ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Επέλεξα πολύ συνειδητά να μην κάνω παιδιά»

Η Μαρία Ναυπλιώτου μίλησε για την συνειδητή απόφασή της να μην κάνει οικογένεια.

«Επέλεξα πολύ συνειδητά να μην κάνω παιδιά»

Σε μια σπάνια εξομολόγηση προχώρησε η Μαρία Ναυπλιώτου για την προσωπική και οικογενειακή της ζωή. Η καταξιωμένη ηθοποιός μιλώντας στον δημοσιογράφο Άρη Καβατζίκη και στην κάμερα της εκπομπής "Πάμε Δανάη”, αναφέρθηκε στα στερεότυπα με τα οποία έχει έρθει αντιμέτωπη, για την συνειδητή απόφαση της να μην αποκτήσει παιδιά. Μεταξύ άλλων, επισήμανε πως ο θάνατος των γονιών της σε νεαρή ηλικία, έπειτα από την μάχη που έδωσαν με τον καρκίνο, την βοήθησε να γίνει συνεπής με τους ιατρικούς ελέγχους καθώς και να ξεπεράσει τον φόβο τους, που πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν.

Επέλεξα να κάνω πράγματα που θα μου προσέφεραν χαρά, ευτυχία και θα αισθανόμουν ήσυχη και χαρούμενη με τις επιλογές μου. Έχω μια προσωπική ζωή που μπορεί να μην έχω παντρευτεί – υπήρξα πολύ κοντά στον γάμο – που είναι όμως πολύ πλούσια.

«Φυσικά και έχω ταλαιπωρηθεί από στερεότυπα. Όλες και όλοι μας έχουμε ταλαιπωρηθεί από στερεότυπα. Ζούμε σε μια πατριαρχική και ανδροκρατούμενη κοινωνία. Βεβαίως και το νιώθω. Ναι μεν τυπικά είμαστε ίσες και νομικά κατοχυρωμένες αλλά θεσμικά καθόλου. Το γεγονός ότι έχω δεχτεί τόσες πολλές ερωτήσεις πάνω στο θέμα της οικογένειας και του παιδιού που ανάλογες δεν έχει δεχτεί ένας άνδρας συνάδελφός μου, είναι ένα στερεότυπο. Το ότι μια γυναίκα πρέπει να χαρακτηρίζεται μόνο από το αν έχει παντρευτεί και αν έχει κάνει παιδιά… Για έναν άνδρα αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό, ούτε το γιατί. Επέλεξα να κάνω πράγματα που θα μου προσέφεραν χαρά, ευτυχία και θα αισθανόμουν ήσυχη και χαρούμενη με τις επιλογές μου. Έχω μια προσωπική ζωή που μπορεί να μην έχω παντρευτεί – υπήρξα πολύ κοντά στον γάμο – που είναι όμως πολύ πλούσια» είπε αρχικά η Μαρία Ναυπλιώτου.

Στην συνέχεια, η ηθοποιός εξήγησε ότι η δημιουργία οικογένειας απαιτεί ιδιαίτερη αφοσίωση και χρόνο, κάτι που πολλοί δεν έχουν κατανοήσει. «Τα παιδιά χρειάζονται χώρο, χρειάζονται χρόνο, χρειάζονται πολύ μεγάλο κομμάτι της εσωτερικής μας ζωής. Αυτό, αν δε μπορείς να το εξασφαλίσεις καλύτερα να μην κάνεις παιδιά. Εγώ επέλεξα πολύ συνειδητά να μην κάνω παιδιά. Το να υιοθετήσεις ένα παιδί εξαρτάται από πολλά. Εξαρτάται από το αν έχεις μια σχέση και ένα τέτοιο σπιτικό… Δε θα επέλεγα να υιοθετήσω ένα παιδί μόνη μου, εγώ. Θαυμάζω πάρα πολύ τους ανθρώπους που το κάνουν, εγώ δε θα το επέλεγα. Τώρα αν σε δέκα χρόνια βρίσκομαι σε μια σχέση που θα μπορώ να προσφέρω σε ένα παιδί μια οικογένεια, δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι τις επιλογές μου τις έχω κάνει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

H αρρώστια, η φθορά και ο θάνατος είναι ότι πιο δύσκολο μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος στη ζωή του. Ειδικά όταν αφορά αγαπημένους του ανθρώπους.

Η Μαρία Ναυπλιώτου μεταξύ άλλων πρόσθεσε πως η απώλεια των γονιών από την ζωή της, της έχει στοιχήσει σημαντικά. «Η διπλή απώλεια των γονιών μου δεν είναι τραύμα, αλλά πένθος. Έχασα δηλαδή τους γονείς μου. Τους έχασα όταν ήταν νέοι το οποίο είναι πραγματικά πολύ λυπηρό. Ήταν πάρα πολύ δύσκολα χρόνια και για μένα και για τον αδελφό μου γιατί η αρρώστια, η φθορά και ο θάνατος είναι ότι πιο δύσκολο μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος στη ζωή του. Ειδικά όταν αφορά αγαπημένους του ανθρώπους. Το γεγονός ότι και οι δυο γονείς μου έφυγαν από καρκίνο, όχι, δεν μου έχει δημιουργήσει άγχος. Όμως είμαι ένας άνθρωπος συνεπής. Κάνω δηλαδή τους ιατρικούς μου ελέγχους και θέλω να περάσω ένα μήνυμα γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι φοβούνται. Όχι, να ξέρεις και να προλαβαίνεις γιατί πάρα πολλές ασθένειες θα μπορούσαν να είχαν ιαθεί αν τις είχαμε προλάβει νωρίς» κατέληξε.

Κεντρική Φωτογραφία: NDP

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".