ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Choupette, η γάτα του Καρλ Λάγκερφελντ, πρόκειται να κληρονομήσει μέρος της μεγάλης περιουσίας του

H Choupette θεωρείται η «πιο διάσημη» και «πολυφωτογραφημένη» γάτα ολόκληρου του κόσμου.

Η Choupette, η γάτα του Καρλ Λάγκερφελντ, πρόκειται να κληρονομήσει μέρος της μεγάλης περιουσίας του

Ο κορυφαίος σχεδιάστης μόδας Καρλ Λάγκερφελντ, το πιο αναγνωρίσιμο, διάσημο και σημαντικό όνομα της μόδας του 20ου αιώνα, ο άνθρωπος που ήξεραν ακόμα και όσοι δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με την υψηλή ραπτική, έφυγε πριν από δύο μέρες από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο του πάγκρεας,

Το σύμπαν της μόδας, παρέα με τον καλλιτεχνικό κόσμο θρηνεί την απώλεια του και ο οίκος Chanel, στον οποίο διατέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής από το 1983, προσπαθεί να ανασυνταχθεί τοποθετώνοντας στην θέση του άντρα που σημάδεψε με την παρουσία και το ταλέντο του τα ρούχα του κορυφαίου γαλλικού brand, το δεξί του χέρι, την Virginie Viard, κοιτάζοντας προς το μέλλον με όση περισσότερη αισιοδοξία γίνεται.

Μεγάλη αδυναμία της ζωής του, τα τελευταία χρόνια, υπήρξε η πανέμορφη, λευκή γάτα του, η Choupette, η οποία ήταν στο πλευρό του ακόμα και στις υποκλίσεις του πάνω στις πασαρέλες, πάνω στο γραφείο του την ώρα που σχεδίαζε, στο ιδιωτικό του αεροπλάνο όταν ταξίδευε από τη μία μητρόπολη της μόδας στην άλλη. Η Choupette θεωρείται από πολλούς η πιο «διάσημη και φωτογραφημένη γάτα» του κόσμου με δικό της λογαριασμό στο Ιnstagram ο οποίος μετράει περίπου 120.000 ακολούθους.

Η πανέμορφη Choupette, ράτσας Βιρμανίας, πρόκεται, λοιπόν, να κληρονομήσει ένα σημαντικό μέρος της τεράστιας περιουσίας του Λάγκερφελντ η οποία αγγίζει τα 150 εκατομμύρια δολάρια. Ο κορυφαίος σχεδιάστης λέγεται ότι φρόντισε να εξασφαλίσει το αγαπημένο του κατοικίδιο, αισθανόμενος τον επερχόμενο θάνατο του, συντάσσσοντας ένα μέρος της διαθήκης του στη Γερμανία όπου ο νόμος επιτρέπει σε όποιον το επιθυμεί να αφήνει ένα τμήμα της περιουσίας του στο κατοικίδιο του.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Λάγκερφελντ είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη του το 2015 ότι η Choupette έχει «την δική της, μικρή περιουσία» και την είχε ονομάσει «η κληρονόμος μου».

Η Choupette, η γάτα του Καρλ Λάγκερφελντ, πρόκειται να κληρονομήσει μέρος της μεγάλης περιουσίας του
Μεγάλη αδυναμία της ζωής του, τα τελευταία χρόνια, υπήρξε η πανέμορφη, λευκή γάτα του, η Choupette, η οποία ήταν στο πλευρό του ακόμα και στις υποκλίσεις του πάνω στις πασαρέλες, πάνω στο γραφείο του την ώρα που σχεδίαζε, στο ιδιωτικό του αεροπλάνο όταν ταξίδευε από τη μία μητρόπολη της μόδας στην άλλη.

Λίγα χρόνια αργότερα ο Λάγκερφελντ επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να αφήσει ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό στην Choupette, λέγοντας «Δεν σκοπεύω να της αφήσω τα πάντα, αλλά ένα μεγάλο μέρος. Μην ανησυχείτε, υπάρχουν αρκετά για όλους», πρόσθεσε το Καρλ χαμογελώντας στη συνέντευξη του στο περιοδικό Numero το 2018.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".