ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H LP λίγο πριν την εμφάνιση στην Τεχνόπολη μιλά για όλα στο WomanTOC

Η φωνάρα, η ζωή, η ομοφυλοφιλία, η έξαψη, το ατελείωτο ταλέντο. H LP εξομολογείται στο WomanTOC, όσα δεν έχει πει πουθενά.

H LP λίγο πριν την εμφάνιση στην Τεχνόπολη μιλά για όλα στο WomanTOC

Μέχρι να καταλάβει ότι το μεγάλο της ταλέντο, ήταν η φωνή της, η petite μελαχρινή που φέρνει σε αγόρι, έγραφε τραγούδια για τους Backstreet Boys, την Rihanna, την Cher και την Christina Aguilera. Η 38χρονη που γεννήθηκε ως Laura Pergolizzi στο Long Island της Νέας Υόρκης, έκανε το ντεμπούτο της το 2001 με το άλμπουμ Heart-Shaped Scar. Ακολούθησαν το Suburban Sprawl & Alcohol(2004), και το Forever for Now (2014). Η φωνή της είναι σχεδόν συγκινητική. Οι μελωδίες της κολλούν στο κεφάλι σου για μέρες, ενώ το σφύριγμά της ανταγωνίζεται το κελάηδημα αηδονιού τη νύχτα.

Το απόλυτο μουσικό viral έρχεται στις 23 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη, όπου αναμένεται να γίνει -κυριολεκτικά- χαμός. Η ίδια μάλιστα είπε ότι ανυπομονεί να έρθει στην Ελλάδα, αφού εδώ είναι το σπίτι του #1 κομματιού της. Λιγο πριν την απολαύσουμε ζωντανά, η LP μίλησε στο WomanTOC και την Αλεξάνδρα Καστάνια για όλα όσα αγαπά, μισεί και ονειρεύεται.

H LP λίγο πριν την εμφάνιση στην Τεχνόπολη μιλά για όλα στο WomanTOC
«Όλοι με φωνάζουν LP. Το προτιμώ και δεν θεωρώ το Laura πραγματικό μου όνομα πια.»

Είμαι απλά η LP

Στην Ελλάδα την γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε μέσα από το «Lost on You», τραγούδι που έγραψε λίγο πριν τον χωρισμό από μια μακροχρόνια σχέση. Πώς είναι να είσαι σε μια πολύ οδυνηρή προσωπική κατάσταση και, μετά από λίγο, η ίδια κατάσταση να σε οδηγεί σε μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα σου;

«Αχ αυτό είναι περίεργο, μας απαντά η LP. Νομίζω ότι είναι ποιητικό κατά κάποιο τρόπο, αλλά φαίνεται πιο ικανοποιητικό από ό, τι είναι στην πραγματικότητα. Είμαι χαρούμενη που οι άνθρωποι που σχετίζονται με αυτό.»

«Το ανδρόγυνο είναι για μένα ένα από τα πιο όμορφα και συναρπαστικά στυλ που υπάρχουν»

Μπορεί το πραγματικό της όνομα είναι Laura Pergolizzi, αλλά το άλλαξε σε «LP» μόλις αποφοίτησε από το γυμνάσιο και μεταφέρθηκε από τα προάστια όπου ζούσε στη Νέα Υόρκη. Γιατί όμως προχώρησε σε αυτή την αλλαγή; Και πώς την αποκαλούν στην καθημερινότητα οι δικοί της άνθρωποι..τη ρωτάμε.

«Όλοι με φωνάζουν LP. Το προτιμώ και δεν θεωρώ το Laura πραγματικό μου όνομα πια. Δεν κατάλαβα πώς συνέβη, αλλά με κάποιο τρόπο οι περισσότεροι άνθρωποι με αποκαλούσαν LP. Αυτό είναι το όνομά μου πια και μου αρέσει.»

Θα έλεγα στον μικρό μου εαυτό "να είσαι ο εαυτός σου 100%"

Τραγουδούσα όταν άνοιγε η ηλεκτρική σκούπα

Ως παιδί, η LP ήταν ντροπαλή για τη φωνή της και συνήθιζε να τραγουδάει όταν δούλευαν χορτοκοπτικές μηχανές ή ηλεκτρικές σκούπες. Τι σε έκανε να αισθάνεσαι τόσο άβολα για τη φωνή σου; είναι η επόμενη ερώτησή μας. Αν είχες την ευκαιρία να πεις κάτι στον εαυτό σου αυτής της ηλικίας, τι θα του έλεγες;

«Νομίζω ότι επειδή η φωνή μου είχε ένα bravado, (νταηλίκι) ήμουν λίγο αμήχανη στο να τραγουδώ εκεί έξω, αλλά η ενθάρρυνση της μαμά μου και το πρώτο κομπλιμέντο με έκαναν να ανοιχτώ. Θα έλεγα στον μικρό μου εαυτό "να είσαι ο εαυτός σου 100%". Είναι το μόνο που έχουμε σε αυτόν τον κόσμο και είναι καθήκον και το δώρο μας στον κόσμο να είμαστε αυθεντικοί. Νομίζω ότι αυτή είναι η αλήθεια του καθένα.»

Από τα τραγούδια που έγραψε για τους διάσημους τραγουδιστές, μας εξομολογείται ότι ξεχωρίζει το Cheers επειδή είναι σούπερ διασκεδαστικό και το Love Will Keep You Up All Night (Backstreet Boys), το οποίο έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της, γιατί ο πατέρας της πέθανε ενώ ήταν στο στούντιο και το έγραφε. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το τηλεφώνημα που πήρα.» μας λέει.

