ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μπράβο κυρία Ρούλα

«Να φεύγεις, αλλά να γυρίζεις, αυτό είναι ευτυχία» λέει μία ζεν ρήση. Στην περίπτωση της Ρούλας, η επιστροφή στην ελληνική TV ταυτίζεται με ανάμεικτα συναισθήματα.

Μπράβο κυρία Ρούλα

Είναι μπερδεμένο. Αυτή είναι η μετάφραση του «It's complicated», στο κουτάκι των φεϊσμπουκικών σχέσεων. Αυτή, μάλλον, είναι και η λεζάντα που περιγράφει με ακρίβεια τη σχέση της Ρούλας και της ελληνικής τηλεόρασης. Μιας σχέσης που είχε ξεκινήσει με κεραυνοβόλο έρωτα, εξελίχθηκε σε μακροχρόνια συμβίωση, πάτησε το δύσβατο μονοπάτι της αγάπης και κατόπιν πέρασε, μοιραία, στο συναινετικό διαζύγιο. Φίνα μέχρι εδώ, γιατί διαφαίνεται ότι η υγεία και ο καθαρός νους πρυτανεύει και ορίζει την πορεία των πραγμάτων. Αυτή, άλλωστε, είναι η «αγέραστη» συσχέτιση πραγμάτων και ανθρώπων, ανθρώπων και ανθρώπων μεταξύ τους: να φτάσουν στο σημείο απομάκρυνσης πριν αγκαλιάσουν τη φθορά. Τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημόσια εικόνα. Γιατί η ιδιωτική (εικόνα) όλα τα επιτρέπει.

Πάσχει όμως, κι αυτή, όπως και η άλλη σούπερ σταρ -η σχεδόν συνομήλική της, συνακμάζουσα και με το ίδιο κενό ανάμεσα στα δύο μπροστινά δόντια-, Μαντόνα, με την έλλειψη τακτ απέναντι στον εαυτό τους.

Η Ρούλα, μέχρι να ξαναπέσει στη μάχη της τηλεθέασης, είχε πατήσει ως τροπαιούχος όλα τα εδάφη της επιτυχίας, είχε μείνει στη μνήμη των τηλεθεατών ως βετεράνα παρουσιάστρια talk show, όλων των τηλεοπτικών ζωνών, είχε δοξαστεί σαν μεγάλη σταρ, ενίοτε μεγαλύτερη από τους ίδιους τους καλεσμένους της. Σε ένα παράλληλο σύμπαν, εάν υποθέσουμε ότι το τηλεοπτικό πλατό είναι το dance floor του θρυλικού κλαμπ της Νέας Υόρκης, Studio 45, η Ρούλα Κορομηλά είναι η Μπιάνκα Τζάγκερ που εισέβαλε στο χώρο ιππεύοντας ένα άσπρο άλογο. Γιατί μπορούσε; Γιατί η μαγική συγκυρία των γενναίων ευκαιριών της εποχής ταίριαζε γάντι στις εύθραυστες δυνατότητές της; Γιατί δεν υπήρχε, μέχρι κάποια στιγμή τουλάχιστον, αντίπαλον δέος; Γιατί το κομμάτι του entertainment είχε έλλειψη από το ξανθό Νο9 της Ρούλας; Για όλα τα παραπάνω; Για τίποτα από τα παραπάνω;

Το να ψάχνεις το «γιατί», σε κάτι που πέτυχε, είναι ρίσκο. Το μόνο εποικοδομητικό, ίσως, είναι να ανακαλύψεις γιατί κάτι απέτυχε. Η Ρούλα ξαναγύρισε και χτύπησε ένα θεαματικό ποσοστό τηλεθέασης, 23,8 %, σαν καρφίτσα, από ζιργκόν, στο πέτο της χλεμπονιάρας εποχής και της φθίνουσας πορείας στα τηλεοπτικά δρώμενα. Χάρηκε, γέλασε, αναθάρρησε. Τότε λοιπόν, μετά το πέρας της πρώτης της εκπομπής, έπρεπε να τα μαζέψει και να φύγει. Και να μείνει στην ιστορία ως μία γκράντε επανεμφάνιση cameo. Ως ένα φευγαλέο πέρασμα, φόρο τιμής στα αλλοτινά μεγαλεία της. Ως μία «νεκρανάσταση» με τη βοήθεια του απινιδωτή, επίκαιρη του εορταστικά ντεθιάρικου πνεύματος του Πάσχα. Γιατί η δεύτερη εκπομπή την έριξε δέκα μονάδες κάτω. Και η τρίτη ίσως να είναι η φαρμακερή.

Δεν θα μιλήσουμε για την εικόνα της, αν είναι καλή η κακή, αμήχανη ή πολυβόλο, αδύνατη ή όχι, υαλουρονικούχα ή μποτοξαρισμένη, η Ρούλα είναι η Ρούλα. Κουβαλάει τα χρόνια της, τα παράσημά της, το μύθο που ύφανε, με τα χέρια της, το ειδικό βάρος της. Πάσχει όμως, κι αυτή, όπως και η άλλη σούπερ σταρ -η σχεδόν συνομήλική της, συνακμάζουσα και με το ίδιο κενό ανάμεσα στα δύο μπροστινά δόντια-, Μαντόνα, με την έλλειψη τακτ απέναντι στον εαυτό τους. Σα να μη θέλουν να προστατεύσουν τις ίδιες από τις ίδιες. Σα να επιδιώκουν να φλερτάρουν με το αυτοτσαλάκωμα της εικόνα τους, αφού φλέρταραν με όλα τα άλλα, στη ζωή. Σα να επιδιώκουν να σβηστούν και όχι να ξεχαστούν.

«Να φεύγεις, αλλά να γυρίζεις και να ξαναφεύγεις, αυτό είναι ευτυχία» θα λέγαμε αλλάζοντας, κατά τι, το αρχικό ρητό του ζεν. Ίσως είναι μία κάποια λύση. Αυτό και η ψυχανάλυση.

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".