ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Δεν βλέπω τηλεόραση, δεν έχω κεραία. Τα επεισόδια στις “Άγριες Μέλισσες” τα έβλεπα στο κινητό»

Ο Γιάννης Στάνκογλου αποκαλύπτει επίσης τη σειρά στην οποία δεν του άρεσε ο τρόπος με τον οποίο έπαιζε, όπου ένιωθε «έξω από τα νερά του».

«Δεν βλέπω τηλεόραση, δεν έχω κεραία. Τα επεισόδια στις “Άγριες Μέλισσες” τα έβλεπα στο κινητό»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος», ο Γιάννης Στάνκογλου μίλησε, χωρίς να μασάει τα λόγια του, για τις αγαπημένες του τηλεοπτικές εμπειρίες αλλά και εκείνες όπου δεν έμεινε ικανοποιημένος από την ερμηνεία του. Μίλησε επίσης για το θέατρο μέσω διαδικτύου, στην εποχή της πανδημίας, που όπως εξήγησε δεν του ταιριάζει: «Όποτε έχω βάλει να δω θεατρική παράσταση σε βίντεο, δεν μπορώ, είναι μαχαίρι στην καρδιά. Αυτή η καθαρή σχέση με το κοινό δεν μπορεί να αλλάξει».

Σε ερώτηση για τις δικές του ερμηνείες που δεν του άρεσαν, επέλεξε εκείνη στη σειρά «Ένας μήνας και κάτι», όπου «δεν μου άρεσα εγώ, ήμουν λίγο έξω από τα νερά μου». Φυσικά, μίλησε και για την εμπειρία του από το «Νησί», όπου διευκρίνισε πως «δεν με δυσκόλεψε πολύ ο ρόλος». Αποκάλυψε μάλιστα ένα ενδιαφέρον περιστατικό από τις πρώτες του μέρες στην Κρήτη, που επηρέασε, αναπάντεχα, την ερμηνεία του:

«Τις πρώτες μέρες που πήγα στην Κρήτη υπήρχε μια γιορτή, όπου είχαν έρθει και κάποιοι γέροντες από τα Ζωνιανά που ήταν ντυμένοι με τα δικά τους και τους ρωτάω για το τουρμπάνι. Και μαθαίνω, μέσα από την κουβέντα, ότι παλιά το φόραγαν αναλόγως με το ποια ήταν η συναισθηματική τους κατάσταση εκείνη τη στιγμή. Από δεξιά όταν ήταν καλά, από αριστερά όταν ήταν στεναχωρημένοι. Ήταν σημειολογικό. Αν δεν θέλεις να βλέπεις άνθρωπο, καλύπτεις τα φρύδια σου. Βρήκα αυτό το στοιχείο, και στο ρόλο έφτιαχνα το τουρμπάνι μου αναλόγως».

«Τις πρώτες μέρες που πήγα στην Κρήτη υπήρχε μια γιορτή, όπου είχαν έρθει και κάποιοι γέροντες από τα Ζωνιανά που ήταν ντυμένοι με τα δικά τους και τους ρωτάω για το τουρμπάνι»

Όταν κλήθηκε να επιλέξει ποια εμπειρία απόλαυσε περισσότερο, των γυρισμάτων για το «Νησί» ή για τις «Άγριες Μέλισσες», διάλεξε το πρώτο και εξήγησε το γιατί: «Στο Νησί ήμασταν εκτός Αθήνας, δηλαδή όλοι κάπου και αυτό μας ένωσε με έναν τρόπο. Όλοι προσπαθούσαν να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν».

Για τον ρόλο του «Θωμά Κυπραίου» στις «Άγριες Μέλισσες» αποκάλυψε ότι δίστασε πάρα πολύ μέχρι να τον δεχθεί: «Ήταν κακός, απεχθής. Δεν ήταν εύκολο να τον ενσαρκώσω. Έκανα πέντε συναντήσεις με τον Λευτέρη Χαρίτο για να με πείσει να παίξω έναν τόσο κακό χαρακτήρα».

«Για τις "Άγριες Μέλισσες", έκανα πέντε συναντήσεις με τον Λευτέρη Χαρίτο για να με πείσει να παίξω έναν τόσο κακό χαρακτήρα».

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως στην πορεία άλλαξε λίγο ο τρόπος με τον οποίο τον αντιμετώπισε το κοινό: «Νομίζω ότι η ιστορία έκλεισε με έναν τρόπο που και ο θεατής δέχτηκε και κατάλαβε. Ήταν ρουφιάνος, βασανιστής, δούλευε με τους Γερμανούς, αλλά και λίγο πριν από το τέλος, σε αυτή η σκηνή που βασανίζω τον Νέστορα, τον γιο του λοχαγού, όπου έκλαψα, άρχισαν να συμπαθούν τον χαρακτήρα».

Σε ερώτηση για την εξέλιξη της σειράς τώρα που έχει αποχωρήσει από αυτήν, απάντησε πως όχι μόνο δεν έχει πλέον στα χέρια του το σενάριο, αλλά δεν παρακολουθεί καν τηλεόραση: «Δεν βλέπω τηλεόραση, δεν έχω κεραία. Τα επεισόδια τα έβλεπα στο κινητό, στον υπολογιστή». Στεναχωρήθηκε που άφησε πίσω του τις «Άγριες Μέλισσες»; «Δεν με στεναχώρησε καθόλου. Ήρθε πολύ φυσικά το τέλος. Εγώ τελείωσα Μάιο με τα γυρίσματα και μετά θα έκανα περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με τον Προμηθέα Δεσμώτη, οπότε δεν μπορούσα να συνεχίσω κιόλας».

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα των συνεντεύξεων:

«Δεν βλέπω τηλεόραση, δεν έχω κεραία. Τα επεισόδια στις “Άγριες Μέλισσες” τα έβλεπα στο κινητό»

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: Glomex

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".