd και ελέγχει το 70% των δικαιωμάτων ψήφου επί των μετοχών της εταιρείας.

No4: Gustav Magnar Witzoe
Ηλικία: 26 ετών
Περιουσία: 2,3 δισ. δολάρια
Πηγή: Κλάδος Ιχθυοκαλλιέργειας

Ο Witzoe είναι κάτοχος σχεδόν του ήμισυ της εταιρείας Salmar ASA, που είναι μια από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σολωμού στον κόσμο, την οποία εξακολουθεί να διευθύνει ο πατέρας του. Ο Νορβηγός κληρονόμος δραστηριοποιείται επίσης ως μοντέλο, αλλά και σε επενδύσεις στους τομείς της τεχνολογίας και των ακινήτων.

No5: Elizabeth Furtwaenger
Ηλικία: 28 ετών
Περιουσία: 1,2 δισ. δολάρια
Πηγή: Κλάδος Μέσων Ενημέρωσης

Η Furtwaenger και ο μεγαλύτερος αδελφός της Jacob έχουν κληρονομήσει έκαστος το 37,4% του μετοχικού κεφαλαίου της γερμανικής οικογενειακής εταιρείας μέσων ενημέρωσης από τον πατέρα τους Hubert Burda, ο οποίος δεν συγκαταλέγεται πλέον στη λίστα των δισεκατομμυριούχων. Οι τίτλοι που κατέχει η Burda Media περιλαμβάνουν τις γερμανικές εκδόσεις του Elle και του Playboy. Η Furtwaenger και ο αδελφός της Jacob μετέχουν αμφότεροι στο διοικητικό της συμβούλιο.

No6: Jonathan Kwok
Ηλικία: 28 ετών
Περιουσία: 2 δισ. δολάρια
Πηγή: Real Estate

Ο Kwok, από κοινού με τον μεγαλύτερο αδελφό του Geoffrey, κληρονόμησαν το ποσοστό που κατείχε ο πατέρας τους Walter Kwok στη Sun Hung Kai Properties, τη μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων του Χονγκ Κονγκ, μετά το θάνατό του το 2018. Οι μετοχές της SHKP, που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, έχουν καταγράψει πτώση σχεδόν 18% από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού στις αρχές του έτους.

No7: John Collison
Ηλικία: 29 ετών
Περιουσία: 3,2 δισ. δολάρια
Πηγή: Εταιρεία Stripe

Η startup εταιρεία πληρωμών Stripe, που ίδρυσαν ο John και ο μεγαλύτερος αδελφός του Patrick, πραγματοποίησε τον Σεπτέμβριο του 2019 έναν ακόμη γύρο χρηματοδότησης από επενδυτές, με την αποτίμησή της να φτάνει στο ποσό των 35 δισ. δολαρίων. Ο John, γεννήθηκε και μεγάλωσε κοντά στο Λίμερικ της Ιρλανδίας, ωστόσο πλέον ζει στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία της Stripe.

No8: Evan Spiegel
Ηλικία: 29 ετών
Περιουσία: 1,9 δισ. δολάρια
Πηγή: Εταιρεία Snap

Ο συνιδρυτής της Snapchat είναι ένας από τους νεότερους διευθύνοντες συμβούλους εισηγμένης εταιρείας στον κόσμο. Μετά το ράλι που κατέγραψε το 2019, η μετοχή της Snap καταγράφει πτώση 50% από την αρχή του τρέχοντος έτους. Ο Spiegel, που γεννήθηκε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, έχει αποκτήσει πλέον και τη γαλλική υπηκοότητα, πέραν της αμερικανικής.

No9: Pedro de Godoy Bueno
Ηλικία: 29 ετών
Περιουσία: 1,1 δισ. δολάρια
Πηγή: Κλάδος ιατρικής έρευνας

Ο Pedro, ένας από τους τρεις νεοεισερχόμενους στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων, είναι γιος του εκλιπόντος Edson de Godoy Bueno (απεβίωσε το 2017), που ήταν κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βραζιλίας. Ο Bueno είναι διευθύνων σύμβουλος και βασικός μέτοχος της εταιρείας ιατρικής έρευνας και διάγνωσης Diagnósticos da América SA, η οποία έχει δει την αξία των μετοχών της σχεδόν να τριπλασιάζεται την τελευταία τριετία.

