ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

MasterChef: Ποιος είναι ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος που παίρνει τη θέση του Δημήτρη Σκαρμούτσου;

Αυτός είναι ο τρίτος chef που συμπληρώνει την κριτική επιτροπή του μαγειρικού reality του Star.

MasterChef: Ποιος είναι ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος που παίρνει τη θέση του Δημήτρη Σκαρμούτσου;

Αλλάζουν τα δεδομένα για την prime time του Star. Το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς ετοιμάζεται για μια ιστορική αλλαγή. Για πρώτη φορά στα τηλεοπτικά χρονικά θα αφιερώσει όλη του την prime time σε ελληνικό πρόγραμμα. Εκτός από το Money drop με τη Βίκυ Σταυροπούλου που μεταδίδεται στις 21:00, από τον Ιανουάριο θα ενταχθεί καθημερινά στις 22:00 στο πρόγραμμα το MasterChef 2. Σύμφωνα με τη Realnews, τα γυρίσματα ξεκίνησαν ήδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οι τρεις κριτές φέτος θα είναι οι: Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο οποίος παίρνει τη θέση που άφησε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

MasterChef: Ποιος είναι ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος που παίρνει τη θέση του Δημήτρη Σκαρμούτσου;
Ποιος είναι ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος;

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος γεννήθηκε την ίδια ημερομηνία με την πτώση του τείχους του Βερολίνου… αλλά 7 χρόνια νωρίτερα… Με το που τελείωσε το λύκειο γράφτηκε σε μια σχολή μαγειρικής, την οποία όμως δεν τελείωσε ποτέ.

Έκανε τα πρώτα του βήματα στην μαγειρική στο Semiramis και μετά πήρε την απόφαση να κάνει το μεγάλο βήμα και να πάει στο Λονδίνο ώστε να εξελίξει τις γνώσεις και τις ικανότητες του κοντά στον διάσημο και ιδιόρρυθμο Gordon Ramsey. Εκεί έμεινε για περίπου ένα χρόνο και το μόνο που πρόλαβε να δει από το Λονδίνο ήταν το επιβλητικό ρολόι του Big Βen …και αυτό επειδή ήταν ορατό από το νυχτερινό λεωφορείο που έπαιρνε το βράδυ για να γυρίσει στο σπίτι.

Έπειτα αποφάσισε να επιστρέψει και να μετουσιώσει σε μαγειρικές δημιουργίες όσες εμπειρίες , με τόσο κόπο είχε συλλέξει όλο το προηγούμενο διάστημα, με τον Jerom Seres. Μία κίνηση που τον δικαίωσε σχεδόν αμέσως αφού σε διάστημα 6 μηνών πήραν μαζί το πρώτο τους αστέρι Michelin. Την ίδια περίοδο συνδύαζε την εργασία του στο εστιατόριο με αμισθί απασχόληση σε έναν φούρνο και ένα κρεοπωλείο.

Όντας σε μία από τις πιο παραγωγικές φάσεις της ζωής του, το ίδιο καλοκαίρι πήγε στην Σαντορίνη και ανέλαβε ένα εστιατόριο στην Οία, τον Παπαγάλο. Αποφασισμένος να μάθει όσα περισσότερα μπορεί επάνω στην γαστρονομία πήγε οδηγώντας με το αυτοκίνητο του στην Δανία στο Νόμα για φαγητό και στην επιστροφή του έκανε μια παράκαμψη πηγαίνοντας στο Σαν Σεμπαστιαν , όπου και δούλεψε στο Mugaritz, την εποχή που ήταν το 3ο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο. Ένα χρόνο μετά επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε το ΑΛΕΡΙΑ, το οποίο βραβεύθηκε από το Αθηνόραμα. Εκείνη την περίοδο μπαίνει στη ζωή του και το Master Chef, όπου συμμετέχει ως Food and Beverage Producer.

Επόμενο βήμα του ήταν η Γερμανία, όπου ανέλαβε ένα εστιατόριο χωρίς όμως ποτέ του να μπορέσει να προσαρμοστεί εκεί, με αποτέλεσμα μετά από 6 μήνες να επιστρέψει. Μετά την Γερμανία ανέλαβε διάφορα μαγαζιά ως σεφ και ως σύμβουλος.

Σήμερα είναι executive chef στο εστιατόριο Feedέλ Urban Gastronomy που ανήκει στον όμιλο Momentum και που πρόσφατα πήρε το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017 από το Αθηνόραμα.

Πηγή: zappit.gr

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".