ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αστρολόγος, bodybuilder, παίκτρια Big Brother: Η εκκεντρική μητέρα του Σιλβέστερ Σταλόνε

Οι συμπαίκτες της, ανάμεσα σε αυτούς και η πρώην νύφη της, Μπριγκίτε Νίλσεν, την έδιωξαν από το ριάλιτι σε τέσσερις μέρες. Όμως ο Σιλβέστερ την είχε σαν βασίλισσα.

Αστρολόγος, bodybuilder, παίκτρια Big Brother: Η εκκεντρική μητέρα του Σιλβέστερ Σταλόνε

Η Τζάκι Σταλόνε ήταν όπως ακριβώς θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος τη μητέρα του Σιλβέστερ Σταλόνε: Λάτρευε το bodybuilder και μέχρι το τέλος της ζωής της φωτογραφιζόταν με βαράκια. Και αυτή δεν ήταν η μοναδική εκκεντρικότητα στην ιστορία της, που έγινε ευρέως γνωστή μετά τον πρόσφατο θάνατό της, στα 99 χρόνια της.

Γεννημένη στις 29 Νοεμβρίου του 1921 στην Ουάσινγκτον, πρόλαβε να ζήσει έστω και ως παιδί την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης, το Μεγάλο Κραχ και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στα δεκαπέντε της το έσκασε από το σπίτι και έγινε ακροβάτισσα σε θιάσους. Ήταν η πρώτη γυναίκα που είχε τη δική της τηλεοπτική εκπομπή γυμναστικής στην Ουάσινγκτον και ανάμεσα στους πρώτους που άνοιξαν γυμναστήριο μόνο για γυναίκες, το Barbella’s. Το 1986 και για τα επόμενα πέντε χρόνια έγινε μάνατζερ του τηλεοπτικού προγράμματος γυναικείας πάλης «GLOW: Gorgeous Ladies of Wrestling» (Glow: Υπέροχες κυρίες της πάλης, ενέπνευσε πρόσφατα και την ομώνυμη σειρά του Netflix).

Στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 έγινε γνωστή ως η αστρολόγος των επώνυμων, δημιουργώντας μια τηλεοπτική γραμμή για προβλέψεις. Η αγάπη της για την αστρολογία κρατούσε από την παιδική ηλικία ακόμα, όταν υποτίθεται πως ένας μελλοντολόγος, φίλος του πατέρα της, είχε προβλέψει πετυχημένα ολόκληρη τη ζωή της.

Το 2005 έκανε την έκπληξη συμμετέχοντας στο βρετανικό ριάλιτι «Celebrity Big Brother», όπου ήρθε αντιμέτωπη με την πρώην σύζυγο του Σιλβέστερ Σταλόνε και πρώην νύφη της, Μπριγκίτε Νίλσεν, με την οποία είχε θυελλώδεις σχέσεις.

Η στιγμή που η Σταλόνε μπήκε στο σπίτι του Big Brother απροειδοποίητα και η Νίλσεν την είδε ξαφνικά μπροστά της, ξεστομίζοντας «Ω, Θεέ μου, Τζάκι» και καλύπτοντας το στόμα της, θεωρείται θρυλική για τη βρετανική τηλεόραση. Μόλις μετά από τέσσερις μέρες στο ριάλιτι κατάφερε να γίνει αρκετά αντιπαθητική στους παίκτες ώστε να συγκεντρώσει αρκετές ψήφους για την αποχώρησή της.

Μέρος της εκκεντρικότητάς της ήταν και οι άπειρες πλαστικές επεμβάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί. Ακόμα και η ίδια αυτοσαρκαζόταν με την παραμόρφωσή της, περιγράφοντας τον εαυτό της σαν «σκίουρο».

Η στιγμή που η Σταλόνε μπήκε στο σπίτι του Big Brother απροειδοποίητα και η Νίλσεν την είδε ξαφνικά μπροστά της, ξεστομίζοντας «Ω, Θεέ μου, Τζάκι», θεωρείται θρυλική για τη βρετανική τηλεόραση

Πάντως παρέμεινε εντυπωσιακά δραστήρια μέχρι το τέλος της ζωής της, συνεχίζοντας την άσκηση και το bodybuilding. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια φωτογραφία που είχε ανεβάσει μόλις τον Απρίλιο μέσα στην καραντίνα πόζαρε με βαράκι στο ένα χέρι και μπάλα γυμναστικής στο άλλο.

Τα παιδιά της φαίνεται να της είχαν ιδιαίτερη αδυναμία. Ο αδερφός του Σιλβέστερ Σταλόνε, Φράνκι, της αφιέρωσε έναν γεμάτο συναίσθημα διαδικτυακό επικήδειο:

«Σήμερα το πρωί τα αδέρφια μου κι εγώ χάσαμε τη μητέρα μας, Τζάκι Σταλόνε. Ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών, των Τόμι, Σιλβέστερ, Φράνκι και της αδερφής μου, Τόνι Αν, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Ήταν μια ξεχωριστή γυναίκα που γυμναζόταν καθημερινά, γεμάτη τσαγανό και τόλμη. Πέθανε στον ύπνο της, όπως είχε ευχηθεί. Ήταν δύσκολο να μην τη συμπαθήσει κάποιος, ήταν πολύ εκκεντρική και πληθωρική. […] Το μυαλό της ήταν σαν ξυράφι μέχρι την ημέρα του θανάτου της. […] Είχε επτά εγγόνια και τρία δισέγγονα. Ο αδερφός μου, Σιλβέστερ, την είχε σαν βασίλισσα για όλη της τη ζωή. Ποτέ δεν θα μπορέσω να της ξανατηλεφωνήσω ή να την ακούσω να μου βάζει τις φωνές γιατί δεν παντρεύτηκα ποτέ. Αλλά την αγαπούσαμε όλοι και το πνεύμα της θα επιβιώσει και θα αντέξει. Μαμά, θα μου λείπεις για πάντα».

Δείτε την ανάρτηση του Φράνκι Σταλόνε:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό:

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".