ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H άγνωστη τραγωδία του Τζον Τραβόλτα: Είχε χάσει από καρκίνο του μαστού και την πρώτη του αγάπη

«Δεν ήξερα τι σημαίνει αγάπη προτού τη γνωρίσω» είχε πει για την Νταϊάνα Χάιλαντ, η οποία είχε πεθάνει σε ηλικία 41 ετών από την ίδια ασθένεια.

H άγνωστη τραγωδία του Τζον Τραβόλτα: Είχε χάσει από καρκίνο του μαστού και την πρώτη του αγάπη

Πολλές δεκαετίες πριν από τον θάνατο της Κέλι Πρέστον, ο Τζον Τραβόλτα, σε μια τραγική ειρωνεία της τύχης, είχε χάσει μια άλλη μεγάλη αγάπη του από την ίδια αιτία, τον καρκίνο του μαστού. Ήταν η ηθοποιός Νταϊάνα Χάιλαντ, που πέθανε το 1977 σε ηλικία μόλις 41 ετών. Εκείνη την περίοδο, ο Τραβόλτα ήταν 23.

Η Χάιλαντ είχε ξεχωρίσει μέσα από ρόλους σε ταινίες όπως οι «Burke's Law» (1965) και «Smoky» (1966) και είχε συμπρωταγωνιστήσει με τον Τραβόλτα το 1976 στην «The Boy in the Plastic Bubble», υποδυόμενη τη μητέρα του. Δύο χρόνια πριν από τον θάνατό της, είχε υποβληθεί σε μαστεκτομή.

Όταν η υγεία της Χάιλαντ επιδεινώθηκε ραγδαία, ο Τραβόλτα, που γύριζε τον «Πυρετό το Σαββατόβραδο», πέταξε στο Λος Άντζελες για να βρεθεί κοντά της. Ήταν μαζί της όταν πέθανε και, όπως θυμόταν αργότερα, «ένιωσα την τελευταία της ανάσα να βγαίνει».

Για τη σχέση τους έχει πει: «Νιώθω διαρκώς ότι είναι μαζί μου. Δεν ήξερα τι σημαίνει αγάπη προτού τη γνωρίσω». Η πρώτη περίοδος της γνωριμίας τους ήταν γεμάτη πάθος: «Από την πρώτη στιγμή που τη γνώρισα ένιωσα έλξη. Ήμασταν δύο τρελοί που μιλούσαμε ασταμάτητα στα γυρίσματα της ταινίας. Μετά από έναν μήνα γίναμε εραστές».

«Ήμασταν δύο τρελοί που μιλούσαμε ασταμάτητα στα γυρίσματα της ταινίας»

Ο Τραβόλτα είχε υποστηρίξει πως «με κανέναν άλλο εκτός από την Νταϊάνα δεν είχα περάσει τόσο ωραία. Και το παράξενο είναι ότι μέχρι να τη γνωρίσω νόμιζα ότι δεν θα μπορούσα να κάνω μια επιτυχημένη σχέση. Και εκείνη πίστευε το ίδιο για τον εαυτό της».

Ο Τραβόλτα γνώρισε την Κέλι Πρέστον περίπου δύο δεκαετίες μετά τον θάνατο της πρώτης του μεγάλης αγάπης, στα γυρίσματα της κωμωδίας «The Experts» (1989). Παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο του 1991, όταν η Πρέστον ήταν στο δεύτερο μήνα της εγκυμοσύνης με τον πρωτότοκο γιο τους, Τζετ.

Ωστόσο η ζωή του 66χρονου σήμερα σταρ φαίνεται να είναι μια ατελείωτη διαδοχή ανάμεσα στην ευτυχία και την τραγωδία. Ο Τζετ Τραβόλτα διαγνώστηκε με αυτισμό και πέθανε το 2009, όταν χτύπησε το κεφάλι του στην μπανιέρα στη διάρκεια μιας επιληπτικής κρίσης. Ο πρόσφατος θάνατος της Κέλι Πρέστον άφησε απαρηγόρητο τον σύντροφό της και τα δύο εναπομείναντα παιδιά τους, την 20χρονη Έλα και τον 9χρονο Μπέντζαμιν. Αν και όπως έγραψε για τη μητέρα της η Έλα, στον λογαριασμό της στο Instagram, «το φως σου δεν θα σβήσει ποτέ».

Δείτε τον Τζον Τραβόλτα και την Νταϊάνα Χάιλαντ στο παρακάτω βίντεο:


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".