ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Morrissey: «H πανδημία έβγαλε τον χειρότερο εαυτό μας»

«Δεν ήμασταν ποτέ μαζί σε όλο αυτό» είπε ο βρετανός μουσικός.

Morrissey: «H πανδημία έβγαλε τον χειρότερο εαυτό μας»

Ο ταλαντούχος βρετανός μουσικός Morrissey συνέκρινε την βρετανική κυβέρνηση με τους κινέζους αυτοκράτορες και την κοινωνία στην εποχή της πανδημίας με σκλαβιά στη νέα του συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Ο καυστικός σταρ μιλώντας στον ανιψιό του Sam Etsy Rayner για την πανδημία και τον τρόπο αντιμετώπισής της αναφέρθηκε στον κορωνοϊο ως “con-vid” (σ.σ. μάλλον απο τη λέξη conviction, δηλαδή καταδίκη): «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι κανείς πια δεν συμφωνεί με κανέναν άλλο και αυτό είναι το κύριο αποτέλεσμα του Con-vid. Έβγαλε τον χειρότερο ευατό μας και δεν ήμασταν ποτέ μαζί σε όλο αυτό».

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι κανείς πια δεν συμφωνεί με κανέναν άλλο και αυτό είναι το κύριο αποτέλεσμα του Con-vid. Έβγαλε τον χειρότερο ευατό μας και δεν ήμασταν ποτέ μαζί σε όλο αυτό».

Αυτό που θεωρεί ο πρώην frontman των Smiths ότι ήταν το χειρότερο κατά τη διάρκεια των lockdowns ήταν ότι «μας στέρησαν το να βλέπουμε και να ακούμε άλλους ανθρώπους και πάνω από όλα θέλεις να είσαι με άλλους που βλέπουν και ακούν ό,τι κι εσύ. Αυτό είναι το οξυγόνο της ανθρώπινης ψυχής. Πάρτο και οι άνθρωποι είναι νεκροί».

Όταν ρωτήθηκε εάν η κοινωνία στην εποχή του κορωνοϊου είναι «η ακριβής περιγραφή της σκλαβιάς», ο μουσικός απάντησε: «Ακριβώς. Και περισσότεροι άνθρωποι πλέον αναγκάστηκαν σε φτώχεια που είναι μια άλλη μορφή σκλαβιάς, όπως είναι οι φόροι και τα δημοτικά τέλη και άλλοι τρόποι με τους οποίους μας καρφώνουν και μας εντοπίζουν». Όπως είπε χαρακτηριστικά «η τωρινή μας ελευθερία έχει περιοριστεί σε επισκέψεις στο σούπερ μάρκετ και στην αγορά καναπέδων. Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται όπως οι κινέζοι αυτοκράτορες. 'Θα σας επιτρέψουμε να ζήσετε όσο συμπεριφέρεστε σωστά».

Ο Morrisey αναφέρθηκε και στην αρνητική κριτική που δέχτηκε μετά από δηλώσεις του αλλά και όταν φόρεσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση μια κονκάρδα με το logo του ακροδεξιού βρετανικού κόμματος. «Δεν μπορείς να ακυρώσεις κάποιον που πάντα ήταν ακυρωμένος. Πότε με είδατε τελευταία φορά στην τηλεόραση ή με ακούσατε στο ραδιόφωνο; Χωρίς να το θέλω εφηύρα την κατάσταση του να είσαι ακυρωμένος» είπε ο μουσικός που πέρυσι διέκοψε και τη συνεργασία του με τη δισκογραφική του εταιρεία BMG.

«Δεν μπορείς να ακυρώσεις κάποιον που πάντα ήταν ακυρωμένος. Πότε με είδατε τελευταία φορά στην τηλεόραση ή με ακούσατε στο ραδιόφωνο; Χωρίς να το θέλω εφηύρα την κατάσταση του να είσαι ακυρωμένος»

O Morrissey ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 το επόμενο άλμπουμ του με τίτλο 'Bonfire of Teenagers'.


Κεντρική φωτογραφία: Splash News/Ideal Image

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".