ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Δεν είμαστε αόρατες». Η Άννι Λένοξ ξέρει ότι οι γυναίκες της ηλικίας της μπορούν να κάνουν χαμό

Το μανιφέστο της σημαντικής τραγουδούστριας για τον φεμινισμό και τα δικαιώματα κάθε ανθρώπινου πλάσματος.

«Δεν είμαστε αόρατες». Η Άννι Λένοξ ξέρει ότι οι γυναίκες της ηλικίας της μπορούν να κάνουν χαμό

Είναι μία από τις πιο δυναμικές παρουσίες στην παγκόσμια μουσική σκηνή και μία γυναίκα που δεν μάσησε ποτέ τα λόγια της. Ταλαντούχα, σύνθετη, γοητευτική και ακτιβίστρια η Annie Lenox που θα ηχεί στα αυτιά μας με τους στίχους του πανέμορφου «Sweet Dreams» των Εurythmics μίλησε, για ακομα μία φορά, στην βρετανική εφημερίδα Independent για την σημασία του να εμφυσήσουμε στις σημερινές γυναίκες κάποιες από τις βασικές αξίες του φεμινισμού αλλά και το πιστεύω πως η ομορφιά, η δημιουργικότητα, το πάθος και ο τσαμπουκάς δεν γίνεται να έχουν ηλικία.

Έχοντας αφιερώσει πολλά χρόνια της ζωής της ως μέλος της Greenpeace και της Διεθνούς Αμνηστίας, η Lenox παραμένει πεπεισμένη πως ο φεμινισμός είναι ο μόνος σωστός δρόμος προς την ενδυνάμωση και την ουσιαστική απελευθέρωση των γυναικών σε κάθε σύγχρονη κοινωνία.

«Είμαι τόσο χαρούμενη που πια μπορούμε να λέμε όλες περήφανες πως, ναι είμα φεμινίστρια, και να μιλάμε ανοικτά για το κίνημα που έχει αλλάξει τις ζωές μας,» αναφέρει η Lenox.

Mάλιστα η τραγουδίστρια αναφέρθηκε χωρίς καθόλου νοσταλγία στην εποχή που τα μέσα ενημέρωσης απέφευγαν να δημοσιεύουν άρθρα που περιελάμβαναν την λέξη «φεμινισμός» ή ρεπορτάζ που ασχολούντουσαν με αυτό το ζήτημα. «Οι άνθρωποι πολύ απλά αισθανόντουσαν πολύ άβολα με όλο αυτό».

Μιλώντας για το κίνημα στο οποίο ανήκει και του οποίου τις αξίες υπερασπίζεται εδώ και χρόνια με σθένος η Lenox εξηγεί: «Το κίνημα Global Feminism δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι όταν οι άνδρες γίνονται οι πιο θερμοί μας υποστηρικτές και κατανοούν τα αιτήματα μας. Άλλωστε το Global Feminism είναι ένα κίνημα που δεν διαχωρίζει τα δικαιώματα αντρών και γυναικών. Απεναντίας ενδιαφέρεται και αγωνίζεται για τα δικαιώματα κάθε ανθρώπινου πλάσματος και ζητάει να είναι ίσα με όλων των υπολοίπων».

Η Lenox όμως έθιξε και ένα ζήτημα που είχε προβληματίσει πολλές γυναίκες κατά τις περασμένες δεκαετίες όταν το να έχεις περάσει τα πενήντα σήμαινε αυτόματα ότι η ζωή περνάει σε μία διαφορετική, πολύ πιο αδιάφορη, σφαίρα.

«Οι γυναίκες της ηλικίας μου πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι αόρατες και ούτε έχουν κανέναν απολύτως λόγο να αισθάνονται έτσι. Μπορούμε ακόμα να κάνουμε χαμό, μπορούμε ακόμα να τα σπάσουμε. Είμαστε ακόμα γεμάτες ζωή και το διασκεσάζουμε».

Με πληροφορίες από τον Independent.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".