ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Είχαν πει να μην πετάξουν ποτέ μαζί με το ελικόπτερο». Ο Κόμπι και η Βανέσα ήταν 20 χρόνια μαζί

Το ζευγάρι είχε συμφωνήσει να μένει πάντα ένας από τους δύο πίσω στο σπίτι με τα παιδιά τους.

«Είχαν πει να μην πετάξουν ποτέ μαζί με το ελικόπτερο». Ο Κόμπι και η Βανέσα ήταν 20 χρόνια μαζί

«Σαν σήμερα, 20 χρόνια πριν, γνώρισα τον καλύτερο φίλο μου, τη βασίλισσά μου, Βανέσα, και αποφάσισα απόψε να τη βγάλω έξω ραντεβού στην Ντίσνεϊλαντ, για να γιορτάσουμε όπως όταν ήμασταν στο σχολείο (πριν από τις 4 πριγκίπισσες),» είχε γράψει μόλις λίγους μήνες πριν τον πρόωρο θάνατο του ο Κόμπι Μπράιαντ στο ίνσταγκραμ, σε ένα συγκινητικό tribute στην σχέση με την γυναίκα της ζωής του, μία σχέση η οποία είχε πραγματικά γερά σκαμπανεβάσματα.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1999, όταν η Βανέσα ήταν μόλις 17 χρονών, και αμέσως ξεκίνησαν να βγαίνουν μαζί. Η πορεία του έρωτα και του γάμου τους υπήρξε παράλληλη με την τρελή πορεία του Κόμπι προς την μεγάλη δόξη, προς την κορυφή του NBA, προς την κατάκτηση τίτλων και διακρίσεων, προς την δημιουργία μίας τεράστιας περιουσίας. Βέβαια η ιστορία του έρωτα τους δεν ήταν από την αρχή στρωμένη με ροδοπέταλα, αφού ο Μπράιντ πήρε την απόφαση να παντρευτεί την Βανέσα χωρίς την συγκατάθεση των γονιών του, οι οποίοι είχαν σοβαρές αντιρρήσεις. Δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να δουν τον γιο τους να παντρεύεται σε τόση νεαρή ηλικία, πόσο μάλλον με μία λευκή γυναίκα που δεν είχε σχέσεις με την δική τους αφρικοαμερικανική κουλτούρα και καταγωγή.

Στα πρώτα χρόνια του γάμου τους (που έγινε το 2001) ο Κόμπι και η Βανέσα απέκτησαν δύο κόρες, την Ναταλία και τη Τζιάννα, η οποία σκοτώθηκε μαζί με τον πατέρα της, τον οποίον υπεραγαπούσε και θαύμαζε, στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα λίγο έξω από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Μάλιστα, λέγεται πως η 13χρονη Τζιάνα είχε κληρονομήσει όλο το ταλέντο του Μπριάντ για το μπάσκετ και ότι ο διάσημος μπαμπάς της έβλεπε στο πρόσωπο της τον τέλειο διαδοχό του.

Μία κοινή ζωή που έμοιαζε πραγματικά παραμυθένια κλονίζεται άσχημα από ένα σεξουαλικό σκάνδαλο που ξεκίνησε το 2003 όταν η υπάλληλος ενός ξενοδοχείου στο Κολοράντο των Η.Π.Α. κατηγόρησε τον Κόμπι για βιασμό. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ο διάσημους μπασκεμπολίστας στον Lakers την είχε βιάσει το προηγούμενο βράδυ στην σουίτα όπου διέμενε. Ο σερίφης της τοπικής αστυνομίας συνέλαβε τον Μπράιαντ και η πρώτη κρίση στον γάμο του ήταν γεγονός. Λίγο αργότερο ο ίδιος παραχώρησε επίσημη συνέντευξη Τύπου στην οποία εξήγησε πως πραγματικά έκανε σεξ με τη συγκεκριμένη κοπέλα, αλλά ότι δεν υπήρξε ποτέ σεξουαλική κακοποίηση. Ο Μπράιντ είχε παραδεχθεί δημόσια το γεγονός ότι υπήρξε άπιστος απέναντι στην συζυγό του, ζητώντας της δημόσια συγγνώμη και τελικά οδηγήθηκε σε εξωδικαστικό, οικονομικό συμβιβασμό με το τρίτο πρόσωσο αυτής της ιστορίας, με την υπάλληλο του ξενοδοχείου να αποσύρει τελικά όλες τις κατηγορίες. Τελικά, αρκετά χρόνια αργότερα, το 2011 η Βανέσα Μπράιντ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, επικαλούμενη «αγεφύρωτες διαφορές ανάμεσα στην ίδια και τον συζυγό της». Ωστόσο το 2013 το ζευγάρι σταμάτησε τις διαδικασίες, κάνοντας νέα αρχή στη ζωή του. Μετά από μία μεγάλη περίοδο ταραχών και σοβαρών προβλημάτων ο Κόμπι και η Βανέσα ήταν ξανά ουσιαστικά μαζί, αποκτώντας άλλα δύο παιδιά. την Μπιάνκα και την Κάπρι.

Στον απόηχο των τραγικών γεγονότων που σχετίζονται με τον χαμό του Κόμπι, της κόρης του Τζιάνα, αλλά και άλλων 7 ανθρώπων που βρισκόντουσαν μαζί τους στο ελικόπτερο, όλο και περισότερες πληροφορίες σχετικά με τον γάμο του γνωστού ζευγαριού (ο οποίος μετρούσε 20 έτη ζωής) έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η μαρτυρία στενού φίλου τους, σύμφωνα με την οποία ο Κόμπι και η Βανέσα είχαν συμφωνήσει ρητά να μην πετάξουν ποτέ μαζί με το ελικόπτερο, φοβούμενοι κάποιο πιθανό δυστύχημα. «Αυτός και η Βανέσα είχαν συμφωνήσει ότι δε θα πετούσαν ποτέ μαζί σε ελικόπτερο. Ήθελαν πάντα ένας από τους δύο να μένει πίσω στο σπίτι με τα παιδιά», λέει άτομο από το περιβάλλον του ζευγαριού στο αμερικανικό People.

O διεθνής κόσμος του μπάσκετ, αλλά και η παγκόσμια σόουμπιζ αποχαιρετούν με πόνος και δέος τον σημαντικό μπασκεμπολίστα που έγραψε ιστορία στο NBA, και υπήρξε λάτρης της Ελλάδας. Το 2014 είχε επισκεφθεί με την οικογένεια του τα ελληνικά νησιά, κάνοντας μία μεγάλη στάση στη Μύκονο όπου είχαν απολαύσει τις παραλίες και τα πανέμορφα στενά του κυκλαδίτικου νησιού,

Από εκείνη την όμορφη απόδραση είναι και οι φωτογραφίες που ακολουθούν.

«Είχαν πει να μην πετάξουν ποτέ μαζί με το ελικόπτερο». Ο Κόμπι και η Βανέσα ήταν 20 χρόνια μαζί

Κεντρική φωτογραφία: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".