
Ο Θάνος Τοκάκης σε νέα εμφάνισή του στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» της Δανάης Μπάρκα, παρουσίασε τη δική του άποψη πάνω στην υπόθεση της σειράς καταγγελιών στον χώρο του θεάτρου τις τελευταίες εβδομάδες. Όπως πιστεύει ο ηθοποιός, που έχει τιμηθεί με το Βραβείο Χορν, το θέμα είναι πολύ βαθύτερο από μερικά μεμονωμένα περιστατικά.
«Όλη αυτή η κατάσταση είναι πολύ βαθύτερη από ό,τι θέλει να εμφανίζεται. Δηλαδή δεν είναι, απλά, δύο, τρεις, πέντε, δέκα άνθρωποι που βγαίνουν και λένε για κάποιες κακοποιήσεις, παρενοχλήσεις. Έχει να κάνει με το πώς, κοινωνικοπολιτικά, έχει μάθει ο Νεοέλληνας να μην εκφράζει αυτό που του συμβαίνει. Αυτό το έχουμε μάθει από τις οικογένειές μας. Έχουμε μάθει να τα κρύβουμε, όλα αυτά τα πράγματα. Δηλαδή τρώμε ξύλο, μας βρίζουν και λέμε ότι δεν κάνει να το πούμε αυτό γιατί δεν είναι σωστό. Ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό. Κι εγώ είμαι ανάμεσα σε αυτούς. Μια ολόκληρη γενιά έχει μεγαλώσει έτσι, με το να θεωρεί φυσιολογικό να πετούν οι σκηνοθέτες τασάκια. Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε ότι αυτό οφείλει πια να αλλάξει».
«Όλη αυτή η κατάσταση έχει να κάνει με το πώς έχει μάθει ο Νεοέλληνας να μην εκφράζει αυτό που του συμβαίνει. Αυτό το έχουμε μάθει από τις οικογένειές μας»
Σε ερώτηση της παρουσιάστριας αν ο ίδιος έχει γίνει θύμα ή μάρτυρας τέτοιων περιστατικών απάντησε: «Ανέτρεξα πίσω στο παρελθόν και προσπάθησα να θυμηθώ πράγματα που μπορεί είτε να έχω κάνει είτε να μου έχουν κάνει ή να είμαι μάρτυρας και να τα έχω προσπεράσει επειδή το θεωρούσα φυσιολογικό. Η αλήθεια είναι ότι δεν βρέθηκα σε αυτή την κατάσταση, αλλά πιστεύω ότι όλοι πρέπει να το κάνουμε αυτό μπροστά στην αλλαγή».
Δείτε την τηλεοπτική εμφάνιση του Θάνου Τοκάκη:
Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
Κεντρική φωτό: Glomex