Το γιουκαλίλι έχει μια αθωότητα και συνάμα ένα λυπημένο όσο και χαρούμενο βάθος

Η πρώτη μου συναυλία

Ξεκίνησες να τραγουδάς μπροστά σε κοινό, όταν ξαφνικά ένας φίλος σου, ζήτησε να αντικαταστήσεις έναν τραγουδιστή σε μια συναυλία. Τι θυμάσαι από εκείνη την πρώτη εμπειρία και πώς αυτή επηρέασε την απόφασή σου για τις δικές σου συναυλίες;

«Αυτή δεν ήταν η πρώτη μου φορά μπροστά σε κοινό, ​​αλλά ήταν η πρώτη φορά μετά από καιρό, που είχα ξεχάσει ότι ήμουν και η ίδια καλλιτέχνις. Αυτή η εμπειρία μου επανέφερε την αγάπη για τη μουσική και τη φυσική σύνδεση που νιώθω με τους ανθρώπους, όταν τραγουδάω, γι 'αυτό σίγουρα έπαιξε ρόλο στα επόμενα βήματά μου» μας εξηγεί η LP.

Με τρία προσωπικά άλμπουμ και ένα τέταρτο στα σκαριά η LP γνωρίζει τεράστια επιτυχία,Το κοινό την λατρεύει, ωστόσο αναρωτιόμαστε: Όλο αυτό είναι ικανοποιητικό ή αγχωτικό για την ίδια;

«Είναι πολύ ικανοποιητικό και ελπίζω να ανταποκριθώ σε αυτή την αγάπη και να γράφω τραγούδια που κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται...όμως αν δεν είμαι προσεκτική αυτό μπορεί να είναι αγχωτικό .... έτσι σου απαντώ και τα δύο! χαχαχα».

Η επόμενη ερώτησή μας είναι για το γιουκαλίλι. Το μουσικό όργανο που επέλεξε να μάθει αν παίζει. Και πώς αυτό την ωρίμασε μουσικά (όπως έχει δηλώσει η ίδια παλαιότερα)

«Με έχει ωριμάσει πάρα πολύ γιατί όταν παίζω δεν σκέφτομαι. Αυτό μου φέρνει πολλές μελωδίες και ιδέες.Ξέρετε, ήθελα πάντα ένα και μια μέρα πήγα και πήρα. Ήταν πολύ διαφορετικό από τις χορδές της κιθάρας και ήμουν αρχικά... "Αχ γαμώτο (χαχα)", αλλά μετά έμαθα λίγο να παίζω και το ερωτεύτηκα. Έχει μια αθωότητα και συνάμα ένα λυπημένο όσο και χαρούμενο βάθος, και για κάποιο λόγο όλο αυτό μιλάει στην καρδιά μου».

Δεν μου αρέσουν οι αποκλεισμοί και δεν νομίζω ότι η ομοφυλοφιλία μου είναι θέμα για να είμαι ειλικρινής. Έχω απελευθερωθεί

Η Ομοφυλοφιλία μου

Η LP δεν έχει κρύψει ότι είναι ομοφυλόφιλη. Και αναρωτιόμαστε πώς την αντιμετώπισε η μουσική βιομηχανια. Και τι γίνεται με τον σεξισμό και τον εκφοβισμό προς εξακολουθούν να υφίστανται οι ομοφυλόφιλες γυναίκες;

«Χμμ δύσκολη ερώτηση» μας απαντά. «Δεν ξέρω αν πρέπει να το ονομάσουμε σεξισμό και εκφοβισμό, εγώ θα το έλεγα πιο πολύ κατηγοριοποίηση ή ταμπέλα. Νιώθω ότι ίσως υπήρχε μια προκατάληψη για τις λεσβίες τραγουδίστριες και κατά πόσο θα μπορούσαν να πετύχουν αν και υπάρχουν σπουδαία παραδείγματα αποδοχής. Πιστεύω ότι η αλήθεια είναι αλήθεια και το κοινό μου έχει μεγάλη ποικιλία. Δεν μου αρέσουν οι αποκλεισμοί και δεν νομίζω ότι η ομοφυλοφιλία μου είναι θέμα για να είμαι ειλικρινής. Έχω απελευθερωθεί»

«Το ανδρόγυνο είναι για μένα ένα από τα πιο όμορφα και συναρπαστικά στυλ που υπάρχουν» μας λέει η LP όταν της λέμε πως την μπερδέψαμε με άντρα στην αρχή, ενώ γελάει όταν την ρωτάμε για τα γυαλιά ηλίου που φορά πρωί βράδυ. «Χαχαχα δεν τα φοράω στην πραγματικότητα πολύ τη νύχτα πολύ, μόνο μέχρι το σούρουπο. Τα αγαπώ πολύ, έχουν πλάκα και...fuck.. μου αρέσει να κρύβομαι. Ορίστε, το είπα.»

Και για το τέλος LP τι ονειρεύεσαι για σένα;

«Να εξελιχθώ με όλους τους τρόπους, για να είμαι καλύτερη σε αυτό που κάνω, να συνδεθώ με όλο και περισσότερους ανθρώπους μέσα από τα τραγούδια μου και να κάνω μουσική μέχρι να πέσω κάτω.»

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".