No10: Lisa Draexlmaier
Ηλικία: 29 ετών
Περιουσία: 1 δισ. δολάρια
Πηγή: Κλάδος εξαρτημάτων αυτοκινήτου

Η Draexlmaier και ο πατέρας της, Fritz, είναι συν-διευθύνοντες σύμβουλοι της Fritz Draexlmaier Holdings GmbH, της εταιρείας συμμετοχών στην οποία ανήκει η ομώνυμη βιομηχανία εξαρτημάτων αυτοκινήτων. Η Lisa, που πλέον είναι ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας, βρίσκεται για πρώτη φορά στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes.

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

28 Δεκ 2022

"Ο Διάβολος φοράει Prada": 10 πράγματα που δεν ήξερες για την κωμωδία

Η αμοιβή της Στριπ, σε ποιον βάσισε την ερμηνεία της, οι σχεδιαστές που δεν έδιναν από φόβο ρούχα τους και πολλά, πολλά ακόμη!

27 Δεκ 2022

Pretty Woman: πώς η Ρόμπερτς είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον έχασε και ξανακέρδισε

Μπορεί να φανταστεί κανείς άλλη πρωταγωνίστρια; Κι όμως!

Περισσότερα από

News

18 Δεκ 2022

Όταν ο Τζορτζ Κλούνεϊ ήταν πωλητής κοστουμιών

Ναι, το κοστούμι και η επιτυχία του πάνε πολύ. Αλλά! Η ζωή του δεν ήταν πάντα στρωμένη με λάμψη και επιτυχίες

10 Δεκ 2022

Η τραγική ιστορία της μεγάλης κόρης της Τζέιν Μπίρκιν: Όταν έδωσε τέλος στη ζωή στα 46 της

Η 46χρονη Κέιτ Μπάρι ήταν γνωστή κυρίως ως φωτογράφος μόδας.

18 Νοε 2022

Ντόλι Πάρτον: "Δεν με ενοχλούν τα ανέκδοτα για τις ξανθιές γιατί ούτε χαζή είμαι, ούτε και ξανθιά"

Η Ντόλι Πάρτον είναι το απόλυτο Rebel Girl. Μουσικός, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος μας διδάσκει με τα dollyisms της πώς να επιτύχουμε στη ζωή.

13 Νοε 2022

"Μην αγχώνεσαι, θα γίνεται όλο και χειρότερο"

Δύο θρυλικές γυναίκες: Όταν η άβγαλτη Νταϊάνα συνάντησε την γεμάτη αυτοπεποίθηση Γκρέις Κέλι.

12 Νοε 2022

Γκρέις Κέλι: Ήξερα ότι ο σύζυγος μου έχει εξωσυζυγικές σχέσεις κάτι που με πλήγωσε πολύ"

Η σκληρή αλήθεια πίσω από τον "παραμυθένιο" γάμο της Γκρέις Κέλι της γυναίκας που έμεινε στην ιστορία για το αρχοντιά το iconic στυλ της και γεννήθηκε σαν σήμερα.

06 Νοε 2022

Χριστόφορος Παπακαλιάτης όπως Τζέιμς Ντιν: Μία εντυπωσιακή φωτογραφία τραβηγμένη 23 χρόνια πριν

Την εποχή των μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών ο διάσημος ηθοποιός ήταν ο νούμερο ένα πόθος των γυναικών.

01 Νοε 2022

Η ακραία δήλωση του Καρόλου εξόργισε την Νταϊάνα, όταν γεννήθηκε ο πρίγκιπας Harry

"Tη νύχτα που έφερε στον κόσμο τον Harry, η Νταϊάνα έκλαιγε τόσο πολύ, μέχρι που αποκοιμήθηκε" αποκαλύπτει ο πρώην μπάτλερ της, Paul Burrell.

30 Οκτ 2022

Άγνωστη, λαμπερή φωτό με Μαρία Ιωαννίδου και Φρέντυ Γερμανό: "Νυχτερινή έξοδος τη δεκαετία του ‘70"

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στην εκπομπή "Αλάτι και Πιπέρι" και έμεινε μαζί μέχρι τον θάνατο του δημοσιογράφου το 1999.

29 Οκτ 2022

Η μελαχρινή Ζέτα Μακρυπούλια ποζάρει με μαγιό σε ηλικία 17 ετών

Η παρουσιάστρια και ηθοποιός έκανε ντεμπούτο στην ελληνική τηλεόραση μόλις στα 15 της.