ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ο πατέρας σου είναι χρήστης ναρκωτικών και μοιχός»: Η τραγική ιστορία του γιου του Μάικλ Ντάγκλας

Ο Κάμερον, αν και διάδοχος δύο μεγάλων αστέρων του κινηματογράφου, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την οικογενειακή κληρονομιά του.

«Ο πατέρας σου είναι χρήστης ναρκωτικών και μοιχός»: Η τραγική ιστορία του γιου του Μάικλ Ντάγκλας

Γιος του Μάικλ Ντάγκλας, εγγονός του Κερκ Ντάγκλας, ο Κάμερον Ντάγκλας, που γεννήθηκε το 1978, μεγάλωσε στη σκιά δύο κινηματογραφικών γιγάντων και δεν κατάφερε να βγει πότε από αυτήν, καίγοντας την οικογενειακή κληρονομιά του.

Σε μια αυτοβιογραφία που κυκλοφόρησε το 2019 με τίτλο «Long Way Home», ο Κάμερον αφηγείται τα δύσκολα παιδικά χρόνια του. Σε ηλικία μόλις 7 ετών, η μητέρα του, Ντιάντρα Μόρελ Ντάγκλας (από την οποία ο Μάικλ πήρε διαζύγιο το 1995), είπε στον γιο της ότι ο πατέρας του είχε εξωσυζυγική σχέση και έκανε χρήση ναρκωτικών, κρατώντας ένα σακουλάκι με μαριχουάνα που είχε βρει στα πράγματα του συζύγου της.

Το πιο θλιβερό, ίσως, είναι ότι ο μικρός Κάμερον δεν ξαφνιάστηκε. Είχε συνηθίσει ήδη να βρίσκεται σε χολιγουντιανά πάρτι γεμάτα καταχρήσεις, ακόμα και μέσα στο ίδιο του το σπίτι, την περίοδο που ο πατέρας του έκανε παρέα με τον Τζακ Νίκολσον και τον Ντάνι ΝτεΒίτο.

Στην αυτοβιογραφία του ο 41χρονος σήμερα Κάμερον θυμάται: «Ακόμα και όταν ήμουν πολύ μικρός, θυμάμαι να δίνω τσιγαριλίκια. Ο μπαμπάς μου έλεγε, “δώσε το αυτό στον θείο σου”, αλλά έπρεπε να περάσουν χρόνια για να συνειδητοποιήσω τι ήταν ακριβώς».

Η χρήση μαριχουάνα δεν ήταν η μόνη «ενήλικη» πράξη της οποίας γινόταν μάρτυρας το αγόρι. «Μεγαλώνοντας, θυμάμαι να πηγαίνω από κτίριο σε κτίριο στο συγκρότημα, σκαρφαλώνοντας σε μπαλκόνια και βλέποντας περισσότερα από όσα θα έπρεπε: όμορφους ενήλικες να κάνουν τα πράγματα που κάνουν οι όμορφοι ενήλικες που ζουν στα άκρα».

Δεν είναι ανεξήγητο το γεγονός ότι ο Κάμερον στα 13 χρόνια του κάπνισε μαριχουάνα, στα 15 του έκανε χρήση κοκαΐνης και στα 17 κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη. Η χρήση ναρκωτικών ήταν αυτή που οδήγησε στην αποβολή του από το σχολείο όπου τον είχαν στείλει οι γονείς του. Ο πατέρας του, ωστόσο, δεν έδειχνε να αντιλαμβάνεται το μερίδιο της ευθύνης στην εξέλιξη του γιου του. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ίδιου του Κάμερον, το 2004, όταν είχε φτάσει να κάνει ενέσιμη χρήση κοκαΐνης κάθε τρεις ώρες, η σχέση του με τον πατέρα του είχε πιάσει πάτο. «Όταν με κοιτούσε ο μπαμπάς, δεν έβλεπα αγάπη, έβλεπα ανησυχία, θλίψη και απόγνωση. Όταν μιλούσαμε, ήταν συνήθως μια τεταμένη αλληλεπίδραση για χρήματα ή για το πιο πρόσφατο περιστατικό όπου τον είχα απογοητεύσει» έχει σχολιάσει ο ίδιος.

«Το κίνητρο για πολλές από τις συμπεριφορές μου ήταν η προσπάθεια να αποδείξω ότι άξιζα το όνομά μου».

Δείτε παρακάτω το βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".